torstai 7. syyskuuta 2017

kolmaskymmenes

R: Hetken tuossa Lofoottien reissun jälkeen oli jo sellainen outo tilanne, ettei mulla ollut mitään reissua varattuna. Saatiin Jennan kanssa kuitenkin ajatus Sveitsin reissusta ja ei sitä lopulta kauan tarvinnut miettiä. Miksei lähdettäisi? Jennan syyslomaviikolle löytyi lennot ja mäkin voin hyvin pitää muutaman päivän lomaa nyt syksyllä. Loma tekee ihan hyvääkin, kun kesällä en pahemmin päässyt lomailemaan. Mutta miksi Sveitsi ja Zurich? Oltaisiin voitu lähteä oikeastaan mihin vaan Euroopan kaupunkiin, miksi valittiin yksi ehkä kalliimmista vaihtoehdoista?


Kohteen valintaan vaikutti ehkä eniten se, että ihastuttiin Lofooteilla vuoristomaisemiin ja päätettiin, että Alpeille pitää päästä. Lisäksi niihin aikoihin yksi kaveri oli käymässä Zurichissä ja hänen kuvat sieltä ja lähiseuduilta tekivät vaikutuksen. Ei olla myöskään kumpikaan käyty Sveitsissä, joten pakko myöntää että sekin vaikutti matkakohteen valintaan. Olen jo ties miten monta vuotta puhunut siitä, että haluan matkustaa 30 maahan ennen kun täytän 30. Nyt tuo maaginen ikäraja alkaa lähestyä ja listalta puuttuu yksi maa, joten Sveitsi oli senkin puolesta hyvä valinta ;)


Hauska huomata, miten omat matkailutottumukset ovat tässä vuosien aikana muuttuneet. Joskus nuorempana tykkäsin käydä rantalomilla, nykyään tylsistyn heti, jos pitää olla hetki paikallaan. Haluan nähdä ja kokea uusia paikkoja ja tykkään aktiivisista lomista. Nykyään pakkaan aina lenkkarit reissuun mukaan, lomalla on ihana käydä aamulenkeillä tai tehdä kuntopiiriä muun kaupungin vasta heräillessä. Kaupunkilomilla haluan nykyään nähdä myös luontoa ja maaseutua, esimerkiksi vuoden takaisella Irlannin reissulla suosikiksi nousikin kauniiden maisemien ja luonnon ansiosta Howth, eikä Dublin. Jenkkien roadtripilläkin ehkä parasta oli kaunis luonto Highway 1:n varrella. Toki tykkään myös suurkaupungeista, San Franciscoon ihastuin heti, Melbourne oli upean monipuolinen eikä esimerkiksi Lontoo petä koskaan, mutta lopulta monet suurkaupungit ovat kuitenkin tosi samanlaisia. Rantalomakohteista puhumattakaan. Maailmasta löytyy niin paljon mielettömän upeita paikkoja, etten halua käyttää lomiani siihen, että makaan viikon rannalla yhdessä ja samassa paikassa. Ainakaan nyt tässä elämäntilanteessa, kun kaikki on mahdollista!


Onneksi kenenkään ei tarvitse olla joko luonto-, kaupunki- tai rantalomailija. Mä olen muutenkin melko "kaikkiruokainen" monienkin asioiden suhteen, joten reissatessakin tykkään monipuolisuudesta. Joskus suurkaupungin hälinään, joskus luontoon. Nyt mulla taitaa olla vähän luontokausi käynnissä, mutta ehkä joskus taas jotain muuta? Parasta kuitenkin on, että pääsee reissaamaan. Näkemään maailmaa ja kokemaan uusia asioita. Luomaan uusia muistoja. Usein esimerkiksi, jos mulla on huono päivä, selaan jotain vanhoja matkakuvia ja heti tulee hyvä mieli. Nämä kuvat on muuten pohjois-Ruotsista Abiskosta. Ajettiin siitä ohi ja pysähdyttiin menomatkalla pienelle lounas- ja patikointitauolle näihin mahtaviin maisemiin. Paluumatkalla pysähdyttiin Abiskossa uudelleen, ei tosin ulkoilemaan, vaan karkkiostoksille! Siinä nimittäin oli aika mahtava karkkikauppa, suosittelen pysähtymään jos tuonne suunnille eksytte ;)

Mutta, sellaisia reissusuunnitelmia meillä tällä kertaa! Onko teillä syyslomareissuja varattuna?

2 kommenttia:

 1. Hehe kuulostat matkailijana aika samanlaiselta ku mä :D Vaikka tykkään suurkaupungeista ja rannatkin on välillä ihan jees, niin parasta on just tehdä ja kokea kaikkea uutta ja kivaa. Luonto on niin erilaista ympäri maailman, ni esim paikallisissa pikkukylissä vierailu on usein ihan loistava idea. Näkee sitä maisemaa ihan eri tavalla ku suurkaupungissa.

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä niin totta. Maailmassa on niin paljon upeita paikkoja, että kannattaakin aina yrittää nähdä mahdollisimman paljon ;)

   Poista