lauantai 26. elokuuta 2017

Kymmenen syytä rakastaa Suomen luontoa

J: Tänään vietetään Suomen luonnon päivää. Listasin kymmenen syytä, miksi jokaisen suomalaisen (ja miksei muidenkin) tulisi arvostaa ja rakastaa Suomen luontoa..

1. Sitä riittää. Suomesta ei löydy paikkaa, josta olisi pitkä matka luontoon. Ei edes Helsingin keskustassa.

2. Kuka vaan saa kulkea vapaasti luonnossa, eikä pääsymaksuja tai muuta vaadita!

3. Siellä on hiljaista. Varsinkin mun ammatissa kaipaan säännöllisin väliajoin hiljaisuutta ja mikä olisikaan ihanampi paikka nauttia siitä kuin lähimetsä tai mökkimaastot


4. Ilmaiset marjat, joita saa poimia. Mustikkaa, puolukkaa, vadelmaa. Miksi ostaa kaupasta, kun voi itse poimia ilmaiseksi?

5. Vaihtuvat maisemat. Ei ole kahta samanlaista metsää tai rantaa, ei todellakaan.

6. Se voi yllättää. Mäen takana voi olla vaikka pirunpelto tai korkealta kukkulalta aueta näköala järvelle

7. Sienet. Täysin vegaaniherkku. Se tunne, kun löytää täydellisen kanttarellipaikan!

8. Liikuntamahdollisuudet. Luonnossa voi tietenkin kävellä ja juosta, mutta myös suunnistaa, uida, meloa, suppailla, kalastaa, pelata frisbeegolfia, geo-kätköillä ja vaikka mitä!

9. Luonto antaa kodin eläimille. Kuluvan kesän aikana olen nähnyt ihan läheltä mm. kyykäärmeen, oravia, useita eri lintulajeja, erilaisia hyönteisiä (Sarvijaakko on mun suosikki!), peuroja, hirven, poroja ym..

10. Viimeisenä tärkein: metsässä oleskelulla on tutkitusti terveysvaikutuksia, se mm. laskee verenpainetta. ja jatkossa metsää voidaan toivottavasti hyödyntää vielä monipuolisemmin eri sairauksien hoidossa.


Tänään siis jokainen voi ottaa suunnaksi lähiluonnon ja nauttia elokuun viimeisestä viikonlopusta! Mä ajattelin lähteä tänään käymään mökillä, jos vaikka poimisi vielä vähän mustikkaa pakkaseen.. Ihanaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti