lauantai 6. toukokuuta 2017

Älä laihduta!

J: Tänään 6.5. on kansainvälinen Älä laihduta -päivä.

Kansainvälisen Älä laihduta -päivän tarkoituksena on herätellä ihmisiä kyseenalaistamaan laihduttamiseen ja painoon liittyviä päähänpinttymiä ja pakkomielteitä. Toivomme, että edes yhtenä päivänä vuodessa jokainen voi ja saa hyväksyä kehonsa sellaisena kuin se on. – Ei ole olemassa yhtä oikeaa kehonmuotoa ylitse muiden. (Syömishäiriöliitto)


Jo pelkkä sana laihdutus kuulostaa mun mielestä negatiiviselta ja tulee helposti sellainen olo, että laihduttaessa halutaan vaan tulla laihemmaksi keinolla millä hyvänsä. Monesti se ei kuitenkaan toteudu, vaan laihduttamisen jälkeen kilot tulevat nopeasti takaisin - jopa tuplana. Laihduttamisen sijaan nykyään onneksi puhutaan monessa paikassa painonhallinnasta tai ihan vaan elämäntapojen muutoksesta. Se sopii. Elämäntapojen muutos ei siis välttämättä suoranaisesti tavoittele laihduttamista, vaan hyvää ja terveempää oloa omassa kropassa. Yleensä se hyvä olo tulee liikunnasta sekä hyvästä, monipuolisesta ja riittävästä määrästä ruokaaa. Ei siitä, että olet laiha. 

Muistetaan tämä siis tänään. On tärkeä pitää kiinni omasta hyvinvoinnista ja terveydestä, mutta laiha keho ei todellakaan ole aina terveyden merkki. Arvostetaan erityisesti juuri tänään omia kehojamme juuri sellaisina kun ne just nyt ovat. Ei mietititä liian isoja reisiä, selluliittiä, vatsamakkaroita tai edes liian pientä peppua. Mikään niistä ei määritä sua ihmisenä - olet just hyvä sellaisena kuin olet!


Älä laihduta päivän kunniaksi kannattaa mennä vaikka omaan lempparipaikkaan dinnerille, juoda kahvit suosikkikahvilassa tai ostaa iso pussi irttareita jos siltä tuntuu. Mä ajattelin toteuttaa ainakin kaksi viimeistä juttua tänään ;)

Ps. Kirjoitin samasta aiheesta kaksi vuotta sitten, käykää kurkkaamassa!

2 kommenttia:

  1. Haha apua, nyt täytyy vaihtaa otsikkoa laitoin ihan saman! :D Tärkeä aihe!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se olisi haitannut :D Pointti tulee ainakin esille! Pitää käydä lukemassa sun postaus :)

      Poista