tiistai 9. toukokuuta 2017

Nyt on lupa unelmoida!

Postaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Health Labin kanssa

J: Osallistuttiin Riikan kanssa Indiedaysin ja Health Labin järjestämään unelmapajaan pari viikkoa sitten Inspiration dayssä. Valittavana oli uutuusjuomien inspiroimat teemat ja me Riikan kanssa päädyttiin molemmat "Power"-teemaan, koska koettiin fyysistä suorituskykyä tukevan juoman sopivan meidän haaveisiin parhaiten.. Uutuusjuomasta saa esimerkiksi b-ryhmän vitamiineja, d-vitamiinia ja magnesiumia, jotka edistävät energia-aineenvaihduntaa ja vähentävät väsymystä. Sopii siis kiireiseen arkeen!

Unelmakartan tekeminen oli itsessään jo erittäin mielenkiintoinen kokemus. Oli ihana hektisen päivän keskellä istua alas, ottaa hetki aikaa itselle ja keskittyä vain siihen, mitä just mä unelmoin. Mä olin alussa hieman hukassa oman karttani kanssa. Tutkin kuvia ja mietelauseita ja aluksi tuntui, ettei mikään mun pienistä unelmista tunnu sopivalta unelmakartan lähtökohdaksi. Siinä samalla kuitenkin ymmärsin sen, ettei yksikään unelma ole liian pieni tai suuri unelmoitavaksi. Kukaan ei määrittele mitä pitäisi unelmoida, vaan jokainen saa ihan itse päättää sen.

Mun suurin unelma on tietenkin se, että saan itse - ja kaikki läheiseni saavat - elää terveenää ja onnellisena koko elämän. Olisin valmis luopumaan vaikka omista unelmistani, jotta tämä toteutuisi. Lisäksi unelmoin tietenkin omasta perheestä. Nämä ovat mulle itsestäänselvyyksiä, joten keskitytään ennemmin niihin vähän salaisempiin unelmiin sekä konkreettisiin ideoihin, miten olen ajatellut niitä toteuttaa..


Unelma: Työskennellä joskus jollain tapaa hyvinvoinnin parissa. Eniten mua kiinnostaa ravinnon merkitys hyvinvointiin ja tietty liikunta. Parasta olisi, jos voisin olla asiantuntijana tai yrittäjänä alalla.
Miten tavoittelen: Olen tehnyt ravitsemustieteen opintoja avoimessa yliopistossa töiden ohessa ja pyrin pysymään kartalla uusista ravintotrendeistä ja tutkimuksista. Lähden myös itse ennakkoluulottomasti mukaan testaamaan uusia juttuja! Lisäksi olen salaa haavellut personal trainerin opinnoista, mutta tällä mennessä ei ole tullut mahdollisuutta yhdistää niitä arkeen. Ehkä vielä joskus..

Unelma: Osata heittäytyä uusiin ja erilaisiin tilanteisiin.
Miten tavoittelen: Pakotan itseni pois omalta mukavuusalueelta ja tilanteisiin, jossa joudun vaikka esiintymään, puhumaan suurille joukoille tai tutustumaan uusiin ihmisiin. Pienin askelin tässä on menty jo hyvin eteenpäin esimerkiksi nuoruudesta. Iso kiitos siitä kuuluu esimerkiksi blogitapahtumille ja työlle, jossa joudun päivittäin esiintymään!


Unelma: Matkustella mahdollisimman paljon, mahdollisimman kauas ja usein!
Miten tavoittelen: Olen todella onnellisessa asemassa pitkien lomieni ansiosta, joten mulla on mahdollisuus myös matkustella. Yksi suuri haave toteutui jo, kun olin puolitoista vuotta sitten Australiassa. Silti on vielä reilusti paikkoja, joissa haluan käydä! Tähän ei auta muu kuin bongailla lentoja ja sopivien kohdalle osuessa painaa varaus-nappia!

Unelma: Asua vielä joskus New Yorkissa
Miten tavoittelen: Tämä on ehkä kaukaisin unelma, mutta tavallaan mahdollinen. Ehkä joku kesä suvivirren jälkeen pakkaan kamani muutamaksi kuukaudeksi ja lähden jenkkeihin. Tulevan kesän haluan kuitenkin nauttia omasta asunnostani..

Unelma: Juosta vähintään maraton tai vielä pidempi matka
Miten tavoittelen: Jos edellinen oli pahin, tämä on ehkä se helpoin. Periaatteessa voisin tehdä sen vaikka heti huomenna tai ylihuomenna, mutta jokin mua vielä estää. Ehkä se, etten ole täysin tyytyväinen esimerkiksi oman kroppani liikkuvuuteen ja pelkään, että pitkän matkan aikana vain hajotan jotain.


Sellaisia unelmia. Toiset suurempia, toiset pienempiä. Poweria niiden toteuttamiseen todellakin tarvitaan.. Unelmien koolla ei ole kuitenkaan väliä, tärkein on uskaltaa unelmoida! Eikä vaan unelmoida, vaan toteuttaa niitä myös. Mä olen itse vasta tässä viime vuosien aikana ymmärtänyt, että ei elämässä oikeasti pysty saavuttamaan isoja asioita jos ei uskalla unelmoida niistä ensin. Eikä kaiken tarvitse tapahtua nyt heti, isoimmat jutut ottavat aikaa ja toteutuvat ehkä vasta vuosien päästä. Lisäksi mitä vanhemmaksi vartun, sitä enemmän unelmat muuttuvat ja samalla niitä toteutuu. Muutama vuosi sitten olisin kirjoittanut suurimmaksi haaveeksi varmaan oman asunnon tai kivan työpaikan, mutta nyt mulla on ne jo! Eli unelmoikaa, haaveilkaa, luottakaa itseenne ja tehkää elämästä just sellainen kuin itse haluatte!

Ja hei, kertokaa te mulle, mistä unelmoitte!

1 kommentti:

  1. Mä tein kans ton unelmakartan, mutten sitten postaillut siitä sen kummemmin.. :) Aiemmin haaveilin omasta talosta, hyvästä parisuhteesta ja matkustelusta. 2 ekaa mulla jo noista on, joten tällä hetkellä haaveilen matkustelusta. California on ikuisuuskohde, enkä saa siitä tarpeekseni, lisäks Australia olis kiva kohde! :)

    VastaaPoista