keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

liikuntapäiväkirja viikon lomareissulta

J: Viikon reissu rantalomakohteeseen ei varsinaisesti kuulosta kovin aktiiviselta ja mä vähän mietinkin, että tuleeko reissussa vaan makoiltua rannalla, juotua viiniä ja syöty jäätelöä. Lopulta meidän loma oli kuitenkin ihan kaikkea muuta kuin löhöilyä ja askelia kertyi joka päivä lähes yhtä paljon, mitä kaupunkilomallakin. Mulla on puhelimessa Samsung Health -sovellus, joka mittaa automaattisesti päivittäiset askeleet ja muuttaa kävellyn matkan kilometreiksi. Se myös erottelee päivittäisestä aktiivisuudesta kävelyn ja juoksun, mutta se ei mulla ainakaan pidä aina ihan paikkaansa. Toki kilometrin ja askeleetkin ovat vain suuntaa antavia, mutta niitä on silti kiva aina seurailla.. Tässä siis mun Montenegron viikon aktiivisuus..


Lauantai 24.6. 28 600 askelta ja 21,25km. Meidän ensimmäinen päivä Budvassa ja käytettiin se oikeastaan kokonaan kaupunkinn tutustuen. Kävellen tietenkin, mites muutenkaan..

Sunnuntai 25.6. 17 755 askelta, 13,63km, joista juoksua 20min. Tehtiin aamulla ihan pieni lenkki ja treeni, johon kuului mm. porrashyppelyä, vatsoja ja kyykkyjä. Muuten päivä meni rannalla ja illalla kaupungilla kävellen.

Maanantai 26.6. 22 967 askelta ja 16,91km. Oltiin koko päivä Dubrovnikissa ja siellä tuli kyllä käveltyä.. Ihan hyvin nämä kilometrin siihen nähden, että istuttiin noin 7h päivän aikana myös bussissa!

Tiistai 27.6. 25 655 askelta ja 18,63 km. Tähän sisältyi meidän visiitti naapurikylään ja kiipeäminen korkealle kukkulalle. Portaita matkalle mahtui noin 1350 suunta eli 2700 yhteensä. Nousua oli noin kilometri! Tämän päivän jälkeen jaloissa kyllä hieman tuntui..

Keskiviikko 28.6. 13 968 askelta ja 10,3km. Oltiin ihan aamusta iltamyöhään bussiretkellä ja kierrettiin noin 450km edestä Montenegroa, eli olin vähän yllättynyt, että askeleita kertyi noinkin paljon. Tämän päivän jälkeen päätin, etten istu reissussa enää yhtään bussissa, sen verran paikallaan istuminen alkoi kyllästyttää!

Torstai 29.6. 24 010 askelta ja 18,98km. Torstai oli meidän toinen rantapäivä. Aamulla kävimme hitaalla lenkillä ja juoksua kertyi 27 minuuttia ja noin 4km.

Perjantai 30.6. 14 114 askelta ja 10,66km. Kotiinlähtö! Kierreltiin aamulla vielä vähän kaupungilla ennen kuin oli aika suunnata lentokentälle. Aika laiska päivä, matkustaessa tulee aina istuttua ja odotettua ihan liikaa.


Mä ehkä jopa hieman yllätyin kuinka paljon askelia parina päivänä tuli. Olin etukäteen ajatellut, että treenaisin reissussa enemmän, mielessä oli erilaiset hiit-treenit ulkona, aamulenkit rannalla ja jooga parvekkeella. Lopulta vaja viikko oli niin täynnä ohjelmaa, että treenit olivat kyllä niitä aktiviteetteja, jotka tippuivat ensimmäisenä pois suunnitelmista ja sen sijaan ihan vaan kävelimme ja ihmettelimme paikkoja. Ja jos totta puhutaan, en olisi voinut siellä kuumuudessa treenata yhtään enempää. Onneksi aina ei tarvitsekaan treenata, vaan voi ottaa ihan rennosti ja fiiliksen mukaan ;)

Eli kokonaisuudessaan ihan kivan aktiivinen loma, ei pelkkää makoilua rannalla, mutta ei mitään kovia treenejäkään. Oikeastaan juuri sellainen, mitä rentouttavan loman kuuluukin olla.

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihanalta ja ihan huikeet askelmäärät! Mutta kävellenhän sitä näkeekin kaikista parhaiten uudet maisemat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa olikin :) Kävely on kyllä paras tapa tutustua kaupunkiin kuin kaupunkiin!

   Poista
 2. Mulla vähän sama juttu ku viime viikolla kävin Tukholmassa. Juoksukamppeet oli kyllä mukana, mutta kun päivittäin tuli käveltyä muutama kymmen kilometri, oli jalat sen verran hellinä että ei kyllä enää juosta pystynyt :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on välillä hyvä pitää vähän taukoa juoksustakin :) Vaikka Tukholmassa olisi varmasti ollut siistiä lenkkeillä!

   Poista