keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Kalifornian rannikkoa

R: Reissujuttuja taas! Ajettiin San Fransicosta suoraan Los Angelsiin isoa tietä (5), mutta takaisin tultiin vähän pienempiä teitä. Tavoite oli ajaa vanhaa 1-tietä ja osittain vähän nopeampaa 101-tietä, joiden molempien varrella on hienoja maisemia. Parhaimmat maisemat osuvat Big Suirin ja Montereyn alueelle, joten päätettiin viettää yksi yö Montereyssä. Tämä osoittautui erittäin hyväksi vaihtoehdoksi. Jotta oltaisiin nähty kaikki haluamamme paikat, olisi tuolla LA-SF välillä pitänyt viettää vielä enemmänkin aikaa.


Nyt tosin yksi must see -kohde jäi näkemättä meistä riippumattomista syistä, sillä mutavyöryjen ja sateen vuoksi highway 1 oli osittain suljettu, eikä päästy Bixby-sillalle. Me ei siis päästy näkemään tätä upeaa siltaa, mutta ehkä siinä on syy mennä joskus uudelleenkin? Sen sijaan nähtiin upeita rantamaisemia, Carmel by the Sea ja Monterey. Ehdottomasti reissun parasta antia!  Lisäksi pydähdyttiin ennen San Franciscoa vielä Santa Cruzissa, mutta kaupunki oli melko hiljainen tuohon aikaan vuodesta. Kesällä tivoli ja rantabulevardi ovat varmaan täynnä ihmisiä.


San Francisossa juututtiinkin taas ruuhkaan ja loppumatka meni madellessa.. Nuo suurien kaupunkien sisääntuloväylät taitavat aina olla melko tukossa.. Onneksi oltiin varattu sopivasti aikaa, joten ehdittiin ajoissa palauttamaan auto vuokraamoon! Vaikka road trippailu oli kivaa, oli auton palauttamisen jälkeen jotenkin helpottunut fiilis, päästiin ehjinä ja ongelmitta ajoissa perille ja nähtiin mielettömiä paikkoja! San Franciscossa vuokra-autosta olisi vaan haittaa, mutta Los Angeleissa se oli ehdottomasti tärkeä. Jenna kirjoittelikin enemmän auton vuokraamisesta ja Kaliforniassa ajelemisesta jo täällä. Tuonne suunnalle haluan kyllä ehdottomasti vielä uudelleenkin, sen verran hyvät fiilikset jäi!

2 kommenttia: