keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

reissun upein auringonlasku Santa Monican rannalla

R: Los Angelesin parasta antia oli ehdottomasti Santa Monica, jonne ajeltiin yhtenä iltana vähän ex-tempore katsomaan auringonlaskua. Santa Monicaan oli matkaa meidän Hollywoodissa sijaitsevalta hotellilta noin 30 minuutin ajomatkan verran. Me jouduttiin ajamaan kiertoreittiä, sillä Oscar-gaalan vuoksi joitain teitä oli suljettu. Santa Monicassa ajettiin ensimmäiseen mahdolliseen parkkitaloon, josta suunnattiin heti rannalle.

Rannalle ehdittiin just ennen auringonlaskua ja oli kyllä upeat maisemat! Santa Monica Pier tosin oli vähän pienempi, kun olin ajatellut. Vähän lämpimämmällä kelillä olisi ollut kiva pyörähtää vaikka maailmanpyörässä, mutta tällä kertaa jätettiin väliin. Päivisin tuolla oli ihan suht lämmin sää, mutta iltaisin auringon laskettua tulivat takki ja paksu kaulahuivi tarpeeseen. Tosin nyt, vaan muutama viikko meidän visiitin jälkeen, lämpötila on ollut 25 asteessa! Jos San Franciscossa saatiin nauttia normaalia paremmasta säästä, niin Los Angelesissa kävi vähän toisin päin.. Onneksi ei kuitenkaan nähty pahemmin sadetta.


Ranta-alueelta suunnattiin Santa Monican keskusta-alueelle, joka oli täynnä toinen toistaan mielenkiintoisempia kauppoja, ravintoloita ja kahviloita. Kierreltiin muutamissa kaupoissa ja käytiin syömässä burritot, mutta väsymys alkoi painaa ja oli pakko lähteä ajelemaan hotellille (oltiin oltu liikenteessä koko päivä). Paluumatka hotellille meni hyvin, kerran taidettiin vaan ajaa harhaan, vaikka ne monikaistaiset tiet aiheuttivatkin vähän haasteita.. Vähän jäi harmittamaan, ettei ehditty paremmalla ajalla Santa Monicaan! Ehkä ensi kerralla sitten.. Myös Venice beach jäi näkemättä, sinne haluan vielä joskus ottamaan aurinkoa ja treenaamaan. Los Angelesin alue on niin suuri, ettei noin lyhyellä reissulla voi millään nähdä kaikkea. Positiivista kuitenkin, että ehdittiin nähdä vähän kaikkea, vahvistui ainakin mielikuva siitä, mihin haluaa vielä uudelleenkin!

Santa Monican lisäksi nähtiin tosiaan LA downtown, Hollywood ja Beverly Hills, mutta niistä lisää myöhemmin! Esimerkiksi tämä Santa Monica ja Beverly Hills olivat niin erilaisia, että niistä on turha puhua samassa postauksessa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti