lauantai 4. maaliskuuta 2017

muutama turkulainen suosikkiR: Turussa on muutama helmi - sellaisia uusia ja vanhoja tuttavuuksia, joita varmasti tulee ikävä, jos muutan täältä joskus pois. Ajattelin pitkästä aikaa listata muutaman turkulaisen kahvilan ja ravintolan, joita suosittelen aina muillekin tilaisuuden tullen!

1. Fafa's. Okei, tästä olen tainnut jo muutaman kerran ohimennen mainitakin. Pääkaupunkiseudulta tuttu pikaruokaravintola avasi ovensa Turussakin. Täältä saa Turun parhaita falafeleja, mun suosikkiannos on vuohenjuustopesto-pita.

2. Pure. Kuka ei ole vielä kuullut Puresta? Veikkaan, että kaikki vähänkin raakaruoasta tai kasviruoasta kiinnostuneet ovat kuulleet. Yksi mun lemppari lounaspaikoista. Tuoretta ja terveellistä ruokaa. Lounas sisältää salaattibuffan, jonka kylkeen tiskiltä tilataan joku proteiini. Puressa on myös brunsseja ja Turun parhaita raakakakkuja (niitä ei tosin kovinkaan monesta paikasta saa..).

3. Nick's Food Design. Lounas ja brunssi ovat molemmat tosi hyviä! Lounasaikaan joskus (perjantaisin?) tarjolla on hampparibuffa, ihan paras mättö ja piristys työpäiviin. Harmi, että mun työpaikalta on normaalisti tänne liian pitkä matka.

4. Aschan. En ehkä itsekään olisi uskonut, että kehun kahvilaketjua, mutta siis Hansan Aschan tarjoaa 15 euron hintaan sushibuffaa lounasaikaan. Sopii vapaapäiviin, sillä yleensä täällä tulee vedettyä sellaiset överit, ettei työnteosta tule enää mitään. Yllättävän laadukasta ja tuoretta sushia siihen nähden, että kyseessä kuitenkin on kahvila.

5. Woolsdhed. Jos kaipaat burgerimättöä, mene tänne! Kympin lounaita ja arkipäiville erilaisia alennuksia listalta, esimerkiksi ma-ti burgerit on vaan kympin. Käytiin täällä kerran lounaalla, eipä tullut ainakaan nälkä ennen iltaa..

Aika samat suosikit näissä mun listoissa taitaa vuodesta toiseen pyöriä, taidan olla vähän kaavoihini kangistunut? Voisinkin yrittää testailla uusia paikkoja, ainakin Hämeentielle avattu kasvisravintola Kuori ja Marttiin avattu sushipaikka Kobe sushi kiinnostavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti