perjantai 16. kesäkuuta 2017

ruokapäiväkirja - lomaversio

J: Loma on ihanaa aikaa ja lomalla voi ottaa monen asian suhteen vähän rennommin kuin arkena.. Voi nukkua pitkään (ja valvoa pitkään), treenata koska haluaa ja tietenkin syödä vähän vapaammin. Mutta mitä jos lomaa onkin vähän reilummin? Voiko joka päivä syödä herkkuja tai juoda viiniä? Ei tietenkään. Mä olen nyt alkulomalla joutunut pohtimaan ruokailujani - tai oikeastaan herkutteluani - vähän tarkemmin. Laskin äsken, että meillä on tällä hetkellä kaapissa 4 levyä suklaata, kolme pussia karkkia ja kaksi pakettia erilaisia lakritseja ja avattu pussi suklaakeksejä. Jep. Osa on mun kevätlahjoja oppilailta, jotain ostin Englannista ja osa oli jäänyt viikonlopusta. Houkutuksia siis on vähän liikaakin ja voitte varmaan arvata, olenko pysynyt herkuista erossa nyt kun olen päivät kotona. En. En todellakaan..

Toki määrät, joita olen syönyt, ovat olleet melko pieniä.. Tässä esimerkiksi mun torstain ruokapäiväkirja:


Aamupala 10.00

Lautasellinen kaurapuuroa marjoilla (puolukka, mustaherukka, goji ja mulperi) ja chian siemenillä + kaksi isoa kuppia kahvia maidolla + 3 parapähkinää + 4 palaa Fazerin sinistä

Lounas 14.00 

2 paistettua munaa, ruisleipä hummuksella, avomaakurkku, kirsikkatomaatteja + karkkipussin jämät ja pari lakua (n. 100g yhteensä)

Päivällinen 17.00

Iso lautasellinen kana-kvinoa-papusalaattia avocadolla + 4 palaa Fazerin sinistä


Välipala 18.30

Pieni purkki rusinoita ja banaani + muutama pähkinä 

Iltapala 22.00

Lohi-muna-ruisleipä, 1/2 omena ja kiivi. + noin 50g salt & vinegar sipsejä

Lisäksi join ruoan kanssa  ja ruokailujen välissä vettä ja iltapäivällä pienen tölkin (0,25l) cola zeroa. Positiivista ruokapäiväkirjassa on säännöllisyys. Olen lomasta huolimatta pyrkinyt syömään 4-6 ateriaa päivässä ja tähän mennessä se on ainakin hyvin onnistunut, eikä ruokailujen välitkään ole venähtänyt liian pitkiksi. Lisäksi nyt lomalla olen juonut selkeästi enemmän vettä kuin töissä ollessa! Negatiivista on tietenkin nuo kaikki herkut.. En edes tajunnut, että torstaina tuli melkein joka aterian jälkeen napsittua jotain pientä. Tästä tavasta on ehdottomasti päästävä eroon! Tosin puolustaudun nyt sillä, että joskus syön helposti tuon määrän yhdellä kertaa, nyt se on vaan jaettu pitkin päivää. Mutta ei silti voi syödä joka päivä näin. (Enkä kyllä onneksi olekaan.) Pitäisi varmaan aamupäivisin ainakin syödä enemmän ja aterioiden jälkeen vaikka hedelmiä, jotta ei sorru herkkuihin. 

Täytyy myöntää, että oli kyllä aika silmiä avaavaa kirjoittaa tämä postaus! Välillä sitä luulee syövänsä ihan hyvin, mutta kun listaa ne, on todellisuus ihan toinen. Suosittelen joskus testaamaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti