perjantai 13. tammikuuta 2017

Tervetuloa karkkipäivä!

J: Uusi vuosi ja uusi flunssa, tylsää! Luulin jo selvinneeni joulunaikoihin meidän perheessä riehuneelta flunssalta, mutta iski se tännekin. Toivon, että viime lauantaisella lumikasassa istumisella pelkät bikinit päällä ei ole tekemistä tämän asian kanssa.

Olen nyt toista päivää saikulla. Eilinen meni nukkuessa ja tv:tä katsoessa, mutta tänään on fiilis jo sen verran parempi, että sain avattua koneen ja käytyä vähän alkukuun valokuvia läpi. Kuvia kertyy koko ajan lisää ja välillä tuntuu, että monet kivat kuvat jäävät vain tietokoneen kansioihin roikkumaan, koska en ehdi postailemaan niin paljon kuin haluaisin. En kuitenkaan jaksa ottaa siitä stressiä, koska 2017 on stressitön vuosi ;)


Mutta joo, asiaan. Mä päätin viime sunnuntaina - sen jälkeen kun olin syönyt neljä päivää putkeen reilusti karkkia, että nyt alkaa karkkilakko. Olin ihan tosissani suunnitelman kanssa ja olin jo valmis heittämään meidän kaapista löytyneet kolme suklaalevyä, muutaman konvehtirasian ja pari isoa Fazerin suklaaboksia roskikseen. Seuraavana päivänä (perus maanantai, töiden jälkeen väsyneenä) päätin kuitenkin, että saan syödä yhtenä päivänä viikossa karkkia. Eli tästä lähtien mulla on lauantaina karkkipäivä! Silloin voin syödä vaikka koko viikon edestä, jos haluan.. Tuskin kuitenkaan haluan, normaalisti kiintiö tulee aika pian täyteen ja loppupäivän ällöttää.

Moni siellä varmaan nyt naurahtaa ja miettii mielessään, kuinka heikko tahto jollain voi olla. Voin kuitenkin kertoa, että mulla tää on iso juttu. Olen varmaan joulukuun alusta syönyt joka päivä karkkia, en toki joka päivä isoja määriä, mutta kuitenkin. Pari konvehtia tai viikonlopulta jääneet lakut.. Joskus vain raakasuklaata, mutta suklaata sekin on. Syynä on ollut ihan se, että sitä on kotona kaapissa. Mitään niistä en ole itse ostanut, vaan suurin osa on joululahjoja mun oppilaita, sukulaisilta tai muilta. Ja jos niitä on kaapissa, mä napsin niitä..

Nyt on kuitenkin ensimmäinen viikko takana ja saldona on viisi karkitonta päivää, jes! Eilen söin tosin ärsytykseen pari palaa raakasuklaata, mutta se on kuitenkin ihan terveellistä. Olen onnekseni huomannut, että "poissa silmistä - poissa mielestä" toimii. Nyt kun suklaat eivät ole enää samassa kaapissa kuin pähkinät, vitamiinit ja muut päivittäisessä käytössä olevat terveelliset jutut, ei niitä tule edes mietittyä. Eikä mun oikeastaan edes tee mieli herkkuja, se on ennemmin ollut tapa.


Ja jos tekee mieli jotain hyvää, voi aina tehdä vaikka smoothien! Myös hedelmät (veriappelsiinit ja klementiinit ovat tällä hetkellä niin hyviä!) toimivat. Tai joskus voi ottaa palan tai kaksi raakasuklaata. Liian tiukka ei saa itselleen olla. Mulla ei ainakaan toimi kokonaan kieltäminen, vaan ennemmin rajoittaminen!

2 kommenttia: