keskiviikko 1. helmikuuta 2017

vegaanihaaste lukuina

R: Tammikuu on ohi, joten myös vegaanihaasteesta on nyt selvitty! Tässä mun hieman kevennetyn vegaanihaasteen saldo numeroina..

..0 annosta punaista lihaa

..1 lounasruoka, jossa kanaa

..2 kertaa lohta, kerran sushissa ja kerran uunilohta

..1 tonnikalapatonki


..kaksi visiittiä Fafa'siin (toinen vegaani, toinen ei täysin..)

..kaksi kertaa(pakaste)pizzaa, jossa juustoa (pizza on mun viikonloppujen herkkuruoka!)

..kaksi kertaa avokadopastaa, jossa vähän parmesan-juustoa

..toteaminen, etten voisi elää ilman juustoa (juustot on liian hyviä)


..muutama uusi herkkuruoka (esim. mausteinen tofukasviswokki, resepti tulossa)

..muutama uusi ihan kelvollinen arkiruoka (mm. soijarouhemakaronilaatikko)

..muuta ruoka, jota en enää aio kokata

..lähemmäs kilo avokadoja (nyt on niiden kausi!)

..2 litraa kauramaitoa kahviin..

..kymmeniä kiloja kasviksia, vihanneksia ja hedelmiä.  Avokadojen lisäksi mm. kiivit, appelsiinit ja bataatit ovat tällä hetkellä hyviä ja edullista.

Enemmän ajatuksia aiheeseen liittyen ja muutama reseptivinkki luvassa myöhemmin, kunhan saan ajatukseni järkevästi kirjoitettua ylös! Mutta lyhyesti pakko sanoa, että selvisin haasteesta yllättävän hyvin mielestäni. Mun 80% vegaanius piti hyvin, suurin osa varsinkin arkiruoista oli vegaanisia. Eikä kyllä mitenkään erityisesti tee mieli lihaa - katsotaan koska seuraavaksi tulee sellainen tilanne, että söisin lihaa. Miten teillä meni?

8 kommenttia:

 1. Ei huono saldo ollenkaan! Mullakaan ei tee mieli lihaa mitenkään erityisesti, eikä tehnyt oikeastaan koko haasteen aikana. Juustonhimo kyllä iski, mut onnistuin pidättäytymään siitä :D Mulla on ite asiassa tulossa just blogiin postausta omista vegehaastefiiliksistä ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no ei, varsinkin kun heti päätin olla armelias itselleni ;) Kävinkin lukemassa sun postauksen, oli kiva kuulla sun ajatuksia!

   Poista
 2. Jee, hyvä Riikka! Niin ja reseptivinkit otetaan mielellään vastaan :)

  mulle isoin ongelma on juurikin leivälle laitettavan juuston korvaaminen. Joo, avokado on terveellisempää ja hyvää, mutta ei se nyt silti sama asia ruisleivällä ole kuin oltermanni :D

  Mää kirjoittelin eilen blogiin fiiliksiä ensimmäisestä vuodesta ilman punaista lihaa. Se meni paljon helpommin kuin totaalinen vegaanius, mutta just tollainen 80% vegaanius tuntuu olevan mulle ihan toteutettavissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu reseptejä tulossa :) Mulle riitti leivän päälle hyvin avokado, joskus laitoin hummusta tai esim. pestoa ja tomaattia! Mutta joo, kyllä oltermanni maistuu ruisleivällä joskus niiin hyvältä :) Eniten huomasin kaipaavani juustoa johonkin ruokiin, esimerkiksi salaatteihin tai just pizzan päälle.

   Pitääkin käydä lukemassa sun kirjoitus!

   Poista
 3. Mullaki muuten vois olla helposti vegaani mutta juusto vie monesti voiton! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja kun usein hyvissä kasvisruoissa on just jotain juustoa, joka tekee niistä superhyviä ;)

   Poista
 4. Hyvä saldo! Itse pyrin ainakin 2-3 päivään viikossa, jotka olisivat vegaaneja. Suurin ongelma on lämpimät ruuat, koska suurin osa vegeprotskuista on itselle nounou-mahan takia...esim. soija, osa pavuista...toki pähkinöillä yms voisin korvata lihan ja kalorit :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen tyytyväinen, että vatsa kestää soijaa, olen kuuullut monilta että ei kestä! Alkaisi ideat loppua nopeasti.. Mites härkis ja nyhtis?

   Poista