torstai 2. helmikuuta 2017

2.2 - kaksosten päivä

R&J: Tänään eli 2.2 vietetään valtakunnallista kaksosten päivää. Sen kunniaksi ajatuksia, hauskoja sattumuksia ja fiiliksiä kaksosuuteen liittyen..

Oudointa mitä on tapahtunut kaksosuuteen liittyen?
R: Ei tämä nyt niin outoa ole, mutta meitä pyydettiin mainoskampanjaan, johon haettiin kaksosia. Joskus vähän harmittaa, ettei menty.
J: Vastaan tuon saman kuin Riikka. Toki sekin on aina outoa, kun joku moikkaa, eikä mulla ole mitään hajua, kuka se oli.

Mikä toisessa on parasta?
R: Se, kun ollaan niin samanlaisia, niin ei tarvitse selitellä asioita, vaan toinen ymmärtää.
J: ..Sekä se, kun meillä on samat kiinnostuksen kohteet ja Riikka jaksaa aina innostua samoista asioista kuin mä

2016

Entä rasittavinta?
R: Se kun Jenna puhuu niin usein säästä (:D). Tai siitä millanen ajokeli ollut.
J: Ehkä se, kun Riikka aina reissussa (ja kotonakin todennäköisesti) stressaa, että ollaan jostain myöhässä ja lopulta ollaan kuitenkin ihan liian ajoissa.. :D

Mikä on hassuinta, mitä kaksosuuteen liittyen joku on kysynyt?
R: Näettekö samoja unia? Tai, onko kivaa olla kaksonen? Vaikea vastata, kun ei tiedä millasta olisi, jos ei olisi kaksonen. Yleensä kyllä vastaan, että todellakin on.
J: Asutteko yhdessä?

2012

Mikä on tylsistä kaksosuudessa?
R: Ehkä se, kun monet automaattisesti luulevat, että jos toinen on jotain mieltä, toinenkin on. Muistan, että tämä oli rasittavinta joskus nuorempana, kun oltiin samassa koulussa. Vaikka ollaan samanlaisia ja jaetaan samanlaiset elämänarvot, ei kuitenkaan joka asiassa olla samaa mieltä.
J: Samaa mieltä. Lisäksi se, kun joku puhuttelee meitä yhä edelleen "te".

Mikä on rasittavin kysymys, jota kaksosilta kysytään?
R: Luetteko toistenne ajatuksia?
J: Huijasitteko koulussa opettajia?

2014

Minkä ominaisuuden tai asian haluaisit toiselta?
R: Haluaisin Jennan kämpän. Se on hieno ja aina siisti. Ei tosin ehkä olisi niin siisti, jos mä ja Janne asuttaisiin siellä.. Haluaisin myös Jennan tämänhetkisen juoksukunnon, mun jalalla ei vielä puolikkaat suju..
J: Voisin ottaa jossain asioissa Riikan päättäväisyyden. Mä en esimerkiksi pysynyt vegaanihaasteessa mukana, jaksa joogailla tai saa esimerkiksi ravitsemustieteen viimeistä kurssia kasaan, vaikka kova yritys on ollut..

Mikä on parasta kaksosena olemisessa?
R: Se, että oma sisko on samalla paras kaveri, joka on aina valmis lähtemään niin reissuun, karkkiostoksille kun mökille tai lenkillekin jos vaan pyytää!
J: Se, että oma sisko on samalla paras kaveri!

Ihanaa kaksosten päivää kaikille kaksosille ja kaksosten vanhemmille! Ehkäpä voisin juhlapäivän kunniaksi syödä tänään kakkua! 

P.S Tässä kaksosten päivän postaus 5 vuoden takaa! 

12 kommenttia:

 1. Muistan, kun bloginne alkuaikoina en tunnistanut teitä toisistanne. Nykyään te näytätte ihan selvästi erilaisilta, vaikka toki myös samalta :)

  Mun luokalla ala- ja yläasteella oli kaksoset ja erotin heidät silloin aivan hyvin toisistaan. Toki aluksi oli vaikeuksia. En kuitenkaan ymmärtänyt, että miten joku ei voisi tunnistaa. Noh luokkakokouksessa reilu kuusi vuotta myöhemmin en oannut enää erottaa heitä. Veikkaan, että näin kävi monella muullakin meidän luokkalaisella.

  Miten teillä on, tunnistivatko luokkakaverinne teidät helposti toisistaan ala- ja yläasteella? Ovatko enää tunnistaneet, jos olette tavanneet sattumalta jossain? :)

  Kuinka usein muuten joku kommentoi blogiinne siten, että luulee kyseessä olevan yhden ihmisen blogi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monet kaverit "oikeassa elämässä" ovat sanoneet, että aluksi meidät oli vaikea tunnistaa, mutta kun oppi tuntemaan, tajusi että näytetään ihan eriltä. Jotkut luokkakaverit oppivat tuntemaan nopeasti, jotkut eivät ehkä edes yrittäneet (oli helpompi sanoa esim. kaksonen...). Uskon, että kuitenkin puheesta, eleistä ja ilmeistä moni oppi tuntemaan! Kovinkaan usein kukaan ei ainakaan ole paljastanut, ettei ole tunnistanut kumpi on kumpi esim. kaupungilla törmätessä. Eihän sitä tiedä, vaikka olisi vaihtanut kuulumisia jonkun kanssa ja se toinen ei olisi ollut varma kumman kanssa puhuu!

   Ja kyllä aina joskus joku kommentoi jotain että "sulla on kiva blogi tms", josta tajuaa, että ihminen ei ole tajunnut että meitä on kaksi. Nämä tosin taitaa useimmiten olla sellaisia satunnaisia kävijöitä, jotka haluavat kommentoida vaan jotain..

   Poista
 2. Ihana postaus, hyvää kaksosten päivää! :)

  Komppaan anonyymiä tossa ylempänä, että joskus aluksi mun oli aina vaikea pysyä blogissa kärryillä, että kumpi on kumpi, mutta niin sitä vaan oppii tunnistamaan ihan vain netinkin välityksellä :)

  Ja haha.. heti, kun luin, että ärsyttävin kysymys on "huijasitteko koulussa opettajia" niin alkoi tehdä hirveästi mieli kysyä, että no huijasitteko :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Joo siis kyllähän sen varmaan oppii just teemoista, joista puhutaan ja kyllähän tuo R tai J tekstin edessä auttaa ;) Ja vastaus kysymykseen, ei huijattu :D

   Poista
 3. Aivan ihana postaus :) Komppaan edellisiä, että mullakin oli aluksi vaikea tunnistaa kumpi on kumpi, mutta mitä kauemmin on lukenut sitä enemmän teitä tunnistaa, ihan kirjoitustyylistä ja aiheistakin. Tätä blogia on ilo lukea :) Kivaa kaksosten päivää teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos :) Joo siis kyllä varmaan monet vakkarilukijat tajuavat ilman tuota alun R tai J:tä, että jos puhutaan esim. opejuttuja tai Salojuttuja, kyseessä on Jenna ;)

   Poista
 4. Mä tunnistan teidät helposti koska teillä on erilaiset silmät :) niin kuin nyt kaikkilla ihmisillä muutenkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa! Sun on pakko olla joku tosielämän tuttu? Vai tunnistaako kuvistakin silmistä? ;)

   Poista
  2. En ole tavannut teitä tosielämässä :D joo kuvissa silmistä tunnistan :)

   Poista
  3. Aijaa, jotenkin jännä kuulla :) Mutta toisaalta ihan ymmärrettävää, onhan meillä erilaiset silmät! Se ei vaan oo se ensimmäinen, mistä yleensä joku kertoo meidät tunnistavansa.

   Poista
 5. Hauska postaus! Muistan, kun lapsena olin ihan kade, kun jollain oli kaksoissisko :'D Hyvää kaksostenpäivää teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joku muu on sanonut tota samaa, että haluaisi olla kaksonen.. Mä olen joskus miettinyt, että jos saan joskus lapsia, haluaisin kaksoset!

   Poista