tiistai 6. kesäkuuta 2017

ajatuksia viikko ennen kesän toista puolimaratonia

R: Jenna kirjoitti viime viikolla omista fiiliksistään kaksi viikkoa ennen puolimaratonia. Mä ajattelin nyt kirjoitella hieman omia fiiliksiäni vajaa viikko ennen kevään (tai siis kesän) toista puolimaratonia. Helsinki City Runilla toukokuun puolessa välissä juoksu kulki yllättävän hyvin. Ajaksi tuli 2.04, joka jäi vaan reilun minuutin omasta ennätyksestä. Olin odottanut Helsingistä ajaksi jotain 2.06 päälle (vauhdiksi olin ajatellut n.6min/km), sillä treenit oli jääneet vähäisiksi ja koko startti mietitytti. Silloin mietin, että neljän viikon aikana ehtii hyvin treenaamaan St Albansin puolikasta varten.. No, ei ne asiat taaskaan ihan suunnitellusti menneet.


Kyllähän mä koko ajan tiesin, että meillä on edessä muutto, mutta miten sen aina unohtaa, miten rasittavia muutot voi olla? Kaapeista löytyy tavaraa, joita ei edes muistanut omistavansa ja koko ajan tajuaa uusia kaappeja ja laatikoita, jotka pitää tyhjentää ja pestä. Muutto vei niin ison osan mun energiasta, etten ehtinyt juoksemaan pitkiä lenkkejä lainkaan näiden kahden puolimaratonin välissä. Myös suunnitellut jalkatreenit salilla jäi, en tainnut ehtiä neljän viikon aikana salille kun pari kertaa.  Enimmäkseen olen taas juossut 5-6 kilometrin lenkkejä vk-vauhdilla, jonka lisäksi olen pari kertaa ehtinyt tekemään mäkitreenejä. Kuntovitosella tuli juostua kymppi ja viime sunnuntaina reilu 11km lenkki. Se mitä olen laiminlyönyt, vaikka ei pitäisi, on kehonhuolto. Milläs joogaat, jos kämppä on täynnä muuttolaatikoita? Viikonloppuna tein monen viikon tauon jälkeen Yogaiasta juoksijan joogan (ulkona terassilla!) ja tuli kyllä niin hyvä fiilis. Onneksi tämä viikko ennen puolikasta onkin pyhitetty vaan kevyille treeneille ja kehonhuollolle. Niin ja matkustamiselle Lontooseen!


Kuten Jenna jo kirjoittikin, Lontoon terrori-isku laittoi vähän miettimään asioita. Aiotaan kuitenkin nauttia reissusta. Pääasia onkin päästä lemppari kaupunkiin viettämään lomaa, eiköhän se yksi puolimaraton siinä sivussa mene! Tavoitteena on maaliin pääsy hyvillä fiiliksillä, kaikki muu on plussaa. Sen jälkeen kun on juossut reilun 21km ja vihdoin ylittää maaliviivan, ei sillä ajalla oikeastaan ole kovin suurta merkitystä. Parasta on aina se fiilis! Ja parasta on se, että pääsee edes hetkeksi lomalle. Työpaikan vaihtamisen takia mulla ei ole pahemmin lomaa kesällä, onneksi niille vähäisille lomapäiville on kuitenkin mahtavia suunnitelmia tiedossa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti