tiistai 11. heinäkuuta 2017

blogiunelmat vs todellisuus

J: Lomalla teen kauniita smoothiebowleja, avocadotoasteja, ostan joka päivä kukkia ja kuvailen niitä.. Kirjoittelen postauksia varastoon, kontaktoin yrityksiä, vastaan viikkoja sitten tulleisiin sähköposteihin, promoan blogia somessa ja yritän löytää uusia lukijoita. Käyn Helsingissä tapahtumissa ja verkostoidun muiden bloggaajien kanssa. Testailen ja kuvailen vuoden mittaan saatuja tuotteita ja postailen suosikeista. Luen ja kommentoin aktiivisesti muiden blogeja ja haluan päästä taas sisälle blogimaailmaan. 


Keväällä koin monesti huonoa omatuntoa siitä, että blogi on taas jäänyt päivittämättä. Suunnittelin mielessäni, että loman alussa kaikki muuttuu, mutta mitä tapahtuikaan? Tapahtui loma. Vapaus, reissut, pitkät aamu-unet, joogat pihalla, kymmenet luetut dekkarit, päikkärit, mökkireissut, ex-tempore treffit kavereiden tai Riikan kanssa.. Blogille ei edellekään ole ollut aikaa niin paljon kuin haluaisin. Muistikortille on kertynyt yhteensä tuhansia reissukuvia, mutta bloggerin avaaminen on vaan jäänyt.

Koenko edelleen huonoa omatuntoa? En. Luin tämän postauksen ja muistin taas, että tämä on mun harrastus (tärkein heti koripallon ja juoksun jälkeen) ja mä päätän mitä ja milloin postaan, ei kukaan muu. Voi olla, että postaan tästä lähtien joka päivä, voi olla, että vasta ensi kuussa. Se nähdään. Muutaman reissupostauksen aloitinkin jo ja niiden kirjoittaminen oli kivaa! Ehkä se tästä lähtee taas.. Tärkeintä on, että en aio ottaa mitään paineita tästä puuhasta.


Päivittyykö muiden blogit kesällä ahkerammin?

8 kommenttia:

 1. Kyl mulla tavallaan on nyt pal enemmän aikaa kirjoitella, mutta sitä en menis vannomaan kauanko tätä jatkuu.. Voihan olla, että keksin yhtäkkiä lähteä reissuun johonkin tms ja sitten blogi kyllä jää. Aion siis pitää vapaudestani kiinni ja päivitän blogia, jos siltä tuntuu.

  Mä en tiedä kuinka paljon bloggaamisen säännöllisyys ihan oikeasti merkitsee kellekään muulle kuin bloggaajalle itselleen? En mä ainakaan pidä kirjaa minä päivinä Jenna & Riikka postaa jotain vaan luen blogeja bloglovinin kautta. Kunhan nyt edes välillä tulee uutta luettavaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä!

   Ja siis oikeastaan muakaan ei se postaaminen säännöllisyys enää niin kiinnosta, vaan jotenkin ärsyttää enemmän se, että se "näkymätön" työ blogin takaa jää aina tekemättä. :/

   Poista
 2. Mä kuvittelin myös ehtiväni lomalla kesällä kirjoittamaan enemmän. Totuus on taatusti se, että loman aikana postauksia ei tule sen useammin koska aikaa ei vuorokaudessa ole sen enempää loman aikana kuin muulloinkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin mahdollista! Onneksi se, että ei ole aikaa postata, tarkoittaa aika usein sitä, että on jotain parempaa tekemistä ;)

   Poista
 3. Fiksusti ajateltu! Bloggaaminen kun on harrastus niin ei siitä saa ottaa stressiä :) jos hommasta tekee pakkopullaa niin se väkisin vääntäminen näkyy myös kauas. Eli aktiivisuus blogissa voi tehdä myös hallaa :D

  Kesällä on ja ei oo enemmän aikaa. Noi alkusanat oli kun omasta suusta. :D nytkin olen lomalla ja mitä oon saanu aikaan? Yhden postauksen, sähköpostiin en oo kirjautunut päiviin ja yhdet asukuvat on tullut räpsittyä, mutta silloinkin olisi tehnyt mieli valittaa kun suorassa auringonvalossa oli liian kuuma :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, mutta hei, jotain oot kuitenkin saanut aikaan :) Sekin parempi kuin ei mitään! Onneksi on sitten sadepäiviä (kuten vaikka täällä tänään), jolloin on enemmän aikaa olla koneella.

   Poista
 4. Mulla on kesällä enemmän intoa postailla, mutta vähemmän aikaa eli tosi näppärä kombo :'D No mut onneksi kesällä saa kuvailtua vaikka iltamyöhään, kun on valoisaa. Itsekin silti pidän tätä myös juuri harrastuksena. Tärkeänä sellaisena, mutta siitä voi myös karsia, jos ei ehdi/jaksa/muuten vaan halua aina kirjoittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kesällä on kyllä parasta kun voi kuvailla illallakin! Taas on unohtunut se talven tuska, kun jo neljältä töistä kotiin tullessa on pimeä. :D

   Poista