tiistai 27. syyskuuta 2016

proteiini proteiini proteiini - ei jaksa

 photo P9109763_zps5ahwtivi.jpg
 photo P9109771_zpsim2vodcg.jpg

R: Proteiinirahkaa, proteiinipatukoita, proteiinijauheita, proteiinikarkkeja, proteiinijätskiä, proteiinipastaa, proteiinisipsejä.. Onko joku muu kyllästynyt tähän proteiinivillitykseen?? Mä olen. Keskiverto suomalainen saa ruoasta tarpeeksi proteiinia, kunhan syö monipuolisesti ja tarpeeksi oikeaa ruokaa. Aamiainen, lounas, päivällinen, iltapala - jokaisella aterialla jotain proteiinia. Se usein riittää. Paljon treenaava saattaa tarvita lisäproteiinia, mutta esimerkiksi proteiinijuomat ja -jauheet ovat mielestäni tällöin ihan riittäviä. 

Mä en ole koskaan päässyt tähän proteiinivillitykseen ihan täysillä mukaan, mutta olen kyllä tykännyt testailla erilaisia proteiinipatukoita, ne on nimittäin ihan käteviä välipaloja sillon, kun ei ole mahdollisuutta syödä oikeaa ruokaa ja tarvitsee jotain helposti mukaan otettavaa esimerkiksi laukun pohjalle. Yleensä suosin eväänä hedelmiä ja pähkinöitä, mutta joskus satunnaisesti myös proteiinipatukoita. Lähinnä proteiinipatukat ovat mulle sellaisia satunnaisia herkkujen korvikkeita esimerkiksi reissuissa tai arki-iltaisin. Pääsääntöisesti kuitenkin olen sitä mieltä, että herkut herkkuina (kohtuudella) ja proteiini ruoasta eikä teollisesti tuotetusta mukaterveellisestä korvikkeesta. Mutta pakko myöntää, että nämä Fastin patukat on mun heikkous!

Fastin Nix- ja Nax-patukat on oikeasti tosi hyviä. Sokeria näissä on jonkin verran (sattuneesta syystä ei ole yhtään patukkaa nyt, että voisin tarkistaa määrän..), mutta onhan tällainen patukka kuitenkin huomattavasti parempi vaihtoehto, kun suklaapatukka! Huonompi kun oikea ruoka, mutta parempi kun se suklaa. Olen maistanut jokaista makua (oli pakko hamstrata, kun jokin aika sitten XXL:stä sai näitä eurolla) ja ehdoton suosikkini on crunchy peanut. Mites te, oletteko maistaneet näitä? Entä mitä mieltä olette näistä proteiinituotteista?

8 kommenttia:

 1. Minä olen kyllästynyt proteiinipatukoihin. Tosin olen kyllästynyt kaikkiin patukoihin, enkä muista koska en olisi ollut kyllästynyt niihin.

  Aika ajoin ihmisten pitää vain uskoa, että on olemassa jokin ihmeaine, joka auttaa kaikkeen. Aikoinaan se oli radium, jonka uskottiin parantavan kaiken maanpäällä. Ehkä proteiinin ja radiumin rinnastaminen tuntuu hieman kaukaiselta vertaukselta, mutta todellisuudessa vertaus on aika osuva.

  Meillä on aina toiveina, että jokin pelastaa elämämme ja tekee meistä kauniin. :)
  Tsemppiä sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä niin totta, odotetaan jotain ihmeainetta tai muuta, joka ratkaisisi kaikki ongelmat ja mieluiten mahdollisimman vähäisellä omalla panostuksella. Tajuan kyllä pointtisi :) Tsemppiä sinnekin!

   Poista
 2. Hah, arvaa vaan kävikö proteiinipuhe vanhaksi siinä vaiheessa, kun ryhdyin kasvissyöjäksi. Kukaan ei meinaa sitä uskoa, mutta monipuolisesti syöväkasvissyöjäkin saa proteiinia ihan vaivatta. Joten ei kiitos protskupatukoille ja kyllä kiitos kunnon ruualle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti! Oikea ruoka kunniaan ;) Ja eiköhän jokainen kasvissyöjä kuitenkin ota selvää, miten kannattaa syödä. Turhan muut huolehtivat!

   Poista
 3. Oon ollut kasvisruokavaliolla niin kauan kun jaksan muistaa, oon pienestä pitäen vieroksunut lihoja, kaloja ja kanoja - enkä ole niiden mauista välittänyt. Tulee huono olo jos syö niitä, olen tottunut siis korvaamaan proteiinin muilla keinoilla. Lähinnä ruoalla. En voi sietää proteiinivalmisteiden makua ja aina mun ruokavaliosta puhuttaessa, ihmiset miettii mistä proteiinini sitten saan. Se on todella ärsyttävää ja oon niin kyllästynyt siihen kun joka tuutista noita tuputellaan ja kaikki kyselee millä elän kun en muka proteiinia mistään saa :D hajottavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, joskus jopa toivon etten tykkäisi lihasta, mutta pakko myöntää että tykkään. Toisaalta tykkään myös kasvisruoasta, eli taidan olla perussekasyöjä :) Uskon, että toi on tosi häiritsevää kun ihmiset ei voi uskoa että kasvissyöjäkin saa tarpeeksi proteiinia. Onhan niitä luonnollisia proteiininlähteitä vaikka miten paljon!

   Poista
 4. Mie olen myös korviani myöten täynnä proteiinijankutusta! Se on todistettu niin monta kertaa, että normaalisti treenaileva ja liikkuva ihminen saa ravinnosta aivan riittävästi proteiinia - asia on tietenkin eri, jos ei halua syödä oikein. Jotenkin todella raivostuttavaa, että mikä tahansa myy, kunhan siinä on proteiinia.. Hyvänä esimerkkinä Tuplan proteiinipatukat, joissa on sokeria SEITSEMÄNTOISTA GRAMMAA sataa grammaa kohti - aivan järkyttävää. Siinä alkaa olla jo suklaapatukka kova kilpailija :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiva kuulla etten ole ainut :) Ja joo, siis noi sokerimäärät on kamalia, eikä ihmiset välttämättä tajua sitä! Katsotaan vaan että jaa, proteiinia, varmasti terveellistä.. not!

   Poista