sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Pelottaako matkustaa Lontooseen?

J: Heräsin tänään taas kerran kauheisiin uutisiin. Auto oli ajanut London Bridgellä väkijoukkoon ja Borough Marketin alueella oli puukotettu ihmisiä. Hieraisin silmiäni ja luin lisää. Useita on kuollut, kymmeniä loukkaantunut. Silmissä vilisee tutut maisemat London Bridgen ympäriltä ja näen mielessäni, miten kävelen siltaa pitkin ja kuvailen oikealle jäävää Tower Bridgeä. Jokainen terrori-isku on tuomittava, jokainen pahuudessaan samalla tasolla. Silti Englannissa - ja varsinkin Lontoossa - tapahtuneet iskut kolahtavat täälläkin pahasti. Lontoo on mulle rakas kaupunki, laskujeni mukaan olen kahdeksan kertaa matkustanut sinne ja vuoden vietin siinä ihan vieressä. Lontoossa asuu yhä edelleen tuttujani ja tiedän tälläkin hetken vähintään yhden tuttuni olevan siellä lomalla.

Mun ja Riikan lento kohti Lontoota lähtee torstaina aamulla. Aamulla kun viestittelin Riikan ja äitin kanssa tapahtuneesta, ensimmäinen reaktioni oli, että en uskalla lähteä sinne! Missä siellä uskaltaa liikkua, millä uskaltaa matkustaa? Vasta eilen puhuimme Riikan kanssa, että tällä kertaa voisi taas käydä katsomassa nähtävyyksiä, kun parina viime kertana se on vähän jäänyt. Mutta uskallanko? Mielessä on edelleen Parlamenttitalolla tapahtunut isku, nyt London Bridgellä. Myöskin Manchesterin isku on tuoreessa mielessä. Joka paikassa on ollut paljon porukkaa. Voiko suurissa väkijoukossa enää liikkua? Uskaltaako missään enää liikkua?

Sisimmässäni tiedän, että mahdollisuus osua paikalle juuri iskun aikaan on kuitenkin todella pieni. Pelolle ei saa antaa valtaa! Onhan se niin, että jos mun kohtalo on joutua iskun uhriksi, sitten joudun. Niin kamalalta kuin se kuulostaakin.. Murehtiminen on turhaa ja pahimpien skenaarioiden luominen mieleen on vielä turhempaa. Elämän tulee jatkua ja tällaisten tapahtumien tulee ennemmin yhdistää kuin erottaa meitä ihmisiä. Eniten mua surettaa niiden kaikkien puolesta, joita tämä (tai muut) iskut ovat koskettaneet. Jokainen heistä on täysin viaton ja joutunut sydämmettömien ihmisten uhriksi täysin turhaan.

#PrayforLondon

4 kommenttia:

 1. Hyvä asenne! Ei pidä pelätä liikaa, sillä joka päivä voi jäädä vaikka auton alle...

  VastaaPoista
 2. Mulla kans ens kuussa reissu tiedossa ja pakko kyl sanoo et vähän ahdistaa ja pelottaa, vaikkei sitä just sais aatella mut noita samoja ajatuksia pyörii päässä täälläki koko ajan :/ Toivotaa et teidän reissu menee hyvin ja rauhallisesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sulla myös reissu varattuna, vähän kiva! Ei sais pelätä, mutta ymmärrän kyllä sua. Ensi kuussa on onneksi ramadan jo ohi, joten iskujen mahdollisuus on silloin vähän pienempi..

   Poista