perjantai 5. elokuuta 2016

Mitä turhaa voi muutossa löytyä?

J: Muuttaminen pistää välillä vähän miettimään. Tulee mietittyä syvällisiä ja pohdittua, että ikävöikö vanhaa kotia. Tulee myös stressattua mahtuuko kaikki tavarat uuteen kotiin, millaisia naapurit ovat ja tuleeko asunnosta kodikas. Mutta muuttaessa tulee myös mietittyä useampaan otteeseen, että kuinka hemmetin tyhmä ihminen voi olla säästäessään kaiken mahdollisen? Jep, melkein kaiken. Tässä top5 mun löytämistä - nyt jo roskiin mennestä asioista meidän asunnosta.

 photo P8046736_zpsawda3dre.jpg

5. Taskukalenterit vuodelle 2013 & 2014 & 2015. Sellaisia pieniä OAJ:n, jotka ovat avaamattomassa paketissa. Niille ei varmasti tule enää käyttöä, miksen heittänyt aikasemmin pois? Esimerkiksi tuota ensimmäistä vaikka viime muuton yhteydessä, joka oli elokuussa 2013..

4. Kasa johtoja. Siis kaikkea mahdollista, esimerkiksi mun vanhan tv:n (joka meni viime muutossa telkkareiden hautausmaalle) antenninjohto ja useampi vanha laturi. Sellaisia, jotka eivät sovi enää varmaan mihinkään puhelimiin ja joita en ole tarvinnut enää vuosiin.

3. Kasa käytettyjä paristoja. No okei, ne ovat tallessa siksi, kun en oikein tiedä, mihin ne pitäisi viedä.. Tai tiedän luulen kyllä tietäväni, mutten ole saanut vielä aikaiseksi viedä niitä minnekään. Ehkä huomenna.

2. Puoliksi avattuja, käytettyjä ja kuivuneita meikkejä. Oli kynsilakkaa, ripsaria, huulikiiltoa, luomiväriä.. Kaikkea sellaista, jota välillä aina tulee hamstrattua jostain. Olen koittanut niitä kerran tai pari ja sen jälkeen ne jäävät käyttämättä. Avaamattomat paketit säilyisivät ja voisin antaa eteenpäin vaikka kavereille, mutta avatut menevät huonoksi usein jo vuoden jälkeen. Nykyään pyrinkin siihen, etten avaa esimerkiksi kynsilakkaa jos en ole aivan varma, että tulen käyttämään sitä.

1. Ja viimeisenä mun suosikki - avaamattomia Nordean kirjeitä vuodelta 2008-2012. Kahden tilin tiliotteet, joita en ole edes avannut. Sain sitten onneksi joskus peruttua niden kirjeiden tulon kotiin (vai loppuivatko ne kokonaan?), sillä se jos joku oli turhaa. Kävin kuitenkin lähes päivittäin verkkopankissa ja tiesin hyvin tilin saldoni. En vaan halunnut heittää niitä pois, sillä pelkäsin jonkun avaavan ne. Nyt sitten jo pankkia vaihdettuani uskalsin heittää ne pois, ehkä joku kaatopaikalla kauhistelee huomatessaan, että Jenna on ostanut viimeisillään rahoilla Hesestä ruokaa ja maksanut heti opintotuen tultua H&M:n nettikaupan laskun. Heh, hyviä muistoja tuli mieleen nyt kun jälkikäteen avasin muutaman ja muistelin, mihin tuli opiskeluaikoina rahaa tuhlattua.

 photo P8056723_zps2nhbgo4u.jpg

Lisäksi olen löytänyt esimerkiksi kaikki mahdolliset synttäri- ja joulukortit, erilaisia pääsylippuja, ala-asteen oppikirjoja, vanhoja kalentereita, valokuvia ja muita muistoja, joita en todellakaan halua heittää pois. Ehkä pitäisi käydä ne läpi ja säästää vaan rakkaimmat, mutta se tapahtuu vaikka sitten seuraavassa muutossa ;) Nyt kaikki alkaa olla jo pakattuna laatikoihin ja illalla lähtee muuttokuorma Halikkoon! Tänne Turkuun jää onneksi vielä vanha sohva ja tv sekä mikro ja vähän astioita, joten voidaan hyvin hengata täällä elokuun loppuun saakka.. 

Mitä jännää te muut olette löytäneet kotoa?

8 kommenttia:

 1. Ihan samaa oon miettinyt ja samanlaista todella tarpeellista tavaraa olen nyt kahden muuton aikana heittänyt säkeittäin menemään. :') Miten mäkin saisin aikaiseksi peruttua kirjalliset tiliotteet!!?? :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, tuleeko sulle vielä niitä? Netistä pystyy ainakin Nordealla :D

   Poista
 2. Juuri muuton yhteydessä löysin vanhoja rihkamakouja ja korulaatikkoja varastosta, joiden olemassaoloa en muistanut tai ole eees kaivannut...nyt päätin heittää menemään koska en usko kenenkään niitä ostavankaan :D mulla on myös sama että löysin jtn ylimääräsiä johtoja, joista en ole varma mihin ne kuuluvat niin en heittänyt pois. Ehkä ensi muutossa sitten ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Koruja muuten löytyi multakin, mutta jätin ne vielä laatikohin.. :D

   Poista
 3. Voi juuri tuollaisia löytyy muuton yhteydessä :D nykyään siivoan laatikot tasaisin väliajoin ja pyrin heittämään taskukalenterit ja vanhat monisteet pois :D olen ollut kyllä semmoinen hamsteri, mutta nykyään koitan vähentää kaiken koulusälän ja vastaavan säästämistä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi itsekin olla ahkera ja siivota säännöllisesti.. Aina sitä suunnittelee, mutta sitten se vaan jää..

   Poista
 4. Mää kävin onneksi vasta läpi kaikki laatikot ja heitin kaiken pois mitä en oo tarvinnu. :D Lisäksi lähti vaatteita kuus pussia kirpparille ja pari tuotetta myin torissa. :)

  -M-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tori on kyllä kätevä, myin itsekin siellä jotain suurempaa, samoin kirppiksellä alkukesästä.

   Poista