maanantai 13. helmikuuta 2017

tasan kolme kuukauttaR: Jenna kirjoittikin jo jokin aika sitten, että aiotaan osallistua Helsinki City Runille. Saatiin blogin kautta mahdollisuus osallistua ja pakko myöntää, että ilman sitä mahdollisuutta en varmaan olisi tapahtumaan ilmoittautunut. Ei siksi, että tapahtumassa olisi jotain vikaa, vaan siksi, että oma juoksukunto mietityttää. Väkisinkin, kun on lähes kolme kuukautta tekemättä mitään aerobista treeniä, peruskunto heikkenee. Lisäksi kun jalka on kuukauden kipsissä, heikkenee jalan lihaksetkin ihan huomattavasti. Toki palautuminen mun kohdalla on ollut nopeaa, mutta kyllähän loukkaantuminen vaikutti selkeästi juoksukuntoon, eikä mun kunto ole vieläkään samalla tasolla, kun esimerkiksi syyskuun alussa.

Peruskunto paranee vaan treenaamalla, mutta viime aikoina mulla on ollut haasteita raivata kalenterista aikaa juoksulle niin paljon, kun haluaisin. Meillä on ollut melko paljon korispelejä, joten niihin on mennyt aikaa ja energiaa. En ole pitkään aikaan ehtinyt juoksemaan pidempää lenkkiä, iltaisin kun en jaksa yli tunnin lenkeille tuonne pimeään ja liukkaaseen yksin lähteä. Nyt onneksi on koko ajan enemmän valoa! Mä olen viime viikkoina juossut lähinnä 5-6 kilometrin lenkkejä vaihtelevalla nopeudella, yleensä pk-sykkeillä. Korispeleissä sen sijaan on tullut hyvää intervallitreeniä, kun keskisyke on parhaimmillaan pelin jälkeen yli 170. Meillähän on siis säälittävän huono pelaajatilanne tällä hetkellä, joten ollaan jouduttu pelaamaan monta peliä ilman vaihtopelaajia tai yhdellä vaihtopelaajalla. Ei ehkä joukkueen suoriutumisen kannalta paras tilanne, mutta oman kuntoilun kannalta ihan kiva! Tuollaiset kovat rutistukset vaativat kuitenkin lepoa, tuntuu että mulla on jalat vieläkin viime lauantain pelin jäljiltä jumissa..

Tänään kuitenkin koristreenit peruuntuivat, joten ajattelin lähteä lenkille. Ajattelin juosta noin 45 minuutin pk-lenkin ja lenkin jälkeen joogailla kotona. Niin ja hei, syy miksi innostuin juoksukuulumisia kirjoittamaan on se, että Helsinki City Run on tasan 3 kuukauden päästä! Se on just hyvä aika päästä vielä hyvään juoksukuntoon.. Eli, tavoitteena olisi nyt juosta noin kolme lenkkiä viikossa, niin että kilometrejä tulisi vähintään 20 viikossa. Ei lainkaan mahdoton tavoite. Jotten lipsu tavoitteestani, tullaan tästä lähtien viikon tai parin välein kirjaamaan Jennan kanssa treenejämme taas tänne blogiinkin! Oishan se huikeaa olla hyvässä kunnossa kolmen kuukauden päästä, kun tuo HCR:n uusi reittikin taitaa olla melko nopea.. Nyt kuitenkin juoksuvaatteet päälle ja ulos, mukavaa viikkoa teille!

4 kommenttia:

 1. Mukavia juoksutreenejä! Nähdään HCR:ssa!:)

  VastaaPoista
 2. Hauskoja treenejä ja toivotaan, että sitä aikaa löytyy juoksullekin! :) Välillä on vain kamala kiire ja silloin pitää lähteä välttämättömyyksistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Mutta kiitos, eiköhän sitä ala löytyä, varsinkin nyt kun tulee valoisampaa, niin on helpompi iltaisinkin (tai jopa aamuisin!) lähteä lenkille.

   Poista