tiistai 20. syyskuuta 2016

Hiljaisuus

J: Opettajan työssä huonoa on se, ettei ole oikeastaan koskaan hiljaista. Välillä lasten tehdessä tehtäviä saattaa olla lyhyt rauhallinen hetki, mutta aika usein senkin rikkoo jonkun "opeee mä en tajuu" -kysymys tai välituntikello. Hiljaisista ja rauhallisista lounaista on turha edes haaveilla ja kahvitauotkin opehuoneessa (jos sinne joskus ehtii) ova yhtä höpöttämistä, sillä eihän parikymmentä opettajaa samassa huoneessa voi tarkoittaa muuta kuin meteliä. Mulle käykin usein pitkän viikon jälkeen niin, etten voi edes autossa kuunnella musiikkia, vaan on pakko kääntää radio pois päältä ja nauttia hiljaisuudesta.

 photo P9146927_zpsamcjcmpw.jpg
 photo P9146935_zpsg0jznjd0.jpg
 photo P9146939_zpstzhaz9xu.jpg

Luin jostain, että pitkäaikainen melulle altistuminen lisää stressiä ja heikentää esimerkiksi muistia ja keskittymiskykyä. Voin kyllä allekirjoittaa sen. Koska mä en voi kauheasti työssäni vaikuttaa melutasoon, on tärkeää, että joka päivä saisi edes yhden rauhallisen - hiljaisen - hetken keskellä arkea. Mä rakastan sitä hetkeä, kun voi illalla lähteä ulos kävelemään ja on ihan hiljaista. Silloin mieli lepää ja ajatuksetkin kulkevat paljon selkeämmin lenkin jälkeen.

Mun suosikkipaikka on Salossa Vuohensaari, ollaan parina iltana käyty Teemun kanssa siellä ja molemmilla kerroilla ollan saatu olla aika rauhassa, edes upea auringonlasku ei ole houkutellut sinne ihmisiä. Leirintäaluekin on kuin uneen vaipunut. Hiljaisuuden rikkoo vaan satunnaiset pokemon go -pelin pelaajat, jotka ovat tulleet paikalla useiden pokestoppien vuoksi. Halikossa on muutenkin ihanaa se, ettei tarvii mennä montaa sataa metriä ulos kotiovesta ja on keskellä luontoa. Lähimpään metsäänkin on vaan alle kilometri, joten iltalenkit ovat monipuolistuneet aika paljon Turusta muuton jälkeen. Eikä enää tarvitse joka päivä kuunnella autojen ja kännisten ihmisten melua. Mulle se sopii!

 photo P9146957_zpstkez5hii.jpg
 photo P9147015_zpsjdpbemzg.jpg
 photo P9146964_zpsesd8hdzr.jpg
 photo P9146998_zpspuc6rc8w.jpg

Missä te nautitte hiljaisuudesta?

10 kommenttia:

 1. Mekin käytiin Vuohensaaressa yks sunnuntai pyörälenkillä :) Oli kyllä rauhallista ja rauhoittavaa. Salossa on ihanan paljon luontoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Tämän viikonlopun tavoite olisi käydä Teijolla, siellä on ihania luontopolkuja.

   Poista
 2. Ja puhumattakaan siitä, että luonnossa saa happeakin ihan eri tavalla. Mulle hiljaisuudesta nautiskelemisen ykköspaikka on kyllä meidän mökki. Sinne vaan pääsee niin harvoin. Onneksi täällä Helsingissä pääsee meren rantaan helposti ja aika usein saa olla ihan omassa rauhassaan vaikka keskustan tuntumassa asunkin :) Siellä aaltojen kohinaa ja lintuja kuunnellessa saa kyllä nauttia siitä, että kuulee vihdoin omat ajatuksensa :)

  Ja onpa muuten kauniita kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Meidänkin mökki on kyllä ihan paras, mutta aina sinne ei jaksa lähteä..

   Poista
 3. Mä käyn noin kerran kuussa rauhottumassa meiän porukoilla Turun suunnalla, kun he asuvat maalla. I-ha-na rauhallisuus ja hiljaisuus verrattuna tähän Espoon meteliin. :D Mut lähempääkin löytyy tietty luontoa, Nuuksiossa haluisin esimerkiks vierailla ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuuksio on kuulemma tosi ihana paikka, mäkin haluaisin sinne joskus.. :)

   Poista
 4. Niin tunnistan itsessäni myös tuon tarveen saada olla hetken hiljaisuudessa. Töiden jälkeen kun tulee kotiin niin lapset puhuvat taukoomatta (mikä tietty on mukava asia) mutta kun koko päivän on ympäristössä jossa puhelimet soi ja puheensorinaa on jatkuvasti niin kaipaa sitä hetken hiljaisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon kyllä! Onneksi säkin saat varmaan lenkeillä nauttia hiljaisuudesta :)

   Poista