perjantai 20. tammikuuta 2017

juoksusuunnitelmia ja tavoitteita

J: Yllätin itseni jokin aika sitten ja ilmoittauduin aika ex-tempore mukaan Helsinki City Runille! Vielä muutama viikko sitten se oli vain ajatus, mutta saatiin Riikan kanssa mahdollisuus osallistua sinne yhteistyön merkeissä, joten eihän sellaiselle ehdotukselle voinut sanoa ei.  Starttiin on tänään 112 päivää, eli mukavasti aikaa treenata. Tiedän saavani itsestäni eniten irti kun on jokin tavoite miksi juosta, joten ilmoittautuminen tuli oikeasti sopivaan rakoon.


Treenit olisivat voineet lähteä käyntiin paremminkin. Alkuvuonna on ollut niin paljon korisjuttuja (omia treenejä, valmentamista, kannustamista..), liian huonoa säätä ja flunssaa, joten olen päässyt juoksemaan kolmen viikon aikana vain yhden lenkin. Siis yhden, sekin vain viisi kilometriä! Aika heikko saldo. Hätä ei kuitenkaan ole suuri, sillä koripallon perässä juostessa peruskunto kehittyy ja kentän päästä päähän juokseminen on supertehokasta intervallitreeniä.  Salilla olen tehnyt erityisesti jaloille voimakestävyystreeniä ja nyt viime aikoina olen yrittänyt keskittyä keskikroppaan ja liikkuvuuteen yhä enemmän. Yksi päivä juoksin jopa juoksumatolla! Vartin jaksoin, sen jälkeen kyllästyin tylsiin maisemiin..

Meillä loppuu tänä vuonna kausi vasta huhtikuun lopussa, eli kolme viikkoa ennen HCR:ää. Onneksi treenejä ja pelejä on vaan pari viikossa, joten aikaa jää juoksemiselle. Uskoisinkin, että tulen ensi kesänä parantamaan omaa ennätystäni puolikkaalla, joka on siis tällä hetkellä 2h 2min. Tavoite olisi edelleen päästä alle kahden tunnin! Myös kympillä haluan vihdoin kunnon ajan ja toiveena olisi alittaa se uudenvuoden aattona yksin juostu 53min.


Nyt kun yhteen tapahtumaan on ilmoittauduttu, tekisi mieli ilmoittautua kymmeneen muuhunkin. Tiedän kuitenkin kokemuksesta, että kesällä viikonloppuisin on paljon muutakin tekemistä kuin juokseminen, joten hillitsen itseni vielä. Sen tosin päätin jo, että huhtikuun lopussa juoksen kympin Aurajoen yöjuoksussa ja toivottavasti kesäkuun alussa taas St Albansissa puolikkaan. Kesän suunnitelmat ovat vielä täysin auki, mutta näillä näkymin en tänäkään vuonna tule sitä maratonia juoksemaan, vaikka mieli välillä tekeekin. Ainakin näin talvella olen taas innostunut enemmän nopeista ja lyhyistä lenkeistä, joten en näe itseäni (yksin) treenaamassa maratonille. Mutta ehkä joskus, nyt mennään vaan puolikkailla ja lyhyillä matkoilla.

Arvatkaa muuten mitä. Mä antaisin tällä hetkellä melkein mitä tahansa, että pääsisin juoksemaan kuvien maisemiin! Vaikka talvi on ihan jees, olen kyllästynyt liukkauteen. Olen todennut viime aikoina, että joko täällä Halikossa ei hiekoiteta teitä lainkaan tai sitten mä vaan juoksen väärissä paikoissa. Onneksi on kuitenkin hyvät kengät, muuten olisin kaatunut varmaan jo useamman kerran.. Onneksi ei kestä enää kauan ja täälläkin on sulat tiet.. Ennen sitä pääsee toivottavasti juoksemaan ainakin yhden lenkin San Franciscon maisemissa, mä niin odotan! Sitä odotellessa kaivan taas mun Merrelit esiin ja suuntaan ulos!

Onko joku muu ilmoittautunut HCR:lle? Tai muihin tulevan vuoden juoksutapahtumiin?

11 kommenttia:

 1. Jee! HCR:llä nähdään siis! 😊

  VastaaPoista
 2. Kuulostaapas kivalta! Tsemppiä harjoituksiin! :) Mie tein jo suuren saavutuksen kun treenin merkeissä juoksin ensimmäisen kerran varmaan kahteen vuoteen HIIT-tyyppisessä treenissä toissapäivänä :D Mutta alku se on sekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Ja hyvä sinä, tuo on ihan loistava alku! Eikä kaikkien tarvitsekaan tykätä juoksemisesta. Pääasia, että liikkuu muuten.

   Poista
 3. Tulossa ollaan! Ekaa kertaa HRC:lle ja jos saisi oman ennätyksen tehtyä ;)

  VastaaPoista
 4. Juoksutapahtumiin en ole luonut ajatustakaan, juoksu ei vaan luista mulla :-D Vaikka olisihan se ihan kiva osallistua kokeilumielessä... pitää miettiä.

  Vähän petyin kun en päässyt lukemaan sun triathlonkisa suunnitelmia hah :-D Helsinki city triathlon voisi sopia allasuinnin ja lyhyen reitin takia, olikohan niin että siihen pystyy osallistumaan viestijoukkueellakin.... ;-)

  VastaaPoista