keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

karun kaunis Gotlanti

J: Meillä oli Visbyn reissulla maissa aikaa noin 11h. Haluttiin nähdä siinä ajassa mahdollisimman paljon, joten päätettiin lähteä mukaan Tallink Siljan järjestämälle "Karun kaunis Gotlanti" -retkelle. Ajatus valmiista bussiretkestä herätti hieman ennakkoluuloja ja voin kertoa, että joka ikinen ennakkoluulo toteutui. Bussissa oli kuuma, jouduttiin takapenkille istumaan, stopit olivat liian lyhyitä (paitsi kirkossa) ja opas ehti reissun aikana kertoa koko oman historiansa - saaren historiaa taas vähän vähemmän.. Kaikesta huolimatta retki oli hyödyllinen ja ei kyllä harmita, että uhrattiin kolme tuntia ajastamme siihen.


Nähtiin esimerkiksi Lickershamnin kalastajakylä, jota mä olin ainakin odottanut eniten. Kylässä oli pieni satama, söpöjä pieniä taloja ja kalkkikivimuodostelma Jungfrun. Täällä olisin voinut olla paljon kauemminkin, mutta bussilastillinen suomalaisia oli sitä mieltä, että 20 minuuttia riittää.. Ehkä sitten ensi kerralla.. ;)


Toinen mielenkiintoinen pysäkki oli Krusmyntan puutarha. Me tosin ihastuttiin puutarhaa enemmän rantaan, jossa puutarha sijaitsi! Bongattiin rannalta muutaman yksinäinen unikko ja puutarhassa oli sitten toinen toistaan upeampia kukkia.

Gotlannista jäi päällimmäisenä mieleen vaihteleva luonto. Välillä oli silmänkantamattomiin kukkia, vihreitä peltoja ja lampaita, välillä taas karua kasvitonta maata tai kivistä rantaa. Ja me näimme ehkä neljäsosan koko saaresta! Mulle jäi ainakin sellainen fiilis, että Gotlantiin pitää palata uudestaan ja mielellään omalla autolla. Sieltä voisi vuokrata vaikka mökin ja kierrellä ihan ajan kanssa.. Kyllä tosin tällainen risteilykin oli ihan kiva, suosittelen! Hyvät hermot matkaan vaan, niin laivamatkoistakin (jonoineen) selviää ;)

8 kommenttia:

 1. Vau mitä kuvia! :) Ja hei aivan ihanat noi raitahousut<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo siis noi Jennan housut on munkin mielestä ihan älyttömän kivat!

   Poista
 2. Upeita kuvia. Meidän perhe oli viime vuonna Visbyssä, me taas ei otettu mitään järjestettyä vaan kierreltiin Visbyssä omatoimisesti, ihana paikka, jonne palataan toiste uudelleen. Voit lukea meidän koko reissun täältä (jos kiinnostaa) http://villananna.blogspot.fi/search/label/Visby

  Tai sitten pelkästään tuon Visby
  http://villananna.blogspot.fi/2016/08/visby.html

  Olisi kiva vaihtaa ajatuksia paikasta, joka on kaiken kaikkiaan erittäin kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ensi kerralla mekin kyllä kierrellään omatoimisesti, nyt tämä oli kätevin ratkaisu :) Pitääkin käydä kurkkaamassa sun postaukset!

   Poista
 3. Kauniin näköistä! Pitäisi itsekin käydä muuallakin Ruotsissa (iski tätä kirjoittaessa kauhea epäilys, että kuuluuko Gotlanti edes Ruotsiin :'D) kuin aina vaan Tukholmassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kaunista :) Ja hahhaa, on se Ruotsia :D

   Poista
 4. Ihanan näköistä :) kauniita kuvia! Tuolla olisi itselläkin olisi haaveena käydä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kannattaa joskus kesällä suunnata tuonne, jo tuollaisella risteilyllä näkee yllättävän paljon!

   Poista