lauantai 29. huhtikuuta 2017

positiivista ajattelua - juoksu edition

R: Koska juoksu ei ole viime aikoina kulkenut niin hyvin, kun olisin toivonut, olen ehtinyt yksin juostessa useaan otteeseen kiroamaan koko harrastuksen johonkin syvälle maan rakoon.. Usein lenkillä, kun juoksu ei kulje ja askel painaa, tule mietittyä liikaa niitä negatiivisia ajatuksia, oispa kivempi olla jo kotona, miksi mulla on näin huono kunto, ei tästä tule mitään.. Lenkeillä pitäisi kuitenkin keskittyä niihin positiivisiin juttuihin - kuunnella hyvää musiikkia, hakeutua johonkin kivaan ympäristöön juoksemaan ja ajatella positiivisia ajatuksia. Yksin lenkkeillessä mun suurin heikkous onkin siinä, että ehdin ajattelemaan liikaa. Mitä enemmän niitä negatiivisia ajatuksia mielessä pyörittelee, sitä nopeammin olisi valmis kääntymään takaisin kohti kotia.. Päätinkin (ihan itseänikin varten) kerätä pienen listan, mitä kannattaa tehdä, jos juoksun aikana meno tuntuu nihkeältä, negatiiviset ajatukset pyörii päässä ja tekisi mieli luovuttaa.


-Mieti, miksi juoksu ei tunnu hyvältä. Jos oikeasti sattuu, kävele. Jos vaan kuvittelet, jatka.

-Lopeta sykemittarin/ajan/kilometrien tarkkailu ja ota sen sijaan tavoitteeksi juosta johonkin omaan lempipaikkaasi (huom, joku muu kun kotisohva!). Juokse esimerkiksi meren rantaan, suosikkipuistoon tai metsään.

-Ajattele sitä hyvää fiilistä, joka lenkin jälkeen odottaa.

-Muista, että kukaan ei pakota juoksemaan. Joskus voi kävellä välillä tai juosta vaikka lyhyitä vetoja.

-Kuuntelee hyvää musiikkia. Esimerkiksi Antti Tuisku toimii aina!


-Mikäli alat mun tavoin miettimään liikaa negatiivisia ajatuksia, kuuntele esimerkiksi Suplasta jotain keskusteluohjelmaa, niin saat ajatukset muualle. Mä kuuntelen joskus pitkillä lenkeillä Aamulypsyä!

-Yritä keskittyä hyviin juttuihin. Esimerkiksi siihen, että omistat jalat, jotka kantavat, ja joilla pystyy juoksemaan! Tai siihen, mitä syöt kun pääset kotiin.

-Jos mikään ei auta, juokse kovempaa. Olet nopeammin kotona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti