torstai 8. syyskuuta 2016

asioita, joita en ole ennen ymmärtänyt

 photo P9066926_zpswaew5qa3.jpg photo P9066941_zpspemgibev.jpg photo P9066953_zpsvlbiixrc.jpg

J: Kuten kirjoittelin muutama päivä sitten, olen kotiutunut Halikkoon jo hyvin. On kuitenkin pieniä arkisia asioita, joita olen ymmärtänyt vasta nyt täällä rivitalossa asuessani..

..Sanomalehti ei löydy automaattisesti eteisen lattialta. Se pitääkin ihan itse hakea tienvierestä postilaatikosta, satoi tai paistoi.. 

..Naapurit juttelevat toisilleen! Ei vain sinnepäin suunnattuja nyökkäyksiä, vaan toislle jutellaan niin postilaatikolla kuin roskiksellakin (jonne on muuten yllättävän pitkä matka..)

..En voi enää lähteä kauppaan kotivaatteissa. Lähin kauppa on onneksi suhteellisen lähellä (noin puolen kilometrin päässä), mutta en ehkä lähtisi sinne enää kotikolitseissa, ilman rintsikoita ja hiukset märkinä niin kuin Turussa saattoi kipaista lähi-Siwaan.

..Voi käydä lenkillä ilman, että näet ketään muita ihmsiä. Täällä on lenkkipoluilla vähän rauhallisempaa kuin Turussa. Välillä jopa pelottavan hiljaista..

..Yöllä on oikeasti pimeää. Enää eivät katuvalot tai R-kioskin mainosvalot paista makuuhuoneen ikkunasta sisään, vaan on oikeasti pimeä. Ensimmäisinä iltoina oikein yllätyin, kuinka pimeä sisällä oli.

..Lenkillä voi törmätä käärmeeseen. Pari viikkoa sitten yksi makoili tyytyväisenä kävelytiellä mun juostessa siiitä. Onneksi huomasin sen tarpeeksi ajoissa ja väistin. Yksi mun pahimmista peloista on, että astuisin käärmeen päälle. Hyi!

No okei, asuin elämäni 19 ensimmäistä vuotta omakotitalossa, joten olisihan mun pitänyt nämä kaikki muistaa.. Jotenkin vaan päässyt unohtumaan. Saa nähdä mitä muita kivoja yllätyksiä rivitaloasuminen vielä tuo! Ainakin sähkölaskua odottelen jo innolla ;) 

4 kommenttia: