torstai 22. syyskuuta 2016

kaksi uutta sääntöä

R: Kirjoittelin eilen jo instagramiinkin (riikka_ni), että mun oli tarkoitus eilen töiden jälkeen postata ja mennä lenkille. Lopulta en tehnyt niistä kumpaakaan, mutta sen sijaan tuli vietettyä iltaa Ruissalon upeissa maisemissa, otettiin kuvia, ihailtiin auringonlaskua ja pelattiin pokemon go:ta. Olen siitä huono turkulainen, että käyn ihan liian harvoin Ruissalossa.. Eilen kuitenkin lähdettiin Jennan kanssa sinne kuvailemaan ja oli kaikin puolin onnistunut reissu. Oikeasti Jenna halusi sinne pokemonien takia. Ja lopulta mä sain Pikachun, Jenna ei.. Arvatkaa oliko se pettynyt ;)

 photo riikka3_zpsm4jw6inx.jpg
 photo maisema1_zpslfcibr1l.jpg
 photo riikka2_zpst4yxglgm.jpg

Nyt kun on paljastettu, että kaksi akateemisesti koulutettua 28-vuotiasta pelaa pokemonia, kuten 12-vuotiaat seiskaluokkalaiset pojat, voidaan mennä asiaan.. Mä olen tässä alkusyksyn aikana yrittänyt opetella sellaisen vähän armollisemman treeniohjelman. Sen treeniohjelman sääntö numero yksi on enemmän kehonhuoltoa ja sääntö numero kaksi neljä treeniä viikossa on ihan tarpeeksi. Kesällä ja nyt alkusyksyllä on ollut taas sellanen jakso, että kehonhuolto on unohtunut ihan kokonaan.. Suuret treenimäärät ja vähäinen kehonhuolto ei todellakaan ole mikään paras yhdistelmä. Siihen kun lisää vielä huonot koriskengät, niin ei varmaan vaikea arvata että jaloissa ei ole ollut mikään kaikista paras fiilis. Nyt onneksi tilanne on jo parempi ja ostin uudet kengätkin, mutta miten sen kehonhuollon merkityksen muistaa aina liian myöhään? Kävin myös muutama viikko sitten hierojalla ja nyt aion kyllä taas käydä siellä usemmin kun kerran vuodessa... Tästä lähtien siis hierontaan vähintään 1-2 kuukauden välein ja viikottain rullailut. Lupaan! 

 photo riikka1_zpsumzu3hug.jpg
 photo maisema2_zpsaxkklubl.jpg

Ja mitä tuohon toiseen sääntöön tulee, niin huomasin että olen pikkuhiljaa muuttunut treenimäärien suhteen vähän pakkomielteiseksi.. Olen tätä aina välillä aiemminkin pohtinut, mutta viime aikoina taas tavallista enemmän. Olen kokenut vähän jopa huonoa omaa tuntoa siitä, jos ehdin treenaamaan vaan neljästi viikossa (kuten muutamana viime viikkona..). Siis tykkään kyllä treenata tosi paljon ja haluaisin treenata niin paljon kaikkea, että aina seitsemän päivääkään viikossa ei riitä, mutta huomasin että aloin ottaa kamalaa stressiä siitä, jos en joka viikko ehtinyt tai jaksanut treenata "tarpeeksi". Eli treenaaminen, mikä yleensä on hauskaa, voikin alkaa tuntua pakolta, jos siitä tekee liian ison numeron. Mitä sitten, jos joskus ehtii tai jaksaa treenata vaan neljästi viikossa? Tai jopa kolmesti viikossa? Mitä sitten jos joskus haluaa ennemmin kävellä kun juosta? Se on ihan ok. Tajusin, että ennemmin neljä kivaa treeniä, kun 5-6 kertaa treeniä viikossa niin, että pakottaa itsensä liikkeelle ja menee huonolla fiiliksellä/väsyneenä. Lepokin on tärkeää, varsinkin jos on muutenkin koko ajan menossa joka suuntaan, kuten mä viime aikoina..

Ja nyt kyllä haluan ulos.. Ajattelin mennä kevyelle lenkille ja sen jälkeen vähän rullailla. Pitääkin muuten totutella taas siihen, että jos haluaa lenkkeillä valoisassa, pitää jo seiskan aikoihin lähteä ulos.. Syksy ja pimeys tulee!

6 kommenttia:

 1. Vau jopas on ihastuttavia kuvia! ♥ Syksy on kaunista!

  VastaaPoista
 2. Tosi hyvät uudet säännöt. :)

  VastaaPoista
 3. Älä ota stressiä urheilusta!! Mäkään en... Sen pitää olla hauskaa ja tuoda lisää energiaa eikä olla pakonomaista... Sikana tsemppiä sulle! :-)

  http://maijaviola.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä en otakaan.. Mutta viime aikoina on ollut tällanen ihme stressikausi :D useimmiten treeni on kuitenkin kivaa ja haluaakin treenata mahdollisimman usein!

   Poista