sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Pikainen ja tehokas porrastreeni kaverin kanssa

J: Alkaako pääsiäisherkut jo kyllästyttääAika vähissä, mutta haluat tehdä nopean ja tehokkaan treenin? Tällä saa ainakin sykkeen nousemaan ja seuraavaksi päiväksi jalkalihakset kipeiksi.. Testattiin Riikan kanssa viikko sitten! Suosittelen..

Alkuun lämmittelyä noin 10-15min. Juostiin reilu vartti portaille ja juostiin ne kevyesti pari kertaa ylös ja alas ennen kuin aloitettiin kunnon treeni. Treenin idea oli, että sen ajan kuin toinen juoksee portaat ylös, toinen tekee alhaalla lihaskunto liikettä. Läpsystä vaihto, eli lepoa tuli vasta kolmen kierroksen jälkeen. Näillä liikkeillä mentiin:

1. 3 x tikkaus + kyykyt. Eli ihan normaalia askellusta ylös ja alas mahdollisimman nopeasti. Kunnon ponnistus joka portaalla. Tavalliset kyykyt paikallaan rauhallisesti alas, räjähtävästi ylös.


2. 3 x tasajalkahypyt + yhden jalan kyykky. Tasajalkaa mahdollisimman reipas ja tasainen tahti, kunnon ponnistus joka portaalla. Yhden jalan kyykyt kuvan osoittamalla tavalla. 10 x jalka ja vaihto, jos ehti.. Yhden jalan kyykyssä pitäisi tuntua pakarassa, ei reisissä.


3. 3 x joka toinen porras + sumokyykyt hypyillä. Joka toiselle portaalle astuessa vauhdin tulee olla nopea, askelten pitkiä ja nopeita. Sumokyykyissä leveä haara-asento, varpaat voi osoittaa hieman ulos ja hyppy lähtee mahdollisimman alhaalta. Jalat yhteen ilmassa ja hypystä takaisin kyykkyyn.. 


Lopuksi vielä kevyttä hölkkää noin vartti.

Kakolan portaissa on viisi porrastasannetta, jossa kaikissa on noin 10 porrasta. Yhteensä ylös saakka tulee siis noin 50 porrasta, joka on mun mielestä ihan sopiva just tähän treeniin. Mentiin tasajalkahyppyjä lukuunottamatta ylös asti, niitä tehtiin varmaan noin 20 kerrallaan. Kaksi ekaa sarjaa meni melko kevyesti, mutta viimeinen yhdistelmä oli aika hapottava. Sumokyykyt hypyillä on yksi mun suosikkiliike, vaikka onkin ihan kamala! Testatkaa, jos ette usko..

Tämän jälkeen maistuu taas pääsiäisherkut ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti