maanantai 21. marraskuuta 2016

aloittelijan vihersmoothie


R: Olen aiemmin vähän nyrpistellyt nenääni vihresmoothielle - muista elävästi yhden ihan järkyttävän pahan vihersmoothien, jonka Jenna Melbournessa tilasi. Olen myös ajatellut, että vihersmoothien tekeminen vaatii jotain erityisiä hifistelytaitoja, joita itseltäni ei löytyisi. Olin väärässä. Näin sattumalta erään valmiin salaattisekoituspussin kyljessä maailman simppeleimmän vihersmoothien ohjeen ja tajusin, että eipä siihen ihmeitä vaadita.

Vihersmoothien voi ajatella koostuvan neljästä eri osasta. Nesteeksi sopii ihan vaikka vesi, mutta myös esimerkiksi omenamehu. Vihreät kasvikset voivat olla melkeen mitä vaan - erilaisia salaatteja, salaattisekoitus, pinaattia, lehtikaalia, kurkkua, avokadoa.. Näiden lisäksi kannattaa valita jotain makeaa, esimerkiksi omena, kiivi, appelsiini, banaani.. Lopuksi vielä sitä hifistelyä, joka tuo lopullisen boostin juomaan, esimerkiksi spirulinajauhetta, msm-jauhetta tai chroellaa. Itse yllätin itseni (ja Jannen) tekemällä oikeasti hyvän vihersmoothien, johon tuli valmis Sulo-salaattisekoitus, puolikas avokado, banaani, kiivi, hieman spirulinaa ja vettä. Parasta juoma on kylmänä, joten jos kaikki aineet ovat huoneenlämpöisiä, kannattaa lisätä jääpaloja. 

Miksi sitä vihersmoothieta sitten kannattaa juoda? Se on terveellistä, esimerkiksi lehtikaalissa on tosi paljon hyviä ravintoaineita. Vihersmoothie on helppo tapa syödä terveellisesti ja toimii kiireessäkin, tätä voi nimittäin tehdä isomman satsin kerralla valmiiksi. Montaa päivää en tätä jääkaapissa säilyttäisi, mutta hyvin esimerkiksi yön yli säilyy, jos tekee illalla valmiiksi. Vihersmoothieen voi tavallisen smoothien tavoin heittää vähän kaikkea sekaan, eli toimii hyvin hävikin vähentäjänä!

Maistuuko vihersmoothie?

2 kommenttia:

  1. Mäkin yllätyin, että vihersmoothie voi maistua tosi hyvältä! :)

    VastaaPoista