keskiviikko 2. marraskuuta 2016

se on poissa nyt

R: ..kipsi nimittäin! Ja en voisi olla onnellisempi. Murtuma oli parantunut just niin miten pitikin. Pelkäsin hieman, että saan huonoja uutisia, mutta kaikki olikin tosi hyvin. Kipsin jäljiltä jalka tuntuu toki edelleen melko hauraalta ja lihakset pohkeesta ja nilkan alueelta ovat kutistuneet ihan huomattavasti. Sekä lääkäri että fysioterapeutti onneksi vakuuttelivat, että lihakset palautuvat nopeasti, varsinkin kun on nuori ja urheilullinen. Lääkäriltä oli pakko kysyä samantien, että koska pääsen taas koriskentälle. Olin jo laskeskellut, että pääsenkö edes kevätkaudella peleihin ja nyt saattaakin olla, että pääsen jo tammikuun alussa ainakin koristreeneihin.

 photo PA280735_zpsmfgan7vg.jpg

Ennen koriskentälle tai juoksulenkeille paluuta pitää kuitenkin kuntouttaa jalkaa rauhassa. Olin lukenut ties millaisia kauhutarinoita siitä, miten kipsinpoiston jälkeen pitää kävellä vielä monta viikkoa kepeillä. Mäkin kysyin varovasti lääkäriltä, että varmaan otan nämä vielä mukaan ja yllätys oli suuri, kun lääkäri sanoi, että voisin jättää kepit vaikka heti. Toki palautuminen on yksilöllistä, joku tarvitsee molemmat kepit, joku toisen, minä päätin pärjätä ilman! Käveleminen on vielä hidasta ja pohkeeseen alkaa nopeasti sattua, mutta uskon, että palautuminen on nopeaa. Lääkärin mukaan saan käyttää jalkaa melko normaalisti heti, kunhan ottaa huomioon sen, että sattua ei saa ja pitää aloittaa varovasti. Kuntosalilla saa alkaa treenaamaan jalkoja vaikka samantien (jopa kyykkyjä), toki sitäkin rauhallisesti ja pienillä painoilla! Jee! Vielä kun jaksaisi kävellä sen 1,5km salille ;)

 photo PA280741-001_zpsotopemtx.jpg

Eilen kävelin ehkä 200 metriä ulkona, sen jälkeen olen kävellyt lähinnä ympyrää kotona. Tänään illemmalla ajattelin lähteä ulos, aluksi vaikka ihan vaan korttelin ympäri. En varmaan koskaan ole ollut yhtä innoissani siitä, että pääsen kävelemään korttelin ympäri.  Tai siitä, että pystyn kantamaan tavaroita. Voin taas kantaa oman kahvikupin olohuoneeseen! Jee! Hetken joudun vielä odottamaa sitä, että pääsen taas juoksemaan, mutta elättelen toiveita, että kuukauden päästä voisin ottaa muutaman juoksuaskeleen jo. Sitä ennen ajattelin pitää kuntoa yllä kuntopyöräilemällä ja harkitsin jo uimahalliin menoakin. Uinti olisi fyssarin mukaankin hyväksi, mutta en ole koskaan tykännyt uida. Ehkä nyt pitää olosuhteiden pakosta kokeilla uusia juttuja ;)

2 kommenttia:

  1. Hei jee!! Tsemppiä! Muista pyörittää nilkkaa huolella, jotta liikkuvuus palautuu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu varmasti muistan :) Onneksi sain hyvät ohjeet miten kuntouttaa nilkkaa!

      Poista