lauantai 24. syyskuuta 2016

pitkästä aikaa brunssilla - Fazerin kahvilan brunssi

R: En ole pitkään aikaan käynyt missään uudessa paikassa brunssilla. Joskus viime talvella tuli Jannen, Jennan ja Teemun kanssa testailtua useampaakin eri brunssipaikkaa, mutta jostain syystä brunsseilut on viime aikoina vähän jääneet.. Tänään mentiin Jannen kanssa hänen syntymäpäivän kunniaksi testaamaan Turun Fazerin kahvilan brunssi. Fazerin brunssihan on varmasti monille Helsingistä tuttu, mutta meille sekä tuo Turun kahvila että brunssi olivat ihan uusia tuttavuuksia.

 photo brunssi_zpsinf6dw44.jpg

Kahvila on aivan täydellisessä paikassa torin laidalla. Tykkäsin tosi paljon paikasta ja sisustuksesta, heti kahvilaan astuessa fiilis oli jotenkin leppoisa ja tuli sellanen olo, kun olisi jossain kaupunkilomalla! Me oltiin paikalla hieman 11 jälkeen ja silloin jo paikalla oli melko paljon porukkaa - osa brunssilla ja osa ihan vaan kahvittelemassa. Onneksi vaihtuvuus oli melko nopeaa, joten löydettiin vapaa pöytä ja päästiin herkuttelemaan.

 photo brunssi2_zpsuhomocdx.jpg

Brunssi on melko hintava, aikuiselta se maksaa 21,90 euroa. Fazerin brunssilla on tietenkin Fazerin leipää, Alku-puuroa ja kakkuja. Lisäksi tarjolla oli vihersalaattia, pastasalaattia, couscoussaalaattia, erilaisia kasviksia, nakkeja, munakasta, lohta, katkarapuja, suolaista piirakkaa, hedelmiä, smoothieta, minicroissantteja ja juustoja. Kovinkaan suuri valikoima ei lopulta ollut (jos vertaa joihinkin brunsseihin), esimerkiksi leivän päälle oli yhtä juustoa ja yhtä leikkelettä. Toisaalta tuoreet leivät on niin hyviä, ettei ne mitään päällisiä edes tarvitse.. Mä kyllä tykkäsin tästä(kin) brunssista! Ruoat oli hyviä ja laadukkaita, ihan parasta oli jälkkärinä ollut porkkanakakku! Onneksi sitä näytti olevan myynnissä ihan vitriinissäkin, niin ei pelkästään sen takia tarvitse mennä heti uudelleen brunssille..

 photo brunssi3_zpsexeldb6i.jpg

Yksi pieni miinus Fazerille siitä, että henkilökuntaa taisi olla liian vähän. Jouduttiin monta kertaa odottamaan mm. lautasia.. Jotkut ruoatkin loppuivat välillä ja jälkkärikakkuakin odotettiin jonkin aikaa.. Onneksi ollaan kärsivällisiä ;) Eikä se lopulta niin haittaa, jos brunssilla joskus joutuu jotain odottamaa.. Brunssilla ei saa olla kiire mihinkään! Jos pitäisi antaa arvosana tälle brunssille, niin sanoisin ehkä 9-. Ei nouse Turun parhaaksi (paras on edelleen tämä), mutta ei Fazerin brunssi kauas kärjestä jää. Pidin siitä, että kahvila on viihtyisä ja valoisa, tunnelma mukava ja ruoka laadukasta. Lämpimiä ruokia tällä brunssilla oli melko vähän, mutta mua se ei haitannut lainkaan, syön normaalistikin brunsseilla vähiten niitä lämpimiä ruokia.

Onko Fazerin brunssi teille tuttu?

4 kommenttia:

 1. Ihania herkkuja näyttäisi olevan! Miun täytyy myöntää, etten ole ikinä vielä käynyt brunssilla, kun tuntuu, että ne kaikki ovat ihan mielettömän kalliita! Fazerin kahvilassa on tullut toki vierailtua ja koululla on usein tarjolla juurikin Fazerin juuri paistettuja leipiä... Ne on aika hyviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä :) Brunssit on melko kalliita, mutta toisaalta sillä jaksaa melkeen koko päivän!

   Poista
 2. Hyvältä näyttää! Itsellä on suunnitelmissa ollut jo pidempään, että pitäisi brunssille mennä ja juurikin itseasiassa Fazerille. Kuulemma hinta-laatu suhde tuolla ehkä parhaimmillaan :)

  http://inka-allornothing.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä joo ihan hyvä hinta-laatusuhde, varsinkin jos ei niin kaipaa lämpimiä ruokia (ja tykkää kakuista ;)).

   Poista