maanantai 8. elokuuta 2016

tehokas vuorokausi Kolilla

R: Yksi kesän parhaita vuorokausia oli varmaan Kolilla vietetty vuorokausi ennen juhannusta. Koli oli yksi meidän Itä-Suomen road tripin kohteista. Oltiin varattu Kolin Sokos hotellista huoneet ja tarkoituksena oli saapumisiltana lähteä vähän pidemmälle vaellukselle. Lopulta vesisade muutti vähän meidän suunnitelmia, mutta ei se oikeastaan haitannut. Koli näytti meille molemmat hyvät puolensa - sateenjälkeinen fiilis ja luonto oli mieletön, mutta niin oli seuraavan aamun aurinkoinen sääkin.

 photo koli3_zps5yzwknyz.jpg
 photo koli2_zpsditbmr47.jpg
 photo koli4_zpsmmpgszuv.jpg
 photo koli5_zpsyjlu6btg.jpg
 photo koli6_zpsxqfnycom.jpg
 photo koli6_zpskvzsi0qu.jpg
 photo koli4_zpsrcbgx2ko.jpg

Lopulta kierrettiin saapumisiltana ainoastaan "pakolliset" Ukko-, Akka- ja Paha-Koli. Komeimmat kansallismaisemat on ehdottomasti Ukko-kolilta. Onnistuttiin näkemään upeita sadepilviä ja hieno sateenkaari. Sateen jäljiltä liukkaat kalliot toivat tosin vähän lisäjännitystä reissuun.. Meidän ulkoilut jäivät suunniteltua lyhyimmiksi illalla, sillä oltiin varattu pöytä hotellin ravintolasta. Ja ei vitsit muistelen edelleen lämmöllä sitä illallista! Hotelli on ihan parhaalla paikalla ja isoista ikkunoista avautuu upeat maisemat. Ruokakin oli tosi hyvää! Toki tästäkin voi olla montaa mieltä, että miten tuollainen hotelli sopii kansallispuistoon, mutta ainakin se mahdollistaa upeita luontoelämyksiä niillekin, jotka haluavat samalla mukavuuksia..

 photo koli7_zpsga7gcg0r.jpg
 photo koli8_zpsnpfq5xzs.jpg
 photo koli3_zpsqqzaiwzw.jpg
 photo koli7_zpsoyge2ih3.jpg

Aamulla lähdettiin juoksemaan portaita ja mäkiä, niitä tuolla Kolilla riitti! Vetästiin hullun kova mäkitreeni jo ennen seitsemää aamulla. Tiedettiin, että treenin jälkeen odottaa herkullinen palkinto, nimittäin hotellin aamiainen. Kukaan meistä ei kuitenkaan tainnut arvata, miten ihana aamiainen siellä odotti. Täydet 10 pistettä Sokos hotel Kolin aamiaiselle, 10+ jos mietitään millaisissa maisemissa saatiin sitä nauttia. Sää oli ihan mieletön, joten mentiin terassille auringonpaisteeseen syömään aamiaista ja samalla ihasteltiin Kolin kansallismaisemaa. Se oli kyllä ihan täydellistä! Nämä on just niitä asioita, joista eniten pidin lomassani - se kun saa treenata heti aamusta ja sen jälkeen nauttia brunssia hyvässä seurassa.

Aamiaisen jälkeen mentiin vielä katsomaan, miltä Ukko-Koli näyttää auringonpaisteessa. Ja hyvältähän se näytti, niin kaunista! Kaikkien suomalaisten pitäisi kyllä joskus päästä käymään tuolla kansallismaisemissa. Toivottavasti itsekin pääsen sinne pian uudelleen ja mieluiten tällä kertaa syksyllä, silloin maisemat on varmaan eri tavalla upeita. Ja seuraavalla kerralla haluan ehdottomasti pidemmälle vaellukselle.. Oletteko käyneet Kolilla?

12 kommenttia:

 1. En ole käynyt Kolilla mutta haaveissa se on ollut jo useamman vuoden. Nyt kyllä tämän postauksen innoittamana pitää harkita tosissaan hotellin varaamista Kolilta syyslomaviikolle... Nuo maisemat on vaan kertakaikkisen upeita!

  VastaaPoista
 2. Mekin käytiin Kolilla nyt kesälomalla ja maisemat todella on siellä huikeat. Hyviä reittejä sieltä myös löytyy niin lyhyemmälle kuin pidemmällekin vaellukselle. Pitää itsekin päästä sinne vielä joku kerta uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koli taitaa kyllä olla aika suosittu kohde :) Ja tosiaan sopii kaikenlaisille ihmisille :)

   Poista
 3. Näyttää kyllä tosi upealta!

  VastaaPoista
 4. Maisemat näyttävät upeilta. Kerron sitten lokakuussa omat fiilikset Vaarojen maran jälkeen tekeekö mieli enää Kolille koskaan.:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahha voi olla että jää traumat :D toivottavasti ei!

   Poista
 5. Kuulostaa ihanalta ja nuo maisemat on täyttä rakkautta! -Roosa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä onnistunut visiitti ja upeat maisemat :)

   Poista
 6. Kolilla olen käynyt nyt vissiin kahdesti tai kolmesti ja se on kyllä niin kaunis ja ihana paikka - voikun kaikki pääsisivät joskus käymään siellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :) Maisemat on livenä tietty vielä upeammat kun kuvissa!

   Poista