keskiviikko 16. elokuuta 2017

kesän paras ostos

R: Rahahan ei tuo onnea, mutta pakko myöntää, että rahalla saa asioita, jotka tekevät onnelliseksi. Tällä kertaa en puhu nyt mistään reissusta, vaan kesän parhaasta ostoksesta, sup-laudasta (meinasin ensin sanoa, että vuoden paras ostos, mutta sitten muistin, että mähän ostin asunnon. Se on ehkä kuitenkin vuoden paras!). Ollaan saatu jonkin verran kysymyksiä lautojen hankintaan liittyen, joten ajattelin nyt kirjoitella vähän aiheesta. Mietin jo viime kesänä, että oma sup-lauta olisi kiva, mutta silloin ajattelin, että lauta on liian kallis hankinta. Nyt kuitenkin, kun suppailu on yleistynyt, on lautoja tullut markkinoille enemmän ja harrastekäyttöön sopivia sup-lautoja saa jo ihan kivaan hintaan.


Myynnissä on tosi erihintaisia lautoja, kalleimmat maksavat reippaasti yli tuhat euroa ja halvimmillaan laudan taitaa saada noin 250 eurolla. Mökkikäyttöön ja harrastekäyttöön halvimmatkin on varmaan ihan hyviä. Jenna teki vähän taustatutkimusta ennen kun me ostettiin laudat ja lopulta meidän vaihtoehdoiksi valikoitui muutama noin 330-400 euron lauta. Useimmiten harrastekäyttöön tarkoitetut laudat ovat ilmatäytteisiä, mutta koko ja lautapaketin sisältö saattaa vaihdella. Halvimmat laudat on usein 300-330cm pituisia ja joissain voi olla painorajana esimerkiksi 80 kiloa. Me päädyttiin 330cm pituisiin Vapor-lautoihin, joissa suositus painoraja on 80kg, maksimi 115kg. Lautapakettiin kuului laudan lisäksi mela, pumppu ja kantoreppu. Kannattaa ehdottomasti huomioida lautaa ostaessa, että vähintään nämä sisältyvät pakettiin. Mä en olisi osannut kaivata kantoreppua ennen ensimmäistä suppailureissua, joten onneksi se kuului hintaan. Tähän settiin piti lisäksi ostaa pelastusliivit ja vielä pitäisi ostaa karkuremmi (se on "hetken" ollut ostoslistalla). Lautapaketin hinta oli Hong Kongissa 349 euroa.


Mulla ei ole tästä omasta laudasta vielä mitään pahaa sanottavaa. Okei, mun pumppu oli rikki, mutta sain sen ongelmitta vaihdettua uuteen kaupassa.  Suppailussa hikisin osa onkin ehdottomasti laudan täyttäminen. Jotta laudasta tulee vakaa ja tukeva, pitää siihen pumpata tarpeeksi ilmaa. Ilmanpaineen pitäisi olla vähintään 12psi. Voisi ajatella, että ilmatäytteinen lauta ei voi olla vakaa, mutta yllättävän vakaa se on. Jos olisin testannut lautaa ilman, että tietäisin miten se on täytetty, en olisi uskonut, että se on itse pumpattu. Yllättävän hyvin tällä laudalla pääsi eteenpäin meressäkin pienessä aallokossa, järvessä tyynellä säällä kulki ihan mielettömän kevyesti. Jos nyt jotain huonoa laudan omistamisesta pitää keksiä, niin rasittavin osa suppailussa on laudan pakkaaminen. Ensin se pitää tyhjentää (tyhjenee onneksi nopeasti), sitten lauta olisi hyvä pyyhkiä/kuivata ja lopuksi pakata kantoreppuun. Onneksi pakkaaminenkin alkaa jo sujua!


Onhan tuollainen lauta melko hintava hankinta, mutta en ole kyllä yhtään katunut ostoa! Laudan vuokraaminenkin on helposti sen 20-30e/h ja onhan siinä vuokraamisessa oma vaivansa. Nyt oman laudan voi ottaa vaikka koko viikonlopuksi mukaan mökille tai voi hetken mielijohteesta lähteä suppailemaan. Mä olisin halunnut vieläkin enemmän suppailemaan, mutta tässä kesällä on ollut niin paljon kaikkea muutakin. Onneksi vielä ehtii! 

Mutta, jos joku harkitsee oman laudan ostamista, niin tämä Aqua Marinan Vapor on kyllä hintansa arvoinen! Ja mikäli et ole koskaan suppaillut, niin kannattaa kokeilla, lautoja voi vuokrata tosi monista paikoista nykyään. Tutuille voin lainata tätä omaani ihan ilmaiseksi ;) Varsinkin tyynellä säällä suppailu on jotenkin ihanan rauhoittavaa. Pienessä tuulessa suppailu sen sijaan käy ihan treenistä! Suosittelen kokeilemaan!

2 kommenttia:

 1. Kiva, että teit tästä postauksen! :) Todellakin voin kompata tuossa täyteen pumppaamis asiassa! Kokeilin juurikin Aqua Marinan lautaa läheisellä uimarannalla, mutta yli 1000 euron lautojen jälkeen se tuntui aivan uimapatjalta. Ongelmaan löytyi nopeasti myös syy, sillä jalkani lilluivat koko ajan vedessä, sillä lautaa ei ollut pumpattu tarpeeksi täyteen.

  Uskon, että oikein täyttämällä ilmatäytteinen on aivan yhtä hyvä kuin muovinen vastaava :) Haaveilen toki omasta laudasta, mutta ehkä tällä hetkellä rahat täytyy käyttää muuhun ja toisaalta, meillä on suppikeskus tuossa joen toisella puolella ja 10 minuutin kävely käy sopivasta lämmittelystä. Ehkä tulevaisuudessa, kun olen ope ja on pitkät kesälomat ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis se on kyllä tärkeää, että laittaa tarpeeksi ilmaa! Ja jos lauta on päivän tai pari käyttämättä, on ilmanpaineet hyvä tarkistaa. Mun laudalle ei ainakaan pahemmin vettä tule suppaillessa, jos on hyvin ilmaa.

   Just hyvä, että sulla on noin lähellä suppailupaikka!

   Poista