keskiviikko 23. marraskuuta 2016

viime aikojen (vähäiset) treenit

J: Viime aikoina treenikoosteet ovat ihan jääneet. Toki osittain sen takia, ettei Riikka ole päässyt säännöllisesti liikkumaan, mutta myös siksi, etten ole yksinkertaisesti ehtinyt postailemaan niin usein kuin haluaisin. Treenaamaan olen toistaiseksi ainakin ehtinyt ihan tarpeeksi. Päätin joskus alkusyksystä, etten jaksa ottaa treenimääristä. Osa viikoista onkin ollut sellaisia, että treenaamaan on ehtinyt ehkä kaksi tai kolme kertaa, mutta esimerkiksi viime viikollakin treenikertoja kertyi viisi. Tässä vähän mun normaalin treeniviikon ohjelmaa ja lopussa vielä ajatuksia treeneistä..


Maanantai: Koristreenit tai peli. Yleensä noin 60min-90min aerobista. Treeneissä on tämä syksy menty aika matalilla sykkeillä, mutta peleissä saa sitten juosta oikein kunnolla. Korispelit ovat näin talvisin ihan paras tapa juosta intervallitreeniä ;)

Tiistai: Tiistaisin mulla on aina palloilukoulu, eli käyn vetämässä 60 minuutin treenit alle kouluikäisille lapsille. Silloin ehtii harvoin itse tekemään mitään, mutta lasten kanssa tulee juostua hippaa ja liikuttua muutenkin ihan tarpeeksi. Alkusyksystä kävin yleensä valmennuksen jälkeen juoksemassa vielä kevyen lenkin, mutta nyt pimeällä ei vain jaksa.

Keskiviikko: Keskiviikko on aika usein lepopäivä jos maanantaina on ollut peli. Jos ei ole ollut peliä, olen yleensä käynyt salilla tai lenkillä. 

Torstai: Torstaisin on salipäivä! Jos ehdin viikon aikana vain kahdesti salille (niin kuin aika usein käy) teen yleensä torstaisin yläkroppaa, monipuolisia koko kropan liikkeitä, vatsoja ja venyttelen.


Perjantai: Perjantaisin käyn myös yleensä salilla ja silloin on lähes poikkeuksetta vuorossa jalat. Perjantaisin salilla on yleensä hiljaisemaa ja saa rauhassa treenailla, joten tykkään tehdä jalkoja.

Lauantai: Syksy on ollut niin kiireinen, että viime lauantai oli ensimmäinen oikeastaan hyvin pitkään aikaan, jolloin ehti lauantaina treenata. Juoksin kevyen 11 kilometrin lenkin matalalla sykkeellä ja yritin päästä taas juoksufiilikseen. Haaveeksi jäi.. Pakko alkaa taas säännöllisesti harrastamaan pidempiä lenkkejä.

Sunnuntai: Sunnuntai on viikon kolmas salipäivä, jos ei ole peliä. Viime sunnuntaina olimme Tampereella pelaamassa heikolla menestyksellä, heh. Positiivista oli se, että sai ainakin juosta ihan kunnolla.


Eli tässä tiivistettynä miten mun viikot yleensä menevät! Aika usein on kerrasta kahteen koripalloa, yksi lenkki ja kahdesta kolmeen salitreeniä. Se on tällä hetkellä mulle aivan tarpeeksi, enempää en pystyisi. Tuntuu, että tämä pimeys, työstressi ja jatkuva kiire on imenyt musta kaikki voimat. Tällä hetkellä ensimmäinen ajatus työpäivän jälkeen on vain, että saispa nukkua ja syödä herkkuja koko illan. Kokemuksesta voi kuitenkin sanoa, että se pahentaa asiaa. Liikunta antaa lisävirtaa ja auttaa jaksamaan arjessa. Pitää vaan oppia tunnistamaan, mikä on oikeaa väsymystä ja mikä laiskuutta. Alkuviikon olen ollut ihan oikeasti väsynyt, mutta tänään vaan laiskottaa. Pitäisikin ottaa itseä niskasta kiinni ja lähteä ulos kokeilemaan, jos raitis ulkoilma piristäisi.

Miten muilla on treenit sujuneet? Vai vaivaako väsymys?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti