torstai 5. tammikuuta 2017

Miten kävi viime vuoden treenitavoitteille?

J:  Viime vuonna asetin itsellni treenitavoitteita ja nyt vihdoin kaivelin ne esille ja tutkin, miten ne toteutuivat.. Tunsin ehkä pienen piston sydämessä, kun niitä luin. Hups!

1. Alan taas nauttia juoksemisesta. Toteutui! Varsinkin syksyllä muuton jälkeen mulla olin jonkin aikaa oikein kunnon juoksuflow. Uusiin (vanhoihin) lenkkimaisemiin oli kiva tutustua ja salilla treenaaminen ei kiinnostanut, joten piti juosta. Toki niitä huonojakin aikoja oli, mutta enimmäkseen lähdin aina ihan mielelläni lenkille. 


2. Juoksen kympin alle 55 minuutiin. Toteutui! Tämän itseasiassa toteutin uudenvuodenaattona iltapäivällä. Lähdin lenkille ja muutaman kilsan jälkeen päätin koittaa, kuinka nopeasti juoksen kympin. Kello pysähtyi ajassa 54.28. Siihen nähden, että parin ensimmäisen kilsan vauhti oli noin 5:50-  6:00 min/km tuo oli mielestäni ihan kelpo aika!

3. Testaan uusia lajeja. Toteutui osittain. Tai no aika huonosti. Käytiin bloggaagaporukalla testaamassa Aerial Silk -tuntia, mutta muuten pysyin tutuissa ja turvallisissa lajeissa. Olen kuitenkin salilla pyrkinyt treenaamaan monipuolisemmin kuin ennen ja tutustunut erilaisiin hiit-treeneihin.


4. Hankin lisää voimaa! Toteutui ehkä? Tämän olen huomannut vasta ihan viime aikoina, kun salilla on saanut laittaa enemmän painoja liikkeisiin. Lisäksi huomaan, että jalat ei väsy enää niin helposti pitkillä lenkeillä, eli sinne on tullut ainakin lihasta. Pitäisi taas varmaan käydä kehonkoostumusmittauksessa, jotta näkisi eron viime kertaan. 

5. Enemmän kehonhuoltoa. Ei toteutunut. Tämä on oikeasti sellainen aihe, joka ei saisi vuodesta toiseen jäädä muiden lupausten varjoon. Otin itseäni niskasta kiinni jo loppuvuonna ja kävin vihdoin Salossa hierojalla. Hieroja oli onneksi tosi hyvä ja mukava, joten sinne pitää mennä toistekin. Sen lisäksi olen ottanut tavaksi venytellä aina salitreenin jälkeen vähintään vartin. Silti se on aivan liian vähän! Tähän panostan 2017.

Kuten aikaisemmin totesin, tänä vuonna en lupaa oikein mitään konkreettista. En ainakaan nyt, ehkä vuoden mittaan voin asettaa itselleni jotain sopivia välitavoitteita. Fiiliksen mukaan ja rennosti, se on tämän vuoden motto!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti