sunnuntai 29. tammikuuta 2017

vuoden ensimmäinen puolimaraton ja muita treenikuulumisia

J: Olen joskus aikaisemmin todennut, että jos aloittaa maanantain treenillä, tulee todennäköisesti treenattua muinakin päivinä. Tällä viikolla se piti paikkansa jälleen kerran! Yleensä meillä on aina treenit maanantaisin, mutta viime maanantaina menin treenien sijaan katsomaan Unikoriksen (eli Riikan) matsia. Ennen lähtöä juoksin pienen lenkin ja siinä lenkin jälkeen runners highissä päätin juosta sunnuntaina vuoden pisimmän lenkin.. Siihen väliin mahtui paljon muutakin:


Maanantai: Kevyt lenkki 4,1km/23:30min. (05:45min/km.) Maanantaina oli jo tosi liukas, mutta jospa olisin tiennyt, että loppuviikkoa kohden vain pahenee, olisin juossut paljon nopeammin tuon pikapyrähdyksen.
Tiistaina: Koriskoulun ohjaus 60min, jonka jälkeen kotona pitkät venyttelyt. Huomasin, että mun takareidet ovat ihan jumissa, joten yritin keskittyä niihin. 
Keskiviikko: Sali 45min. Vatsat, olkapäät, hauis ja ojentajat - eli mun lempitreenit! Loppuun vielä 15min venyttelyt erityisesti jaloille, en ymmärrä miksi ne voivat olla niin jumissa..
Torstai: Lenkki 35min 5,2km. (06:42min/km). Oli liukas! Siis aivan uskomattoman liukas, välillä oikein nauratti, kun eteenpäin ei päässyt vaikka miten yritti.. Jouduin yhden mäen menemään ylös melkein ojan puolelta, sillä kävelytie oli aivan peilijäässä. Kotiin selvittyä vielä puolen tunnin venyttelyt takkatulen ääressä.
Perjantai: Salitreeni 60min. Selkää ja rintaa enimmäkseen. Lisäksi väliin aina sykettä nostattavia liikkeitä, kuten boksihypyt.
Lauantai: Lepo.
Sunnuntai: Pitkä lenkki. Yllätin itseni ja juoksin 21,15km aikaan 2:11. Vauhti oli keskimäärin 06:13min/km, eli olen aika tyytyväinen. Edelleen oli todella liukas ja paikoin tuli jäätävää tihkusadetta vaakatasossa. Lenkin jälkeen ei ollut mitenkään uupunut olo, päinvastoin! Oli hyvä fiilis ja olin todella tyytyväinen, etten luovuttanut jo 17 kilometrin kohdalla, kun melkein näin jo meidän kotitalon. Sen sijaan kiersin vielä neljän kilometrin lenkin siihen päälle. 

Takki Asics, housut Soc, Kengät Merrel (saatu), Pipo Hct

Juoksukilometrejä kertyi yhteensä yli 30, eli ihan hyvin. Vastaaviin lukemiin tulen tuskin seuraavina viikkoina pääsemään, mutta tavoite olisi juosta vähintään 20 kilometriä viikossa, mieluiten useammalle päivälle jaettuna.. Huomenna on taas korismatsi ja sen jälkeen ajattelin ensi viikolla ottaa hieman rennommin. Luvassa ainakin salitreeniä ja jos vihdoin ehtisi taas vähän joogailemaan. Todennäköisesti aika pitkälti fiiliksen mukaan mennään.. Aktiivista viikkoa kaikille!

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitti! Ja hyvä sinä, kun jatkoit bloggaamista!

   Poista
 2. Vau mikä viikko, kulostaa kivalta treeniviikolta :) Mua vähän masentaa, kun tuntuu että kaikki kiitää hurjan kovia vauhteja (tai sitten ne hitaammat juoksijat ei vaan kirjoittele nopeuksiaan :D) ja mun vauhti on ihan etanaa ja sykkeet silti korkealla. No, ehkä mustakin vielä nopeampi juoksija saadaan! Ei auta muuta kuin juosta ja olla vertailematta omia nopeuksia muihin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun vinkki: älä tuijottele toisten vauhtia vaan mee just niin kovaa, kun tuntuu hyvältä! Mäkin huomaan, että parissa vuodessa on tosi paljon vauhti kehittynyt, joten aivan varmasti ajan kanssa sullakin. :) Pk-lenkit saattaa olla tylsiä, mutta niillä se kunto kehittyy! Tosi paljon tsemppiä lenkkeihin.

   Poista
 3. Mulla on vähä samaa vikka ku anonyymilla. Varsinkin pk-lenkit on todella hidasta, sellasta 7 min/km vauhtia ja hitaampaaki ihan vaan koska sykkeet nousee helposti turhan korkeiksi. Todellakin minunkin pitää olla vertailematta niitä omia vauhteja muiden vauhteihin tai alkaa ahdistaa :D Viime vuonna pääsin kesäksi hyvään kuntoon, joten eiköhän se onnistu tänäki vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut toi on ihan hyvä vauhti! Mä just luin jostain, että 6-7min/km on ihan normaalia, toki se riippuu taustasta. Joten älä vertaile muihin ;) Ja ehdottomasti pääset tänäkin vuonna kuntoon! Tsemppiä treeneihin!

   Poista
 4. Huippu viikolta kuulostaa. Hieman huvituin kohdassa "ojentajat, hauis ja olkapää-treeni" - lempparit. Oh my! Josko joskus mullakin.. pakollinen paha sanoisin minä, ehkä joskus itsekin innostun siitä treenistä, jos saan voimatasoja kohennettua. Kiitos kuitenkin inspiraatiosta! Oisko jakaa kenties treenivinkkejä? Mutta mahtava vuoden eka puolimaraton! Mukavaa treenailua jatkoonkin!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mun pitää ehkä jakaa mun treeni joku kerta, jospa vaikka siitä saisit vielä lisää inspiraatiota! :D Hyvä treenejä sullekin ;)

   Poista