keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Opettajan pahin painajainen!

J: Kirjoitin joskus reilu vuosi sitten postauksen, jonka otsikko oli opettajan painajainen.  Tämä onkin siitä hieman päivitetty versio ja tarina siitä, mikä on oikeasti opettajan pahin painajainen. 

 photo P9066897_zpsmpseckcu.jpg
Paita Defshop.fi (saatu yhteistyönä) ja housut SOC.

No okei, pahinta olisi tietenkin se, jos jollekin lapselle sattuisi koulupäivän aikana jotain tai joku vaikka katoaisi yhtäkkiä. Ne ovat sellaisia asioita, joita kovin moni ei toivottavasti joudu uransa aikana kokemaan.. Mutta ihan sellainen perusarjen pahin painajainen on ehdottomasti se jos ääni lähtee. Ääni on opettajan tärkein työväline ja ilman sitä ei työstä tule mitään. Testattu on. Pahinta on kuitenkin se, kun ääni päättää kadota juuri silloin kun olet sopinut viisi vanhempainvarttia ja illalla on vielä yläkoulun puolella vanhempainilta.

Mulla kävi eilen näin. Aamulla töihin lähtiessä kurkku oli vaan vähän kipeä ja ajattelin sen menevän päivän aikana ohi.. Toisin kuitenkin kävi. Tunti tunnilta kurkku tuli entistä kipeämmäksi ja ääntä lähti entistä vähemmän. Siinä sitten illalla viimeisenä piti kiertää läpi pari seiskaluokkaa ja esitellä vanhemmille omaa oppianeittaan. Tilanne oli oikeasti jo niin absurdi, etten osannut yhtään edes jännittää esiintymistä, mua vaan nauratti. Sain tiivistettyä mun lyhyen esitelmän noin viiteen lauseeseen ja livahdin sujuvasti pois paikalta. Onneksi rehtori sai hommattua mulle täksi päiväksi sijaisen ja olen saanut kaikessa rauhassa lepuuttaa mun äänihuulia. Nyt jo naurattaa eilinen. Annoin varmaan erittäin hyvän kuvan itsestäni.

 photo P9066908_zpskwpan9cf.jpg

Toivon niin, että tämä jäisi vain pieneksi takaiskuksi ja pääsisin lauanaina juoksemaan sen kauan odotetun kympin.. Tällä hetkellä ei kuitenkaan hyvältä näyttä, sillä kurkku on edelleen kipeä. Just mun tuuria. Nyt ei auta kuitenkaan muu kuin lepo. Ja kuten viimeksikin totesin, omaa ääntä oppii todentotta arvostamaan vasta sen jälkeen kun sen hetkeksi menettää. 

2 kommenttia:

  1. Mulla kävi kans näin kaksi vuotta sitten kotiväenillassa! :D oli lyhyt puhe... Onneksi seuraavana päivänä ei enää ollut opetusta, koska ei tullutkaan ääntä koko päivänä.

    VastaaPoista