lauantai 22. huhtikuuta 2017

viikkojen 14 ja 15 treenit

R&J: Helsinki City Runiin on kolme viikkoa ja kolmen viime viikon juoksusaldona alle 20km.. Ei hyvä! Muutenkin viime viikkoina treenit jäivät normaalia vähäisemmiksi, osittain kiireen ja erilaisten menojen ja osittain ihan vaan väsymyksen vuoksi. Viime viikot näyttivät treenien osalta tältä.

Viikko 14

maanantai
R: lepo. Alkuviikko meni lepäillessä, sillä edeltävä viikko oli selkeästi ollut liian kova (mm. kaksi kovaa peliä ja puolimaraton..).
J: Koristreenit 60min

tiistai
R: lepo (nukuin kirjaimellisesti koko illan)
J: Palloilukoulu, eli lepopäivä omista treeneistä

keskiviikko
R: lepo (Salossa)
J: lepo

torstai
R: lepo (Helsingissä)
J: lepo (Helsingissä)

perjantai
R: Lenkki vk-vauhtia 5,6km/29min + kehonhuolto 20min
J: Lepo

lauantai
R: Porrastreeni+hölkkä yht 45min
J: Aamulenkki Aurajoen rannalla 3,5km/22min. Iltapäivällä sama treeni Riikan kanssa.

sunnuntai:
R: Kevyt pk-lenkki 4,4km/26min ja juoksijan jooga 30min+rullailu 15min
J: Koripallopeli noin 75min. Kova matsi, mutta hävittiin.


Viikko 15

maanantai
R: Juoksijan jooga 30min
J: Lepo

tiistai
R: Lenkki kiihtyvällä tahdilla yht. 6km/35min
J: Korispeli noin 75min. Kova matsi, mutta jälleen hävittiin..

keskiviikko
R: lepo
J: Salitreeni 60min. Koko kroppa pitkästä aikaa!

torstai
R: lepo (Salossa)
J: lepo

perjantai
R&J: Koripalloa 2 peliä

lauantai
R& J: Koripalloa 2 peliä

sunnuntai:
R&J: Koripalloa 1 peli


Parin viime viikon teemana on ollut ehdottomasti koripallo! Jennalla tuli esimerkiksi kahteen viikkoon seitsemän matsia, joten ei siinä kauheasti mitään muuta ole ehtinyt. Nyt on viimein molemmilta koripallokausi ohi ja nyt ei ole enää mitään syytä olla lenkkeilemättä. Tai niinhän luultiin, mutta tultiin molemmat kipeiksi pääsiäisen jälkeen. Molemmilla on ollut oikein kunnolla kuumetta, joten ei auta muu kuin levätä. Harmittaa aika paljon! HCR lähenee ja kunto vain huononee. Nyt pitää vaan yrittää hyväksyä se ajatus, että mitkään ennätykset ei tule rikkoutumaan, HCR:n tavoite taitaakin olla ihan vaan maaliin pääsy!

Kilpailuhenkisenä ihmisenä on kuitenkin ihan hemmetin vaikea luopua tavoitteista.. Mutta se on fakta, että näillä juoksumäärillä (eli lähes olemattomilla) ei voi kehittyä juoksijana. Välillä tekisi mieli luovuttaa ja skipata koko HCR (ja sen tuomat paineet), mutta ei se luovuttaminenkaan kivaa ole. Mutta tiedän jo nyt, että sekään ei ole kivaa, että koko ajan vertaa itseään ja omia tuloksiaan muihin.. Äh, vaikeaa. Osaispa olla ihminen, jolla ei ole lainkaan kilpailuhenkeä ja joka ei koskaan vertaisi itseään muihin!  Vertaistukea, anyone?

8 kommenttia:

 1. Kyllä minä ainakin uskaltaisin väittää, että ei kannata haudata niitä ennätystavoitteita vielä! Ootte kuitenkin juossut säännöllisesti pidemmän aikaa ja hyviä lenkkejä, 20 km lenkkejäki vaikka kuinka. Ja vaikka nyt ei pariin viikkoon olisi juoksukilometrejä kertynyt, niin liikuntaa ootte kuitenkin harrastanut. Ja kaks korispeliä yhden päivän aikana, siis huhhuh! Sairastumisille ei oikein voi mitään, mutta jos tervehdytte nopeaa niin uskon että hyvä juoksu tulee HCR:llä :) Ja hei, kesällä varmasti juoksutapahtumia riittää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo, jotenkin vaan niin nihkeä fiilis ollut juoksun kanssa koko kevään.. Tänään ajattelin mennä pitkästä aikaa (kahden viikon tauon jälkeen) lenkille :)

   Poista
 2. Tällaisia postauksia on mun mielestä hauska lukea! Kuvien treenimaisema on vähintäänkin idyllinen <3

  http://annikalivesindreams.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Tuolla San Franciscossa oli tosiaan hieman erilaiset maisemat juosta, niin upeita paikkoja :)

   Poista
 3. Wow mitä kuvia! Jotenki nyt inspiroiduin liikkumaan tosi paljon. Itsekin oon miettinyt tällaisen postauksen tekemistä ja ylipäätään liikunnasta puhumista! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä tykkään lukea tällaisia treenipostauksia :)

   Poista
 4. Nyt keskityt vaan juoksun tuomaan hyvään oloon ja tapahtumahuumaan. Koristreenit ja monipuolinen treenaaminen tukee tietysti myös juoksua, joten eipä kannata masentua. Lähde rohkeasti fiilispohjalla nauttimaan tapahtuman tunnelmasta ja juoksuhuumasta. Aikatavoitteita ei kannata laittaa, jos se liikoja ahdistaa. Omia tavoitteita ennättää jahdata myöhemminkin. Joskus on hyvä antaa vain fiiliksen viedä ja katsoa sitten, mihin se riittää. Ps. vertaileminen kannattaa saman tien unohtaa. Tee oma juoksusi. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisikin niin helppoa, mutta ei tälle omalle luonteelle oikeen voi mitään! Mutta parhaani lupaan yrittää :)

   Poista