sunnuntai 23. lokakuuta 2016

elämää keppien kanssa

 photo riikka1_zps1d4o8gef.jpg
 photo riikka2_zpsmdlcojhy.jpg

R: Elämä keppien kanssa ei ole ollut niin kamalaa, kun pelkäsin. Jos joltain on mennyt ohi, miksi mulla on kepit, niin se selviää täältä. Onhan siinä omat haasteensa ja liikkuminen on hidasta, mutta kyllä niiden kanssa lyhyen jakson elää valittamatta. Olin perjantaina I love me -messuilla ja hieman stressasin sitä etukäteen. Mietin miten kävely keppien kanssa onnistuu ihmisvilinässä ja että jaksanko ylipäätänsä kävellä niillä niin kauan. Onneksi kaikki meni tosi hyvin! Pidettiin sopivasti taukoja ja osallistuttiin muutamaan tilaisuuteen, joiden aikana pääsi istumaan. Seuralaiset olivat myös ihan superavuliaita ja kantoivat kukin vuorollaan mun tavaroita, kiitos siitä vielä Jennalle, Marialle ja Susannalle!

Ehkä hankalinta viime aikoina onkin ollut avun pyytäminen. Se, että pitää oikeasti pyytää että joku kantaa mun lautasen, kassin tai pitäa keppejä pystyssä, jos esimerkiksi kaupan kassalla tarvitsen kahta kättä ja keppejä ei saa hyvin mihinkään. Onneksi kaikki läheiset ja kaverit ovat olleet avuliaita. Meidän naapurikin, joka ei normaalisti edes moikkaa, on availlut mulle ovia! En kamalasti tykkää olla huomion keskipisteenä "turhaan", joten sekin on tässä keppien kanssa liikkuessa ollut haastavaa, en halua esim. jumittaa jonoa siksi että liikun vähän normaalia hitaammin.

Nyt edesssä olisi uusi haaste keppien kanssa. Olen sellainen ihminen, että mietin tosi paljon etukäteen, miten jossain uusissa tilanteissa pitää toimia. Tiedättekö, jos menee vaikka palaveriin uuteen paikkaan tai lääkärikäynnille, niin mietin joskus liikaakin, että löydänkö nyt oikean paikan ja miten siellä toimin jne. Tällä hetkellä jännitystä aiheuttaa huominen lento ja lentokoneeseen meno.. Miten menen keppien kanssa turvatarkastuksesta? Okei, se selviää kysymällä. Mutta, mitä jos joudutaan lentokoneeseen ulkokautta niitä kapeita jyrkkiä portaita pitkin? Miten ihmeessä pääsen kipuamaan ne..? Olen mä jonkun verran rappusia kiivennyt kepeillä, mutta onhan se hidasta.. Onko jollain kokemusta lentämisestä kipsi jalassa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti