sunnuntai 28. elokuuta 2016

rannoilla Melbournessa

R: Australian matkasta on jo reippaasti päälle puoli vuotta ja silti osa suunnitelluista postauksista on edelleen julkaisematta. Suurin osa on kuitenkin jo julkaistu ja ne löytyvät täältä Australia-tagin alta. En oikeen tiedä miksi on ollut niin vaikea tarttua niiden postausten kirjoittamiseen. Tykkään selailla reissussa otettuja kuvia (joita oli pelkästään omassa kamerassani melkeen 2 000), mutta toisaalta kuvia katsellessa iskee sellainen haikeus ja ikävä, pääsenkö sinne enää ikinä? Ja vaikka pääsisin, se ei silti olisi sama. Mietin tätä samaa varmaan joka kerta kuvia selailessa.. Tuohon reissuun liittyi niin paljon odotusta ja unelmien toteutumista, että mikään reissu tuskin tulee olemaan samanlainen enää koskaan. En ole koskaan unelmoinut mistään kohteesta niin paljon kun Australista, joten mikään tuskin tulee olemaan sama, vaikka maailmassa onkin vielä paljon huikeita kohteita, jotka haluan kokea! Mutta, nyt tosiaan vähän kuvia ja muistelua Melbournen rannoilta.

Varmaan tunnetuin ranta Melbournen lähellä on St Kilda. Paikalle pääsee kätevästi raitiovaunulla keskustasta ja St Kildassa saa helposti kulumaan koko päivän. Rannalla makoilun lisäksi voi käydä Luna Park -huvipuistossa ja istua ravintolakadun erilaisissa ravintoloissa ja kahviloissa. Me tehtiin kaksi erillistä reissua St Kildaan, ensin käytiin päivällä rannalla, puistossa ottamassa aurinkoa ja syömässä ja illalla mentiin pigviinijahtiin.

 photo stkilda2_zpsby4imnuc.jpg
 photo stkilda3_zpsd7lpyec9.jpg
 photo stkilda1_zpsfjwtriq4.jpg
 photo stkilda4_zpsqxdvvhsi.jpg
 photo stkilda5_zpsj6tioz7h.jpg

Ei koskaan päästy rannalle ottamaan aurinkoa, sillä Melbournessa tuuli tosia kovaa. Melkeen yhtä kovaa kun eilinen Rauli-myrsky täällä Suomessa ;) Vaikka aurinko paistoi, oli rannalla melko viileä, joten päätettiin rannalla kävelyn jälkeen etsiä lähistöltä puisto, johon pääsisi ottamaan aurinkoa ja lukemaan kirjaa. Napattiinkin matkalla smoothiet mukaan ja löydettiin mukava puisto, joka oli tuulen suojassa ja jossa oli ihana makoilla muutama tunti lukemassa kirjaa ja ottamassa aurinkoa. Paikalla oli myös muita auringonottajia, joten ei taidettu olla ainoita joita tuuli rannalla häiritsi.. Vähän tietenkin harmitti ettei päästy mereen uimaan, mutta sille ei voinut mitään..

 photo st kilda ilta4_zpsju8cvkys.jpg
 photo st kilda ilta_zpsgjkocnro.jpg
 photo st kilda ilta2_zpsnhraabta.jpg
 photo st kilda ilta3_zpspruxl2vk.jpg

St Kildassa on myös pigviinejä. Joka ilta auringonlaskun aikoihin pigviinit uivat mereltä takaisin koloihinsa, jolloin on mahdollista siis nähdä pigviinejä luonnossa ihan ilmaiseksi ;) Muutamien muiden turistien tavoin me suunnattiin katsomaan pigviinejä ja lopulta taidettiin nähdä ihan vaan muutama ja nekin melko kaukaa. Yksi pieni kyllä kyyhötti ihan meidän alla laiturin suojissa, sitä käytiin vähän kurkkimassa! Ilta oli melko viileä auringonlaskun jälkeen, joten ei jaksettu kovinkaan kauan pigviinejä bongailla, mutta olihan ne hauskoja otuksia! Kuvia ei edes yritetty ottaa pigviineistä, sillä hämärässä oli hankala kuvata ja salamaahan ei luonnollisesti saanut käyttää. Melbournesta on muuten mahdollisuus tehdä retki myös Phillip Islandille, jossa näkee myös pigviinejä.

 photo brighton_zpscibxqabs.jpg
 photo brighton2_zpslxuu5jhv.jpg
 photo brighton4_zpsjr4qxvzl.jpg
 photo brighton3_zpshaxeowjl.jpg
 photo brighton5_zpsryufn3zv.jpg
 photo brighton6_zpskylgazvc.jpg

Toinen suosittu ranta Melbournen lähestöllä on Brighton ja sen maamerkkinä värikkäät rantakopit. Myös Brightonssa oli tosi tuulista ja vähän pilvistä, joten ei jääty rannalle sen enempää uimaan tai ottamaan aurinkoa, mutta oli kiva kuitenkin nähdä paikka. Olihan se hieno! Ja oli kyllä upea nähdä tuo kontrasti suurkaupungin ja rannan välillä, upea miten rannalla on niin rauhallista ja vaan muutamien kilometrien päässä on suurkaupunki.. Brightoniin pääsee helposti junalla. Me itse asiassa mentiin paikalle raitiovaunulla, jäätiin väärällä pysäkillä ja jouduttiin kävelemään jonkun asuinalueen läpi varmaan parin kilometrin matka, ups.. Noo, näki ainakin samalla senkin puolen kaupungista! Mutta suosittelen kyllä junaa, tultiin sillä takaisin ja oli huomattavasti helpompi.

Melbournessa(kin) meillä oli vaan rajallisesti aikaa, joten tietenkin jotain kivoja paikkoja jäi näkemättä. Yksi vierailunarvoinen paikka olisi varmasti ollut Half Moon Bay. Ja olisihan se ollut kiva päästä uimaan meressä, mutta vaikka kuvista sitä ei ehkä huomaa, tuuli oli niin kylmä, ettei uiminen kamalasti houkutellut.. No, ainakin tiedän mitä haluan ensi kerralla Melbournessa tehdä!

2 kommenttia: