perjantai 31. maaliskuuta 2017

Siivousvimma (+menovinkki Saloon)

J: Mistä tietää kevään tulevan? No ainakin siitä, että mun tekee mieli shoppailla. Koko ajan. Kaikkea. Niin kenkiä, työvaatteita, treenivaatteita, juoksuvaatteita.. 

Sen sijaan, että shoppailisin päämäärättömästi, päätin ensin tyhjentää oman vaatekaappini. Eli toinen merkki keväästä - siivousvimma! Aloitin ottamalla lähes kaiken vaatehuoneesta ulos ja mietin vaatekappale kerrallaan, että olenko käyttänyt sitä vuoteen. Jos en ollut, se meni suoraan kirppiskasaan. Jos taas olin, se pääsi jatkoon. Jatkoon päässeiden kasassa oli lopulta hieman enemmän vaatteita, suurin osa sellaisia joista oikeasti tykkään ja joita käytän lähes päivittäin. Niistäkin kirppiskasaan meni kuitenkin vielä muutama kesätoppi, parit shortsit ja jotain muita vaatekappaleita, joiden kohdalla jouduin oikein miettimään, milloin viimeksi olin sitä käyttänyt.


Meidän vaatehuone oli jo ihan suht kivassa järjestyksessä ennnen tätä, joten koko hommaan meni ehkä pari tuntia. Nyt on hyllyillä taas tilaa uusille vaatteille. Ja pakko myöntää, että jotain olen jo ostanutkin. Uusien juttujen hankkiminen on kyllä ihan eri mittakaavassa kuin silloin vuosia sitten. Muistan esimerkiksi au pair aikoina kun saatoin ostaa Primarkista yhdellä kertaa kolme paitaa ja kengät! Huh! Nykyään käytän ennemmin sen saman summaan yhteen kivaan asiaan, jonka tiedän kestävän kauemmin. Mutta niin se varmaan useammilla menee. Ei sitä silloin nuorempana niin miettinyt, mikä oli fiksua tai eettistä. Lähinnä ostin, jos oli kiva ja halpa. Onneksi nyt on enemmän järkeä päässä. Toki välillä ostan sen hinnankin takia. Esimekiksi tänään löysin alennuksesta 50 eurolla Asicsin juoksutakin ja paksun paidan. Juoksuvaatteita tarvitsee aina!

Aina olen ollut kuitenkin tarkka yhdessä asiassa, eli kierrättämisessä! Mä laitan aina kaikki vaatteeni ja muut rojuni ensin kirppikselle ja jos sieltä jää jotain, vien ne muualle kierrätykseen. Ihan jotain yksittäisiä kertoja olen joutunut heittämään vaatteita roskiin. Lähinnä silloin jos niihin tulee vaikka reikä, sitäkin sattuu oikeastaan todella harvoin. Tietty jotain sukkia, alusvaatteita ja vanhoja treenivaatteita on mennyt suoraan roskikseen, mutta niitä tuskin kukaan fiksu ihminen kierrättää..


Eli nyt olisi taas aika kirppispöydän! Meidän tavaroita löytyy Salon Aarresaarelta pöydästä 153. Käykää kaikki salolaiset kurkkaamassa. Mä vein ensimmäiset kamat sinne keskiviikkona ja huomenna aamulla todennäköisesti lisää. Tarjolla on paljon mun ja Riikan hyväkuntoisia vaatteita ja paljon muuta tavaraa mitä meiltä tai meidän vanhempien luota löytyy. Yritän viikonlopun aikana tyhjentää myös keittiönkaappeja, joten sieltäkin saattaa tulla jotain myyntiin. Ja halvalla lähtee, haluan vaan eroon kaikesta turhasta. Asunto (ja mieli) pysyy järjestyksessä kun ei ole joka paikassa tavaraa pölyttymässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti