tiistai 28. maaliskuuta 2017

luonnollisempaa proteiinia

J: En ole koskaan oikein päässyt mukaan siihen proteiinivillitykseen ja olen aina luottanut siihen, että saan arkiruuasta ihan tarpeeksi proteiinia. Isot proteiinijauhepurkit herättävät mussa ennemminkin vähän hilpeyttä, se on jotenkin niin hassua, kun jotkut alkavat käydä salilla ja samalla ostavat kilon purkin protskujauhetta, joka lopulta saliharrastuksen loputtua jää vaan kaappiin pölyttymään.


Proteiinia saa lihasta, kananmunasta, maitotuotteista, siemenistä, pähkinöistä ja täysviljatuotteista. Ihan normaalin ihmisen tulisi saada proteiinia päivässä noin 10-20 prosenttia päivän energiastaan. Se on noin 1,2g painokiloa kohden. Paljon liikkuvilla määrä nousee hieman. Mä pyrin syömään päivästä riippuen noin 1,2-1,5g proteiinia päivässä. Aika harvoin tosin sitä lasken, mutta suunnilleen tiedän paljonko ja mistä sitä saan. Havahduin kuitenkin jokin aika sitten siihen, etten saa tarpeeksi proteiinia. Olen tietoisesti pyrkinyt vähentämään lihan syöntiä ja samoin maitotuotteiden käyttö on ollut jo parisen vuotta aika minimissä. Pyrin lisäämään puuroon siemeniä, iltapalaksi kananmunaa jossain muodossa ja välipalaksi syön pähkinöitä, mutta aina sekään ei riitä. Ei varsinkaan nyt kun syön töissä, kouluruoka on kaikkea muuta kuin proteiinipitoista..


Siksi olinkin aika iloinen, kun sain Fastilta testiin uutta Natural-sarjan proteiinijauhetta. Heraproteiini nyt vähän sotii mun maidotonta ruokavaliota vastaan, sillä hera on maidon osa, mutta pieninä määrin ja vähälaktoosista käyttäessäni en ole huomannut mitään sivuvaikutuksia. Tässä tuottesarjassa parasta on se, että tuotteet sisältävät vain kolmea tai neljää laadukasta aineosaa, eli ei siis mitään ylimääräistä. 

Jauhetta voisi sekoittaa vaikka kasvimaitoon vai veteen, mutta mä en pahemmin pidä siitä. Olenkin nyt ottanut tavaksi lisätä noin 0,5dl-1dl jauhetta smoothien sekaan. Kuvan smoothiebowlissa on banaanin makuisen heraproteiinin lisäksi noin desi soijajogurttia, vähän vettä, Humaraa, mustikoita ja banaania. Yllätävän hyvä yhdistelmä!

Kuuluuko proteiinijauheet teidän ruokavalioon? Jos, niin miten käytätte niitä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti