maanantai 12. syyskuuta 2016

miten motivoida itseä lenkille

 photo P9069718_zps4swgpmii.jpg

R: Tiedättekö mikä on halpaa terapiaa? No ehdottomasti lenkkeily. Mietin sitä muutama päivä sitten, kun olin reilun viiden kilometrin lenkillä ja jo sinä aikana fiilis muuttui ärsyyntyneestä ja stressaantuneesta helpoksi ja kevyeksi. Olen ennenkin kirjoitellut siitä, että lenkkeily todellakin kannattaa. Tästä postauksesta löytyy 20 hyvää syytä lenkkeillä ja viime aikoina on tullut mietittyä näitä juttuja omasta näkökulmasta ihan uudelleen.. Nyt kun treenikaveri asuu toisessa kaupungissa, illat alkaa pimentyä ja sää muuttuu huonoksi, riittääköhän motivaatio lenkkeilyyn? Vaikka tiedän, että lenkkeily tosiaan käy terapiasta ja sen jälkeen on aina (tai ainakin useimmiten) hyvä fiilis, ei pelkästään se riitä aina motivoimaa.. Mikä mua sitten motivoi eniten lenkille..

Itsensä voittaminen. Se kun päättääkin lähteä lenkille, vaikka sohvannurkka olisi houkutellut enemmän. Eli kun saa jotain aikaiseksi ja voittaa itsensä ja omat odotuksensa.

Ruoka. Pakko myöntää, ruoka (ja ne herkut) maistuvat huomattavasti paremmalta lenkin jälkeen. Ulkoilma tekee hyvää niin fiilikselle kun ruokahalulle ja yöunillekin!

Kokemukset. Kotiin jäädessä harvemmin kokee tai näkee mitään erikoista. Lenkillä voi kokea upean syksyisen auringonlaskun, nähdä syksyn ensimmäiset värikkäät lehdet tai ihan vaikka cityjäniksen keskellä kaupnkia. Tai voi törmätä vaikka kaveriin tai nähdä upean aamu-usvan! Kivoissa maisemissa lenkkeillessä tulee kaikenlisäksi hyvä mieli!

Tapa. Kyllä mä ainakin voin myöntää, että joskus tulee juostua tuttu reilun viiden kilometrin lenkki ihan vaan tavan vuoksi. Mitä sitä turhaan miettimään lähteäkö lenkille, kun voi vaan tehdä siitä ihan yhtä normaalin asian, kun vaikka hampaiden pesusta tai imuroinnista.

Aina nämäkään eivät auta. Harvoin jään kotiin ilman hyvää syytä jos olen jo aiemmin päättänyt lähteä lenkille, mutta joskus niin käy ja hei, se on ihan ok! Joskus saa vaan jäädä kotiin jos siltä tuntuu!

6 kommenttia:

 1. Joo, tota motivaatiota tarvitaan! Yritän tehdä lenkkeilystä tavan, niin ettei sitä pahemmin kyseenalaista lähteäkkö vai ei, mutta jos kerran päättää olla lähteämättä niin seuraavalla kerralla on aivan liian helppoa olla lähtemättä. Nyt mulla on viikon kuntokuuri jotta muistaisin taas kuinka hyvä olo siitä liikunnasta tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ehdottomasti kannattaa pitää mielessä se hyvä fiilis, joka liikunnasta tulee. Usein kaikki murheetkin tuntuu sen jälkeen ainakin vähän pienemmiltä!

   Poista
 2. Miulla on tosi kova palo taas treenailun pariin, kun olen reilun viikon lomaillut auringon alla ilman mitään pakollista liikuntaa! Totta kai kävelyä tuli hirmuiset määrät joka päivä ja vesijumppaa useaan otteeseen, mutta nimenomaan siihen tavoitteelliseen treeniin on ikävä näin syksyllä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissussa tulee kyllä aina käveltyä ihan hulluna! Mutta tosiaan, ne rutiinit ja tavoitteelliset treenit on sellaisia, joita usein lomalla kaipaa!

   Poista
 3. Siis mä oon niin happy, kun tuntuu vihdoin siltä, että rämäjalka kestää juoksua ainakin jossain määrin ja on päässy taas lenkkeilemään! Ja jotenkin tykkään juosta syksysin jopa enemmän kun kesällä, sellanen ihanan kirpsakka syysilma on ihan parasta ja nyt mulla on vielä ihan huiput lenkkimaisemat heti kämpän vieressä, joten oon ihan intona. (Okei, siinä vaiheessa kun iskee syysmyrskyt ja harmaus ja loskakelit niin saatan perua sanani) Mut mun takuuvarma motikeino tälle syksylle on juoksukoulu: en usko, että kehtaan mennä yhteistreeneihin, ellei viikon omatoimiset oo tehtynä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi mahtavaa, nauti :) Syksyllä on kyllä ihana juosta ja luontokin on niin kaunis! Heh, mutta ehkä syysmyrskyn aikaan on ihan ok jäädä kotiin :) Toisaalta se kylmä vesisade saattaa piristää! Hauskoja lenkkejä!

   Poista