sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Yllättävä paikka rentoutua

J: Tein viikonloppuna jotain, mitä en ole tehnyt todella pitkään aikaan! Olin laivalla. Ihan vaan 23 tunnin Turku-Tukholma-Turku -risteilyllä. Todella harvoin tulee lähdettyä sinne lillumaan ilman mitään syytä, mutta nyt kaveri ehdotti sitä ja ajattein, että miksi ei? Saa ainakin hieman vaihtelua tavalliseen arkeen.


Vaihtelu teki hyvää, pakko myöntää. Perinteisen salille-kauppaan-sohvalle sijaan kaivoin perjantaina korkkarit esiin ja tanssittiin melkein aamuneljään. Lauantaina sai sitten nukkua ihan rauhassa pitkään, syödä hyvin, shoppailla, juoruilla kavereiden kanssa, pelata bingoa ja ihailla maisemia.

Ihan turhaan laivareissuja monesti väheksytään. Ainakin Viking Gracelle lähtee iso plussa siitä, että risteilyllä on huomioitu muutkin kuin alkoholia nauttivat ihmiset.. Menomatkalla oli tax freessä ostorajoituksia hyttibileiden välttämiseksi ja laivan baarit oli sijoitettu niin, ettei paikasta toiseen tarvinnut kävellä karaokepubien läpi! Sopi meille. Vähän jäi harmittamaan se, ettei meillä ollut tällä kertaa uikkareita mukana ja spa jäi haaveeksi, mutta ehkä ensi kerralla..


Parasta reissussa oli kuitenkin se, että sai ihan rauhassa jutella työjutuista, nauraa vedet silmissä toisten aloittelevien opettajien kommelluksille ja muistella opiskeluaikoja. Mä en tiedä miten selviäisin tässä työssä, jos en säännöllisesti pääsisi tyttöjen kanssa viettämään vertaistukiviikonloppuja. Niistä saa niin paljon energiaa! Töissä tulee toki juteltua työasioita kollegojen kanssa, mutta eihän se sama ole kuin vaihtaa ajatuksia omien ystävien kanssa. Ja onhan se kiva aina kuulla, ettei ole ainoa kenelle sattuu ja tapahtuu..

Nyt on siis akut ladattuna uuta työviikkoa varten! Maaliskuun viimeinen viikko käynnistyy jo, ihan hullua. Pian on jo kesäkuu ja loma alkaa. Vuosi on mennyt aivan uskomattoman nopeasti. Samoin kun tämä viikonloppukin! Nyt siis nukkumaan, energistä viikkoa kaikille!

1 kommentti:

  1. Ai että tuli hyvä fiilis tästä postauksesta :) osin varmaan siksi, kun muistui mieleen meidän Turun vuosien aikainen viikonloppu, jolloin lähdettiin kanssa ihan ex tempore Gracelle risteilylle. Ja oli niin hauskaa! Istuttiin yömyöhään kahdestaan syömässä sämpylöitä ja juteltiin ihan oikeasti kaikesta maan ja taivaan välillä :)

    Ei nuo Ruotsin risteilyt ole välttämättä ollenkaan niin pahoja, kuin niiden maine :)

    VastaaPoista