torstai 9. maaliskuuta 2017

San Franciscon parhaita paloja (ja vinkkejä!)

R: San Francisco teki vaikutuksen. Jostain syystä tiesin heti, että pidän kaupungista. Vaikka ensivaikutelma ei ollut kaikista paras (lentokenttäjuna oli kamala ja taksia ei keskustasta meinannut löytyä), ihastuin kaupunkiin silti lähes välittömästi. Ensimmäisenä iltana nähtiin upea auringonlasku, pieni vilaus Golgen Gatesta ja syötiin herkulliset burgerit, ehkä se riitti luomaan hyvän kuvan kaupugista. Koottiin tähän postaukseen muutamia suosikkeja San Franciscosta.


Top3 ruokapaikat
1. Meidän suosikiksi nousi Super Duper Burger, josta sai mielettömän hyviä hampurilaisia ja valkosipulijuusto (!!) ranskalaisia. Ketjulla on muutama ravintola San Franciscossa, mm. Marina Districtillä ja dowtownissa.
2. Burgereita toisellakin sijalla, eli Roam Burger. Laadukkaita raaka-aineita ja herkullisia bataattiranuja!
3. Haettiin lounaat satama-alueen kauppahallista, Ferry Building Marketplacesta. Janne otti leivän ja me muut sushia, törkeen hyvää. En nyt millään saa päähäni sushipaikan nimeä, mutta löytyy varmasti, jos tänne sattuu eksymään. Otettiin ruoat mukaan ja syötiin ulkona auringonpaisteessa, se sai ruoan maistumaan ekstrahyvältä!


Top3 turistikohteet
1. Golden Gate. Tarviiko tätä perustella? Legendaarinen punainen riippusilta, joka on muuten yli 2,7 km pitkä. Käveltiin hotellilta tänne aurinkoisessa säässä heti ensimmäisenä kokonaisena päivänä ja se fiilis, kun silta läheni ja maisemat olivat upeita, ei unohdu koskaan!
2. Alcatraz. Eli kuuluisa vankilasaari, joka lopetti toimintansa 1960-luvulla. Tämä oli enemmän Jannen ja Teemun mieleen, mutta kyllä me Jennan kanssakin tykättiin! Mahtava kokemus ja oli hausaka nähdä vankila myös sisältä, melko karmiva paikka..
3. Fishermans Wharf. Kunnon turistirysä, mutta sinne kannattaa mennä merileijonien vuoksi! Teemu ei meinannut uskoa, että siellä on oikeasti merileijonia, sillä me ei aluksi meinattu löytää paikkaa. Lopulta löydettiin ja oli kyllä mielenkiintoisia otuksia, jotenkin rumia, mutta symppiksiä.


Top3 lenkkeilymaisemat
1. San Francisco Maritime National Historical Park. Eli iso puistoalue, joka alkaa Fishermans Wharfin jälkeen ja jatkuu Golden Gatelle. Täällä on myös paljon ulkokuntasaleja, joissa voi tehdä lihaskuntoa!
2. Russian Hilli alue ja Lombard Street. Hullua mäkiä, ihan oikeasti en ole koskaan juossut samanlaisia mäkiä. Autotkin oli parkissa 90 asteen kulmassa
3. The Embarcadero rantakatu oli suosittua lenkkeilyaluetta. Tänne me ei ehditty lenkille, mutta kävellessä sai väistellä juoksijoita. Mietittiinkin, että monet taisivat olla lounastauolla lenkillä!


Top3 kulkuvälineet
1. Jalat, eli kannattaa kävellä mahdollisimman paljon. Osa välimatkoista vähän pidempiä, mutta matkat ei tunnu pitkiltä, kun koko ajan on nähtävää ja välillä voi pysähtyä kahville tai syömään!
2. Muni. Eli joukkoliikenneverkosto, johon kuuluu bussit, raitiovaunut ja metrot. Me käytettiin vaan bussia pari kertaa.
3. Cable Car. Pakkohan sillä oli matkustaa, kun kerran San Franciscossa oltiin. Hintaa lyhyehkölle matkalle tuli 7 dollaria, mutta kokemus oli hauska.  


Top3 kahvilat/take away-ruoat
1. Bowld Acai. Tämä oli yksi mun reissun must-kohteista, olin seurannut kyseistä paikkaa jo pitkään instagramissa. Törkeen hyviä acaikulhoja ja smoothieita. Kyseessä on foodtruck, jolla on kaksi toimipistettä, toinen Mint Plaza-aukiolla ja toinen Spar Social -streetfood alueella. Jennan reissun kohokohta taisi olla se, kun he Teemun kanssa pääsivät Bowld Acain instagram-storyyn!
2. Bob's Donut. Ei mitä tahansa donitseja, vaan suurimpia, joita olen ikinä nähnyt! Koon lisäksi maku oli kohdillaan.
3. Whole Foods kauppaketju. Terveellistä ja ei niin terveellistä ruokaa, iso market, jossa paljon mm. take away-ruokaa. Paljon mm. vege- ja kasvisruokavaihoehtoja. Täältä saa hyvät eväät piknikille. 


Top3 muut 
1. Spark Social. Suurehko alue Mission Baylla, joka on täynnä foodtruckeja. Täällä syötiin yksi parhaista lounaista. Valinnanvaraa on paljon, joten jokainen voi valita haluamansa ruoan! Mä söin kimchi-palleroita ja valkosipuliparmesan-ranuja, niiin hyvää!
2. Painted Ladies. Upea kontrasti, kun edessä näkyy upeita värikkäitä vanhoja taloja ja takana nousee Financial Districtin pilvenpiirtäjät.
3. Westfield San Francicso. Lontoosta ja Sydneystä tuttu ostoskeskus, josta löytyy ihan varmasti kaikille jotain. Paitsi Jennalle, Jenna ei löytänyt oikein mitään shoppailtavaa täältä(kään) ;). Market Streetillä ja Union Squaren tuntumassa on paljon muitakin shoppailumahdollisuuksia. Me ei pahemmin käytetty shoppailuun aikaa, tällä kertaa reissussa pojat olivat innostuneempia kiertelemään kaupoissa!

Tulipas haikea fiilis tätä kirjoitellessa, haluan takaisin San Franciscoon! Haluan taas aloittaa aamun lenkillä Golden Gaten maisemissa, syödä lounaaksi jättikokoisen Acai Bowlin, haluan taas metsästää täydellistä donitsia ja nukahtaa illalla onnellisena siitä, että on nähnyt ja kokenut niin paljon kaikkea hienoa. Jos joku muuten ihan oikeasti haluaisi näihin maisemiin, niin eilen ainakin näytti olevan taas superedullisia lentoja mm. San Franciscoon ja New Yorkiin. Kannattaa seurata Facebookissa lentodiili-sivustoja, ilman tarjousten kyttäämistä mekään ei varmaan oltaisi päädytty San Franciscoon (alunperin meidän piti lähteä New Yorkiin). Onneksi ikävä takaisin ei ole niin paha, kun tietää, että oikeasti tuonne voi (melko) helposti lähteä uudelleenkin joskus, kun lennot on niin edullisia! Nyt hop, hop, kaikki reissu-unelmia toteuttamaan, ihan mieletöntä nähdä paikkoja, joista on pitkään haaveillut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti