maanantai 14. marraskuuta 2016

ajatuksia tulevasta (työ)elämästä

R: Tässä viime aikoina on tullut mietittyä tulevaa taas vähän ehkä liikaakin. Monikin asia mietityttää, mutta ehkä eniten ajatuksia on viime aikoina herättänyt työ. Mun määräaikainen työsopimus päättyy helmikuun lopussa. Okei, siihen on vielä yli kolme ja puoli kuukautta, joka on pitkä aika, mutta olen silti jo ehtinyt useaan otteeseen miettiä, mitäs sitten?

Olen töissäkin työkavereiden kanssa jutellut tästä, sillä on ihan yleisesti tiedossa, että mun työsopimus loppuu, eikä sitä voida lakimuutoksen takia enää jatkaa. Mun esimies on sanonut, että jatkaisi mun työsuhdetta, mikäli se olisi mahdollista. Mutta kun ei ole. Mä tiedän jo, kuka mun tilalle tulee ja sen puolesta kaikki on varmaa - mitään ihmettä ei voi tapahtua, jotta voisin jatkaa työssäni. Se on ihan ok ja olen ehtinyt tottua ajatukseen. Sitä en kuitenkaan vielä tiedä, mitä tämän työn jälkeen? Aiemmin olin ajatellut, että työskentelisin nykyisessä työssäni noin puoli vuotta, sillä alunperin työsopimus oli määräaikainen puoleksi vuodeksi. Nyt olen viihtynyt samassa tehtävässä jo yli vuoden ja yhteensä mulle tulee noin 1,5 vuotta täyteen.

 photo ilta6_zpsb2lomipc.jpg

Jos haluan jatkaa samoissa tehtävissä, joita olen tehnyt tähän asti, tarkoittaisi se täydennyskoulutusta.  Lakimuutoksen vuoksi en omalla opiskelutaustallani (valtiotieteiden maisteri, pääaineena sosiaalipolitiikka) voi enää jatkossa toimia edes sijaisena työssä, jota nyt teen. Siksi aionkin näillä näkymin hakea opiskelemaan sosiaalityötä keväällä. Ehkä haen yhteishaussa, ehkä erillisen täydennyshaun kautta. Joka tapauksessa hakijoita on varmaan tosi paljon, joten ei ole lainkaan varmaa, että pääsen opiskelemaan. Ja vaikka pääsisin, haluaisin silti tehdä töitä samalla. Täysipäiväiseen opiskelijaelämään en enää pysty!

 photo ilta5_zpsgopmjdzl.jpg

Onnekseni olen oppinut nykyisestä työstäni todella paljon. Se on antanut (ja tulee vielä antamaan) ihan mielettömän  paljon. Opin joka päivä jotain uutta ja näen maailmaa nykyään ihan eri silmin, kun reilu vuosi sitten. En tällä hetkellä jaksa liikaa pohtia sitä, saanko maaliskuun alusta alkaen töitä. Kuten tykkään aina sanoa, asioilla on tapana järjestyä. Uskon, että tämäkin asia järjestyy tavalla tai toisella ennemmin tai myöhemmin (toivottavasti kuitenkin ennemmin, sillä epätietoisuus on pahinta). Joskus tekee kuitenkin hyvää pohtia näitä asioita joko ihan ääneen tai sitten kirjoittamalla tänne blogiin. Ja onhan se hyvä olla uuden työn hakemisen ja opiskelusuunnitelmien kanssa ennemmin etuajassa, kun myöhässä!

4 kommenttia:

 1. Samoja mietteitä itsellä, sillä oma työsopimus loppuu jo tän vuoden lopussa. Valtion hallinnossa työskentelevänä jatkosopparit tulee aina todella myöhään, joten ei vielä mitään hajua, jatkuuko työt. Toisaalta ei lyhyt työttömyyspätkäkään haittais, sillä alkaisin olla kunnon loman tarpeessa, mutta toisaalta raha ois aina tervetullutta ja näyttäähän se CV:ssäkin paremmalta, ettei ole työttömänä välillä ollut. Muita töitäkin olen koittanut etsiä, mutta ei mielenkiintosia hommia näy juuri löytyvän. Epätietosuus ei kuitenkaan vielä tässä(kään) vaiheessa mua haittaa muuten, paitsi haluan ehtiä pitää loput vapaat pois ennen joulua, jos työt ei jatkukaan enää tammikuussa :D Tsemppiä sulle jatkoa varten!

  https://breezesfrommyatlas.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toikin on tylsää, kun ei yhtään tiedä jatkuuko. Mutta eiköhän kaikki järjesty, toivottavasti löydät töitä tai saat jatkaa nykyisessä työssä :)

   Poista
 2. Ihan varmasti kaikki järjestyy! :) Minuakin tympii jo opiskelu, vaikka teen töitä opintojen ohella. On jotenkin tosi puisevaa vaan opiskella, toivottavasti viimeistään kolmen vuoden päästä olisin jo valmistunut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :) Muista kuitenkin ottaa ilo irto myös opiskeluajasta, oli sekin omalla tavallaan ihan jees!

   Poista