maanantai 23. tammikuuta 2017

Mihin suuntaan meidän blogi on menossa?

J: Ollaan blogattu Riikan kanssa yli kahdeksan vuotta. Siihen kahdeksaan vuoteen on mahtunut paljon kaikkea. On ollut niin työttömyyttä, opiskelua, eroja, ulkomailla asumista, monia reissuja, muuttoja, valmistumisia, uusia harrastuksia ja paaaljon kaikkea muuta. Blogiin nämä kaikki ovat luonnollisesti heijastuneet joilloin tavalla. Jotkut asiat on pidetty tarkoituksella blogin ulkopuolella ja toisista taas kirjoiteltu enemmän. Kahdeksan vuoden aikana olen muuttunut ihmisenä aivan hurjasti, mutta niin on tämä blogikin.

Blogi on kokenut varsinkin sisällöllisesti hurjan muodonmuutoksen alkuajoista. Silloin tämä oli enemmän päiväkirjamainen ja sisälsi runsaasti asukuvia, ostosesittelyjä ja kuulumisia. Kuva oli mitä oli, usein pieniä, huonolaatuisia ja erikokoisia (kuten muissakin blogeissa) ja niitä räpsittiin oikeastaan ihan missä vain. Kaikki kelpasi, niin hämyiset kuvat siideristä kuin päiväpeiton päällä otetut kuvat uusista koruistakin.. Itselaukaisimella otetut parvekekuvat olivat hot (kiitos kuului Iinalle) ja selfieitä ei varmaan edes tunnettu vielä 2009. 


Mutta mitä nyt? Kuten Riikka tässä postauksessa totesi, vuoden 2013-2014 aikoihin meidän blogissa alkoi näkyä entistä enemmän hyvinvointi. Tämä johtui luonnollisesti siitä, että se alkoi kiinnostaa kumpaakin meistä entistä enemmän. Asukuvat ovat kadonneet lähes kokonaan ja olen siitä oikeastaan aika iloinen. Yhä edelleen tykkään katsella niitä muiden blogeista, mutta harvoin niissä olen enää itse. Toki tykkään hyppiä kameran edessä vaikka treenivaatteissa tai jos kuvilla on joku muukin idea, kuin esitellä mun päällä olevia vaatteita (joiden aina piti tietenkin olla uusia ja muodikkaita, ei kovin ekologista). 

Jatkossa haluaisin entistä enemmän panostaa blogissa hyvinvointiin ja terveyteen liittyviin postauksiin. Treenijuttuja tullaan ihan varmasti kirjoittamaan edelleen, mutta myös ruokapostauksia haluaisin tehdä enemmän. Koska ne kiinnostavat. Kevään tullen juoksujutut ja treenipäiväkirjat palaavat taas. Yksi osa vapaa-aikaani on myös matkustaminen, joten haluaisin tuoda sitäkin enemmän tänne blogin puolelle. Tämä kyllä varmasti toteutuu helmikuun reissun jälkeen, mutta olisi hauska postailla säännöllisemmin reissujuttuja! 

Ehkä isoin mietinnän alla oleva asia blogiin liittyen on tällä hetkellä sen ulkonäkö! En ole varmaan vuoteen enää tykännyt siitä, mutta olen ollut liian laiska tekemään asialle mitään. Sen haluaisin korjata heti alkuun.. Sen lisäksi ollaan Riikan kanssa viime aikoina mietitty, että onko tämä Indiedays meille oikea paikka? Toki on kiva, kun sitä kautta uudet kävijät löytävät tänne, mutta välillä Indiedaysin etusivua katsoessa tuntuu jotenkin, ettei olla oikeassa paikassa.. Toki tämä yhteisö tuo mukanaan paljon hyviä juttuja (esimerkiksi ne kävijät, tapahtumat..), mutta silti toivoisin saavani jotain muutakin. Enkä nyt tarkoita rahaa, vaan ehkä enemmänkin meidän blogin aihepiiriin liittyviä mahdollisuuksia tai uusia kokemuksia, elämyksiä tai onnistumisen kokemuksia!

Sellaisia ajatuksia. Tärkein juttu on ehkä se, että tämä bloggaaminen on mun juttu, mun tapa ilmaista itseäni ja tuoda itseäni esille. Olen huono tekemään sitä oikeassa elämässä muiden ihmisten edessä, mutta tätä kautta saan siihen mahdollisuuden. Näiden reilun kahdeksan vuoden aikana olen varmasti oppinut kirjoittamaan sata kertaa paremmin kuin alussa, ottamaan parempia kuvia ja etenkin saanut uusia kokemuksia! Haluan ehdottomasti jatkossakin blogata, kannustaa ihmisiä liikunnan pariin, antaa vinkkejä terveellisempään elämään ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Koen, että jos yksikin ihminen menee mun innostamana vaikka lenkille, voin olla tyytyväinen.

Mitä ajatuksia tämä herättää teissä? Mistä haluaisitte lukea? Entä pitäisikö ulkoasulle tehdä jotain? Kuka osaisi?

10 kommenttia:

 1. Just noi hyvinvointiin, terveyteen, ruokaan ja liikuntaan liittyvät postaukset kiinnostaa :) Oon ilonen, kun löysin teidän blogin - tää on musta tosi mahtava ja inspiroiva. Ja mä oon sun innostamana on lähtenyt lenkille! Teidän intohimo juoksuun välittyy tosi paljon blogin kautta, ja se on auttanut mua löytämään rakkaan harrastuksen uudestaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! Oot tainnut ennenkin kommentoida samaa ja mulla oli sen jälkeen niin hyvä fiilis sun puolesta! Tsemppiä lenkkeilyyn!

   Poista
 2. Luen itse tosi vähän enää mitään lifestyleblogeja, kun moni vanha suosikki on lopettanut ja monesta olen itse kasvanut ohi. Aika harvoin tulee enää indiedaysin blogeissakaan vierailtua....

  Täällä kiinnostaa eniten matkailu ja ruoka, vähiten ehkä ne liikuntajutut. Asukuviakin jaksaisin katsella vielä. Ehkä just siksi, kun en niitä kovin monesta muusta blogista käy katselemassa enää.... :D Tästä muuten tuli mieleen, että jos saa toivoa sellaista postausta, että miten paljon te nykyään luette blogeja vielä ja mitkä on suosikkeja (siis jompikumpi voi postata aiheesta tai molemmat, ihan miten vaan).

  Ulkoasuun mulla ei ole kommentoitavaa. Ei tämä vanha ole alkanut häiritsemään mitenkään eikä tule nyt heti mieleen mitään parannusehdotuksiakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkajuttuja tulossa aivan varmasti pian taas! ;) Niin ja kenties reissulta tulee sitten niitä asukuviakin, tai ainakin jotain niiden tapaista. Mä en vaan koe, että olisin arkena mitenkään ihmeellisesti pukeutunut, joten kuvia ei jaksa usein ottaa. Mutta ehkä joskus..

   Sun postausidea on just hyvä, laitan sen muistiin! Kiitos! :)

   Poista
 3. Olen miettinyt oman blogin kohdalla ihan samaa, että olenko yhtään oikeassa blogiportaalissa sillä haluaisin keskittyä juurikin treeniin ja hyvinvointiin ja tehdä yhteistyötä enemmän niihin liittyviin juttuihin.

  Oon tykännyt teidän postauksista enkä siinä mielessä muuttaisi mitään.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli siis samoja ajatuksia kuin meillä. Ja ihana kuuulla, että oot tykännyt! Mäkin tykkään sun blogista! Ihan liian harvoin ehdin sinne enää mitään kommentteja jättää, mutta aina luen uudet postaukset ;)

   Poista
 4. Ruoka postauksia ehdottomasti ja reseptejä niihin mukaan. :) Treeni jutut ei sinänsä ittiä kiinnosta, mutta ne voikin hyppiä yli jos ei jaksa lukia. Asuja ois kiva välillä nähä, jos jaksatte ja haluatte kuvata. Reissu postaukset ja ihan vaan kuulumiset on mukavaa luettavaa. :)

  -M-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruokapostauksia siis lisää! Asuja tulee varmaan viimeistään sitten reissupostausten yhteydessä. Kuulumisia tekisi mieli kirjoitella useammin, mutta yleensä mun elämä on niin tylsää, ettei ole mitään kerrottavaa :D Kiitos kommentista!

   Poista
 5. Mä tykkään tosi paljon treeni ja hyvinvointi postauksista, mutta myös ruokapostaukset ja matkapostaukset kiinnostaa. Oon niin iloinen että otatte usein esiin sen että elämä ei ole pelkkää treeniä vaan täytyy löytää tasapaino treenin, töiden ja vapaa-ajan kanssa. Se muistuttaa pitää huolta itsestään ja motivoi hurjasti! :)

  VastaaPoista