keskiviikko 23. elokuuta 2017

Lofoten: Tjeldbergtinden

J: Meidän reissun viimeinen patikointi oli Tjeldbergtinden Austvågøyn saarella paluumatkalla,. Lähtöpaikka on parkkipaikalla vain parin sadan metrin päässä päätieltä (E10), täällä lisäohjeita. Tjeldbergtinden oli huipuista matalin (349m), mutta silti maisemat oli - taas kerran - todella mahtavat. Reitti oli muutenkin ihan mukava. Ensimmäisen kilometrin sai lähes kokonaan kävellä loivasti nousevaa hiekkatietä ja sen jälkeen seurata ylös menevää polkua. Reitti oli hyvin merkitty ja vastaan tuli paljon ihmisiä, joten eksymisen pelkoa ei ollut.


Ylhäällä oli kaksi erillista huippua. Toiselta aukesi näkymät Svolværin kylään päin ja merelle, toiselta puolelle muille vuorille. Molemmat kyllä näkemisen arvoisia! Korkeammalle huipulle päästäkseen sai tehdä vähän töitä, sillä aivan jyrkimmässä kohdassa oli köysi, jonka avulla piti kiivetä lyhyt matka. Tämä huippu jäi mieleen maisemien lisäksi erityisesti siitä, että ylhäällä korkeimmalla kohdalla oli paljon pieniä ötököitä! Ja suomalaisia, ei varmaan missään muussa paikassa nähty yhtä paljon suomalaisia

Koko reissun pituudeksi tuli alle 5 kilometriä ja aikaa kului reilu 2 tuntia. Tjeldbergtinden sopii siis erityisesti kaikille jotka ovat tiukan aikataulun kanssa liikkeellä! Lisäksi reitti sopii hyvin vaikka lapsiperheille ja voisin sanoa, että ihan peruslenkkareilla pärjää, tänne et tarvitse ihmeempiä varusteita. Eväät toki kannattaa ottaa, mekin pidettiin (tietysti) evästauko huipulla. Ihan vaan siksi, että aina on kiva syödä!

Lofoottien reissusta alkaa pian olla jo kuukausi, mutta vielä olisi postauksia tiedossa. Kaikista paras kohde eli Ryten & Kvalvika jätettiin viimeiseksi. Oikeasti se on tainnut jäädä viimeiseksi siksi, että kuvia on niin paljon.. Muutenkin julkaisemattomia kuvia on vielä ihan kivasti, saa nähdä ehditäänkö kaikki postailla ennen seuraavaa reissua. Tajusin kyllä tätä kirjoittaessa, ettei olla vielä julkaistu kaikkia suunniteltuja Los Angeles -postauksiakaan.. Ups.. No, onneksi reissuja voi fiilistellä jälkikäteenkin ;)

2 kommenttia:

  1. Lofoottifiilistelyjä jaksaa lukea vielä piitkälle syksyyn :) Uusia postauksia odotellen! :)

    VastaaPoista