lauantai 17. kesäkuuta 2017

muutosta ja muutoksesta

R: Mä en ole kirjoitellut oikeen mitään siihen liittyen, miksi päätettiin muuttaa Saloon ja oliko päätös vaikea. Vaikka oltiin Jannen kanssa jo jonkin aikaa (enemmän tai vähemmän tosissamme) harkittu muuttoa Saloon, tapahtui kaikki kuitenkin lopulta melko nopeasti. Olin koko alkuvuoden selaillut myytäviä asuntoja, mutta sitä oikeaa ei tuntunut tulevan kohdalle. Koska meillä ei ollut mitään pakkoa muuttaa mihinkään, ei jaksettu edes lähteä sellaisten asuntojen näyttöihin, jotka eivät tuntuneet omilta. Maaliskuussa ensimmäistä kertaa bongasin asunnon, joka iski heti. Sen jälkeen meni alle pari kuukautta ja asunto oli meidän. Onneksi Salossa oli "ostajan markkinat" joten saatiin rauhassa pohtia päätöstä, käydä muutamaan kertaan katsomassa asuntoa ja laskeskella budjettia. Ei tarvinnut tehdä hätiköityjä päätöksiä. 


Mä olen normaalisti melko spontaani ihminen, mutta tätä muuttoa pohdittiin kyllä todella pitkään. Varmaa oli, että halutaan ostaa asunto, mutta epäilystä aiheutti Salo. Meillä molemmilla oli työt Turussa, joten piti laskeskella, onko edullisemman hintatason Salosta asunnon ostaminen lopulta järkevämpää, kun pitää kuitenkin kulkea Turkuun. Lopulta tultiin siihen tulokseen, että on. Täällä asuntojen hintataso tosiaan on matalampi ja Turku alkoi tuntua jotenkin "nähdyltä". Itselläni muuttopäätökseen vaikutti tietenkin se, että perhe ja kavereita asuu täällä. Jannekin on vuosia sitten asunut Salossa, hänellä on täällä myös muutamia kavereita ja hänen vanhemmat asuu anyway kauempana. Jannella päätökseen taisi eniten vaikuttaa se, että päästiin muuttamaan rivitaloon, jossa on oma piha (jolle saa grillin..) ja sauna. Oltiin valmiita muutokseen, vaikka molempien työmatka pitenisikin ja kaupunki vaihtuisi pienempään. 


Samoihin aikoihin, kun pähkäiltiin ostotarjouksen jättämistä, tuli sattumalta Salossa auki ihan kun mulle tehty työpaikka. Päätin heti, että haen paikkaa, mutta olin henkisesti valmistautunut siihen, etten sitä välttämättä saa. Viihdyin nykyisessä työpaikassani ja olin saanut sovittua, että teen yhden päivän viikossa etänä. Ei siis olisi ollut maailman loppu, vaikken työtä saisi. Lopulta rekrytointiprosessi venyi yllättävän pitkäksi ja olinkin ihan varma etten sitä työtä enää saa. Mutta!! Viime viikolla sain kuulla, että mut oli valittu siihen työhön. Täydellistä! Vaikka nyt kesällä junailu Turkuun on ihan ok, tiedän että talvella siihen menisi hermot. Nyt mun työmatka tulee olemaan noin 3 km, ei paha! 


Välillä tuntuu, että asiat menee jotenkin liiankin sujuvasti. Ensin unelmien asunnon osto ja sitten vielä työ Salosta! Palkkakin nousee ja vaikka tämä uusikin työ on määräaikainen, on työsuhde kuitenkin huomattavasti pidempi kun nykyinen (nyt on sopimus helmikuun 2019 loppuun). Hetkeäkään ei olla muuttoa kaduttu, päinvastoin. Mä olen niin innoissani tuosta omasta pihasta, luonnonläheisyydestä, saunasta ja siitä, että asunto on oma. Juhannuksen jälkeen vaihdan sitten työpaikkaa, ihanaa kun työmatkoihin ei enää mene sitä tuntia suuntaansa! Harmittaa toki jättää nykyinen työpaikka, joka tässä reilun kolmen kuukauden aikana ehti tulla ihan tutuksi. Muutokset on kuitenkin yleensä aina ihan hyvästä ;)

7 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitan uudestaan! :D
   Eli ihan mahtavaa! Ihanaa, että asiat järjestyy noin hyvin ja onnea uudesta työstä!! :) 3km työmatka kuulostaa ihan täydelliseltä!

   Poista
  2. Kiitos! Joo siis ihan mahtava tuuri kyllä käynyt :)

   Poista
 2. Tervetuloa kaupunkiin! Salo on oikeasti mukava paikka asua, harmi vasn että sellainen negatiivinen huutelu on saanut liikaa otetta, mutta kun se yli pääsee niin kaupunkikin näyttää kauniit puolensa :) Onnea uuteen työhön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo onhan Salo ihan mukava! Olen täältä Halikosta kotoisin, niin ei ihan shokkina tullut ;)

   Poista