torstai 16. maaliskuuta 2017

teinisarjan myötä tajuttua..

R: Kaikki muut ovat jo kuukausia puhuneet Skamista, mä aloin katsoa sitä tällä viikolla. Ihan hauskalta se vaikuttaa ja vaikka itsellä ikää alkaa olla jo lähemmäs 30 (eli kymmenisen vuotta enemmän kun sarjan hahmoilla), on sarjaa kuitenkin ollut hauska seusrata! Joidenkin asioiden kohdalla tosin olen huokaillut helpotuksesta, onneksi en enää ole parikymppinen. Siitä lähtikin hyvä postausidea, miksi lähemmäs 30 on parempi kun 20! Heti tuli monta hyvää syytä mieleen..


-Parempi itsetunto. Tämä on pakko mainita heti ensimmäisenä. Nuorempana ajattelin paljon enemmän sitä, mitä muut ajattelevat. Olin useimmiten melko epävarma siitä mitä osaan tai missä olen hyvä. Myös ulkonäön suhteen olin paljon kriittisempi! Nykyään voin ihan huoletta lähteä kaupungille ilman meikkiä treenivaatteissa (kuten näissä kuvissa).

-Rohkeus. Tämä liittyy ehkä vähän myös tuohon edelliseen. Olin nuorempana niin ujo! Nykyäänkään en uudessa porukassa ole puheliain, mutta sanon aina mitä ajattelen ja teen rohkeasti uusia asioita. Mitä vanhemmaksi olen tullut, sitä enemmän uskallan poistua mukavuusalueeltani ja kokeilla uusia juttuja.


-Parempi taloudellinen tilanne. Ei tule ikävä opiskeluaikoja ja sitä, kun ei koskaan ollut rahaa. Tai jos rahaa oli, käytin sen heti mm. vaatteisiin tai halpoihin matkoihin. Nykyään rahaa on enemmän käytössä ja käytän sitä muutenkin harkitummin. Elämä on huomattavasti helpompaa, kun rahaa on säästössä ja on säännölliset tulot.

-Vapaus. Okei, kaipaan vähän sitä opiskeluaikojen vapautta. Mutta tarkoitan tällä erilaista vapautta, sitä kun voi oikeasti valita esimerkiksi, lähteekö lauantai-iltana baariin, leffaan, salille vai jääkö sohvalle. Nuorempana oli useammin jotenkin "pakko" tehdä sitä ja tätä. Vaikka usein baareilut ihan hauskoja olikin, olen nykyään tyytyväinen ettei enää ole sellaista sosiaalista painetta tehdä jotain vain siksi, että on viikonloppu tai joku juhlapyhä. Pidän myös siitä, että vapaa-aika on oikeasti vapaa-aikaa, eikä ole pakko lukea tenttiin tai tehdä koulutehtäviä, jos ei halua.


-Se, että voi sanoa suoraan mitä ajattelee. Nuorempana oli enemmän draamaa, nykyään olen tajunnut, että asiat kannattaa sanoa vaan suoraan ja sille ihmiselle, jota asia koskee. Nykyään myös kaikki ihmiset mun elämässä ovat sellaisia, joiden kanssa mitään draamaa tai riitoja ei pahemmin edes tule.

-Ikä ei enää määritä sitä, mitä teen milloinkin. Nuorempana tuli helpommin ajateltua, että siihen mennessä kun olen x-ikäinen, teen sitä ja tätä. Kymmenen vuotta sitten ajattelin, että 30-vuotiaana olisin vakituisessa työssä, naimisissa, asuisin omistusasunnossa ja olisin äiti. Nyt olen kuitenkin tajunnut, että tuollaiset asiat tehdään sitten kun on niiden aika, ei jossain tietyssä iässä, joka yhteiskunnallisesti ehkä koetaan sopivaksi.

Ikätoverit, oletteko samaa mieltä? Ja hei, pakko myöntää, että kyllä mä ehkä vähän näistä kaikista syistä huolimatta kärsin joskus ikäkriisistä ;)

2 kommenttia:

  1. Vaikka mä oon vasta 23 v niin huomaan myös jo että asiat on muuttuneet siitä kun oli vaikka juuri täyttänyt 18. Nykyään voi sanoa suoraan että se ryyppääminen ei kiinnosta ja itsetuntoki on korkeammalla kun ei kiinnosta muiden mielipiteet ulkonäöstä yms samalla lailla. Jotenki oppinut myös, ettei muita ihmisiä tarvitse miellyttää, itseä vartenhan me täällä eletään :) parempaa taloudellista tilannetta odotellessa :D ehdottomasti iloinen siitä että ikää tulee lisää ja samalla elämän kokemusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis kyllä mäkin muistan että sen eron huomas just jo tossa vähän alle 25-veenä jo! Mutta joo, eiköhän se parempi taloudellinen tilannekin sieltä tule :D

      Poista