tiistai 2. toukokuuta 2017

kuusitoista kilometriä

J: Ei, otsikko ei viittaa mun viime viikon pisimpään lenkkiin. Eikä edes viimeisen kuukauden pisimpään lenkkiin. Se on kilometrimäärä, jonka olen juossut menneen kuukauden aikana. Kuusitoista kilometriä. 


Maaliskuun lopussa juoksin melko tuskaisen kahdenkympin lenkin ja muistan silloin ajatelleeni, että ei tässä hätää, vielä kuusi viikkoa aikaa puolikkaalle. Sitten tuli kauden vikat korispelit, pääsiäisturnaus ja flunssa. Viime viikolla juoksin neljän ja reilun kuuden kilometrin lenkit ja fiilis oli jo ihan jees. Lauantaina kuitenkin heräsin taas kurkkukipuun ja pariin päivään ei ole tullut mieleenkään harrastaa mitään liikuntaa. 

Tällä hetkellä fiilikset ovat kaikkea turhautumisen ja ärsytyksen väliltä. Ehkä eniten harmittaa se, etten ole päässyt liikkumaan. Mua ei enää haittaa edes huono valmistautuminen HCR:lle tai ennätysten valuminen sivu suun, vaan tämä paikallaan olo. Se, etten pääse tekemään sitä mistä eniten nautin - eli liikkumaan! 


Mä yritän ajatella positiivisesti, tämä on kuitenkin vaan flunssaa ja pian olen taas kunnossa. Lisäksi HCR:n voi ottaa nyt luvalla rennosti, nähdä tuttuja ja fiilistellä tunnelmaa. Puolikas on toki aina puolikas ja fiilis maalissa on varmasti hyvä. Mutta kuten Riikka pari viikkoa sitten kirjoitti, kilpailuhenkisenä ihmisenä on todella vaikea luopua tavoitteista. Päätin kuitenkin, etten ole luopumassa mun tavoitteista, vaan siirrän niitä eteenpäin! Kesäkuun alussa on sitten taas (toivottavasti) St Albansin puolikas ja kesällä olisi kiva juosta vaikka Paavo Nurmen puolikas tai joku muu vähän tasaisempi reitti täällä kotimaassa.. Saa nähdä, mitä keksin! Pääasia, etten nyt jää murehtimaan tätä, vaan jatkan treeniä heti kun mahdollista..

Miten teidän muiden HCR-treenit menevät? Toivottavasti paremmin.. Enää reilu 10 päivää starttiin! Jännittääkö?

2 kommenttia: