torstai 22. joulukuuta 2016

aamujen pelastaja

J: Jos joku kysyy lempiruokaani, vastaan aika usein tortillat tai jotain muuta aika perinteistä. Tässä yksi päivä aloin kuitenkin miettiä, että lempiruokani on ehkä sittenkin eräs hyvin yksinkertainen, arkinen ja halpa herkku, jota syön melkein joka aamu. Kaurapuuro! Ei mikään tuorepuuro, vaan ihan tavallinen lämmin kaurapuuro.

En oikeasti enää selviäisi ilman joka amuista puuroa. Arkena lämmitän sen mikrossa, viikonloppuna keitän hellalla. Yleensä syön ihan perus (Lidlin) kaurahiutaleita, mutta varsinkin vapaapäivinä tykkään panostaa ja keittää puuroni hieman laadukkaimmista hiutaleista. Tällä hetkellä kaapista löytyy esimerkiksi Elovenan gluteenittomia ja siemenhiutaleita. Yksi suuri suosikki on myös Malmgårdin kaurahiutaleet, nam!


Päivästä riippuen puuron sekaan voi päätyä melkein mitä vain. Ennen söin puuroni aina mehukeitolla ja mustikoilla, nykyään olen laajentanut valikoimaa.. Päivittäin sekoitan mukaan pari ruokalusikallisa chian siemeniä ja arkisin teelusikallisen CocoVin OptiCamu -jauhetta. Joskus laitan päälle myös siemeniä ja pähkinöitä, niistä saa heti aamusta hyviä rasvoja ja proteiinia. 


Tämän hetken yksi suosikkipuuroista on kuitenkin banaanipuuro, eli sekoitan jo kaurahiutaleiden sekaan puolikkaan muussatun banaanin. Päälle sopii jouluisita mausteista esimerkiksi kaneli, ja vielä lisää banaania ja mulpeinmarjoja. Toimii!


Myös ihan perinteinen mustikka-vadelma-gojimarja puuro toimii aina! Niin hyvää. Lisäksi voi syödessä muistella niitä kesäisiä päiviä, kun äitin ja Riikan kanssa kykittiin siellä marjametsällä ;)

Millainen on sun suosikkipuuro?

4 kommenttia:

 1. Puuro on parasta, koska makuja voi varioida niin paljon! Itsellä maistuu lähes kaikenlainen puuro varsinkin marjojen kanssa. Myönnän kyllä, että puuroa tulee silti syötyä aika harvoin :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä ;) Nyt vuoden alusta sitten päätät syödä sitä joka päivä :D

   Poista
 2. Kyllä mäkin tykkään just kaurapuurosta eniten! Vaikka joskus on ihana syödä riisi- tai mannapuuroa niin niihin kylästyisi äkkiä. Kaurapuuro sen sijaan kyllä maistuu aina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Vaiks just nyt joulunakin totesin, että on se riisipuurokin hyvää, nam!

   Poista