lauantai 5. elokuuta 2017

nopea syksylle uhrattu ajatus

R: Tänään aamulla kun hain lehden postilaatikosta, huomasin että ulkona tuoksuu ihan syksy. Yöllä oli satanut, nurmikko oli märkä ja taivas tumma. Syksy!! Mä en ole vielä varma olenko valmis syksyyn, kun tuntuu ettei kesäkään kunnolla ole päässyt käyntiin. Toisaalta odotan jo innolla syksyä ja sen mukanaan tuomia haasteita.. Mä kerroinkin jokin aika sitten, että mut valittiin opiskelemaan sosiaalityön pätevöitymisopintoihin. Olen tässä pikkuhiljaa selvitellyt, mitä opintoja mun pitäisi tehdä ja pakko myöntää, että luulin pääseväni helpommalla.


En vielä tiedä miten saan yhdistettyä läsnäolopakolliset kurssit ja kokoaikaisen työn, mutta mietin sitä sitten, kun opinto-ohjelma elokuun puolessa välissä  julkaistaan. Yksi vaihtoehto on pyytää töistä opintovapaita tai palkattomia vapaapäiviä. Joitain lomapäiviä voisin käyttää myös. Vapaat kuitenkin tavallaan vaan lisäävät omaa työtaakkaa, kun ei ne työt sieltä mihinkään katoa, jos itse on poissa. Onneksi melko suuren osan opinnoista voi tehdä kirjatentteinä. Rankkaahan töiden ja opiskelun yhdistäminen tulee olemaan, mutta haluisin silti saada sosiaalityön pätevyyden, se avaisi jatkossa niin paljon uusia työllistymismahdollisuuksia. Tällä hetkellä viihdyn tosi hyvin nykyisessä työssäni, mutta koska ikinä ei tiedä tulevasta, on hyvä että on olemassa joku plan b.

topit Forever 21, housut Adidas, maailman mukavimmat kengät Merrell (saatu)

Ja jottei aika tulisi pitkäksi, lupauduin myös yhteen ihan uuteen juttuun mukaan! Lupauduin nimittäin Jennan kanssa valmentamaan pieniä koripalloilijoita. Uskon kuitenkin, että tämä juttu on sellainen, joka antaa enemmän kun ottaa. Tunti viikossa on tosi vähän itselleni, mutta kuitenkin suuri palvelus seuralle. Iso osa omista hyvistä lapsuus- ja nuoruusmuistoista liittyy koripalloon, joten haluan nyt olla mukana mahdollistamassa sitä, että mahdollisimman monet lapset saavat näitä hyviä kokemuksia. Tänä syksynä teen siis comebackin Vilppaaseen sekä pelaajana että valmentajana. Viimeksi valmensin koriskoululaisia lukioikäisenä ja tasan kymmenen vuotta sitten pelasin viimeisen kauden Vilppaassa. Tämänkin jutun suhteen on sellainen fiilis, että olen niin kotona nyt.  Viihdyin toki Turussa, mutta pienessä tutussa kaupungissa tällaisetkin jutut on niin paljon helpompia mulle. 

Vaikka kesä saisikin mun puolesta jatkua vielä pitkään, niin olen kyllä silti innoissani näistä syksyn haasteista! Katsotaan miten positiivisilla fiiliksillä olen näistä haasteista marraskuun pimeinä iltoina, kun ulkona on ankeeta ja tentit painaa päälle.. Onneksi sitä ei tarvitse miettiä vielä. Nyt mä keskityn tähän hetkeen ja siihen, että tänään olisi tarkoitus juosta pitkä lenkki. Parasta! Ihanaa viikonloppua kaikille!

4 kommenttia:

 1. Tsemppiä syksyn haasteisiin ❤️Mukavaa viikonloppua ❤️

  VastaaPoista
 2. Minä olen sitä mieltä, että tämän kesän trendi (mm. valtakunnallisilla radiokanavilla) on jauhaa syksystä heti, kun oma kesäloma on loppu. Kesä kuitenkin jatkuu monessakin asiassa, eikä esimerkiksi terminen kesä lopu edes syyskuun alussa. Kannattaisi siis unohtaa höpinät kesän loppumisesta elokuun alussa. Kysytäänkö vaikka venäläisiltä, milloin kesä loppuu? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, mä en ole huomannut että kukaan vielä pahemmin jauhaisi syksystä. Tuolla logiikalla olisin itse puhunut syksystä koko kesän, kun ei pahemmin mitään lomaa ollut ;) Pakko kyllä myöntää etten ihan edes tajunnut sun kommentin pointtia, enhän mä missään vaiheessa edes sanonut että kesä olisi loppu :D Luonnollisesti vaan ajatukset tulevassa, kun tähän aikaan kesästä pitää tehdä syksyä koskevia päätöksiä..

   Poista